crazyslunicko komentáře u knih
Od knihy jsem moc neočekávala a proto jsem nakonec byla velmi překvapena, jak to všechno dopadlo. Ze začátku se seznamujeme s hlavními postavami a dětstvím jednoho z hlavních hrdinů. Zemřou mu rodiče a tak se o něj musí postarat dědeček, který vlastní farmu. Žijí v zamřížovaném domě a každý den se musí modlit, aby jej nepohltil ďábel. Všichni si myslí, že je dědeček blázen a fanatik. Příběh se inspiruje skutečnými událostmi.
Anotace nalákala, ale kniha bohužel zklamala. Začátek byl vcelku zajímavý a od půlky jsem měla chuť knihu nedočíst. Je pravda, že se tam vše točí kolem sexu. Vztahy, sekty na orgasmus, točení porna, promiskuitní vztahy, volné vztahy a hlavně sex. Závěrečné kapitoly o antikoncepci a možnosti volby mě zaujaly. Emily popisuje jaké měla vedlejší účinky antikoncepcí a jak ji to ovlivňovalo sexuální život.
Malinko jsem se zamotávala na začátku v množství postav, ale nakonec jsem se chytla. Možná to bude i tím, že je kniha ze série, kterou jsem nečetla, ale na pochopení to nemá vliv. Lze číst i samostatně. A byla to neskutečná jízda humoru, akce a taky trochu sexu. Babička byla nejlepší postavou ze všech. Napsala si seznam přání, který si chce splnit než umře. Polovinu přání si v této knize splní. Stephanie je lovkyně odměn a chytá zločince, kteří se nedostaví ke soudu. Kolem sebe má skvělý tým lidí, kteří ji pomáhají a chrání. Lucy je její kolegyně, která má pořád chuť na jídlo, Morelli je její nápadník a Ranger ji ochotně půjčuje auta i ochranku. Kniha obsahuje vše - bomby, teroristické útoky, vzteklé a třesoucí se čivavy, plno nahých lidí a další. Pokud se chcete pořádně pobavit a zasmát, tak je takhle "detektivka" to pravé.
Vše podstatné co je potřeba vědět s praktickým komentářem.
Tak v první řadě jsem překvapená, že knihu napsala česká spisovatelka a hlavně je fakt dobrá. Příběh vypráví o životě a osudech obyvatelů malého hodinového hotýlku pana Leopolda. Nejvíce se dozvídáme o životě Václava, kterého vychovávala jeden čas maminka sama a měla několik "strýčků", kteří se u ní prostřídali. Pak se maminka několikrát usadila až nakonec snad našla své štěstí v několikačlenné domácnosti. Když je Václav dospělý chce se usadit a oženit se svou láskou, ale osud všechno tak nějak zamíchá a vše je nakonec jinak. Dozvídáme se spoustu a spoustu nových informací o všech přítomných osobách a bohužel karma je "svině". Vše špatné se proti nám obrátí, až když to nejméně čekáme. Nejhorší osud asi potkal Oldřicha. Toho mi bylo moc moc líto.
Kniha o tom, jak pochopit psí duši a pana Rudolfa Desenského. Překvapil mě úvod o jeho životě, kde jsem se dozvěděla informace o jeho dětství a to co p. Desenského formovalo až k psychologovi psů. Překvapujeme mě jeho touha napravit všechny agresivní psi a ikdyž ho pokoušou, tak to nevzdává a převychovává je. Z některých kapitol si určitě vezmu spoustu informací a praktik, které můžu použít na svém psovi. Překvapilo mě spoustu informací o chování psů, kteří se "polidštili" a umějí se přetvařovat stejně jako my lidé. Hned jsem si vzpomněla na jisté situace, které nastaly s naším psem a můžu potvrdit, že to souhlasí. Bohužel asi nemám tak pevnou ruku jako pan Desenský a mám doma rozmazlenečka, ale je hodný a mazlivý a to mi stačí ke štěstí. :)
Vzhledem k tomu, že jsem četla předchozí knížku gangsterova přítelkyně, chtěla jsem vědět jak to všechno dopadne. Všechno pro Karin bylo fajn, než ji umřel její gangster a ona má na krku malé dítě, které chtěl on. Finančák ji zabaví dům a ona nemá ani korunu. Neví co bude dělat, kam půjde a jak přežije. Ví jen to, že tady musí být pro ni. Pro Dream. Má hlad a její zima. Kamarádky se k ní obrátily zády.. Jediné co má jsou drahé kabelky a zbraně, ale těch se nenají. Ještě, že je tady poslíček s pizzou.
Velice příjemná jednohubka. Není to žádná romantika, ale realita. Když někdo žije v blahobytu a spadne na samé dno. Dostane se z toho? Půjde za rodinou, která ji zavrhla, kvůli jejímu vztahu s gangsterem? Proč ji nikdo z kamarádek nepomůže? Vždyť to byla její nová rodina...
Některé povídky nebyly špatné, ale spíše převažovali. Nejlepší povídkou byla určitě Válka s táflováním, kde mezi sebou bojují sousedky. Mou knihu vám přináší dobří lidé z Tampaxu - o spisovatelce, která má pořád dost času na napsání knihy o tamponech, až se to zvrhne. Uzavřou ji v jejím domě a donutí ji napsat knihu. Docela brutální jednání z jejich strany. Možná pak někdy uvidí manžela. Ochrana malé královny krásy - ano viděla jsem ten pořád a myslím si, že to není úplně v pořádku. Tato povídka na to poukazuje. Povídka mrtví vrátní je brutálně morbidní. Ze začátku jsme si myslela, že je to pohodová povídka, ale pak se to přelilo do mrtvol a bylo to.
Kniha je taková jednohubna. Příjemně se čte, je v ní obsažena romantika i vášeň. Jennifer je krásná mladá žena, taková dáma v nesnázích a Dane se na ni pověsí. Oba mají stejný cíl zničit svého společného nepřítele a vzít si to, co jim patří.
Až tady jsem bohužel zjistila, že je to knížka ze série. Škoda, že jsem to nevěděla dřív. Mohla jsem si přečíst i předchozí knihy, ale i tak se dala bez problémů samostatně číst.
Wau. Tak tohle manželovo tajemství jsem opravdu nečekala. Byla jsem v šoku, jak něco tak strašného může někdo udělat. Tess vyřeší manželskou krizi tím, že odjíždí na pomoc k mámě a nechá svého manžela se sestřenicí svému osudu. Snaží se to nějak zvládnou a nechce, aby to zanechalo nějaké následky na jejím synovi Liamovi. Potkává v rodném městě i svou dávnou lásku. Rachel je pořád patlá v tom, kdo zabil její dceru. Ani v podstatě nežije, jen tak přežívá a stará se o malého vnoučka, který se ji za chvíli odstěhuje i s rodiči do New Yorku. A Cecilie najde ten nešťastný dopis...
První dojem z knížky byl, že jsem se nemohla pořádně začíst, ale od první třetiny měl děj takový spád, že jsem se nemohla odtrhnout. Rozuzlení na konci bylo překvapující.
Od knihy jsem dostala přesně to, co jsem očekávala. Kniha je napsaná optimismem a velkou dávkou psí motivace. Myslím, že tuto knihu pochopí pouze ten, kdo má doma psa a má s ním velmi dobrý vztah. Celou dobu jsem se při čtení usmívala :)
Kniha se mi velice líbila. Motivuje jak svým krásným grafickým zpracováním, tak i svým obsahem. To co cítíme uvnitř se odráží navenek. Fascinuje mě, že tohle mohl někdo napsat před 2 staletími a stále je to aktuální :)
Moc pěkná knížka. Příjemné počtení, ale je fakt, že tak první dvě třetiny se nic moc neděje. Policistka chodí k psychologovi, protože je moc citlivá a všechno bere moc vážně. Její vztahy s rodinou jsou na bodu mrazu, protože jako malá viděla něco, co neměla. To ovlivnilo její celý život a vztah k otci. Otce vidí jako sukničkáře, který podváděl její mámu. Přistihla ho několikrát při lži a prostě už mu nevěří a nebude mu věřit. Najednou se všechno, ale až moc zamotá. Cat se snaží zachovat chladnou hlavu a hlavně se do ničeho nenamočit. Postupně rozkrývá obří byznys, který ji šokuje. Snaží se zachránit co se dá.
Konec je opravdu velmi neuvěřitelný a šokující. Celou dobu jsem si myslela úplně něco jiného, ale to co přišlo vše předčilo. Knihu jsem nepřečetla za den, ale nějaký týden mi to trvalo.
Skvělá kniha, která byla napínavá od začátku do konce. Na začátku člověk něco tuší, ale stejně konec všechno překonal. Sophie je velmi sympatická dívka, která svůj život věnovala kariéře a najednou cítí, že ji asi tak trochu ujel vlak. Veronika je protivná od začátku do konce. Napadá Sophie, že zmanipulovala tetičku Connie kvůli domu na ostrově. A Grace - chudinka malá. Bylo mi ji hrozně líto.
U konce jsem nevěděla jestli se mám smát nebo brečet :D na konci bylo tolik překvapení, tajemství z minulosti o dětech, sexuálních orientacích, vraždách, láskách.. něco člověk malinko tuší, ale stejně to bylo úplně jinak.
3 ženy - 1 bývalá manželka, 1 současná manželka a 1 budoucí manželka. To je sestava této knihy. Jejich muž je policista a je to manipulativní osobnost se sklony k násilí. Svým ženám neustále lže a každá zná svou pravdu. Bývalá manželka ho vidí a zná jako hodného člověka, ale občas je vzteklý. Má ho ráda jako svého syna. Současná manželka s ním má jedno dítě - chlapce, o kterého s ním bojuje. Mají společný dům, který chce manžel do svého výlučného vlastnictví. Při jedné hádce se poperou a nešťastnou náhodou spadne manžel do sklepa. Není nic jednoduššího, než ho tam zamknout, připoutat a nechat ho žít v klidu. Budoucí manželka je také týraná, ale všechno svému muži odpouští, protože ví, že je vážně nemocný a taky si ji chce vzít, až se rozvede. Všechno se to celé zamotá a vyjdou na světlo hrůzy z minulosti, na které nikdo nechce vzpomínat...
Kniha je nazvaná jako lov, ale moc mi to o lovu nepříjde. Nikdo nikoho neloví, všichni se snaží vyhýbat tomu druhému, aby neměli erekci. Hlavní hrdinka je krásná blondýnka, která se vyzná v módě a má poruchu učení. Fitz je introvertní a moc toho nenamluví. Je to nadějný hokejista a ještě umí i programovat počítače. Tak nějak neví co sám se sebou a ještě má za spolubydlící kamarádovu ségru, která ho přitahuje. Huntera mi bylo líto, byl milej, snažil se, ale ten konec byl pro něj trochu úplně mimo. A nakonec konec - ten byl asi ze všeho nejlepší. Bohužel zbytek knihy bylo jen nudné plápolání, vymetání večírku a nejzajímavější byla scénka během hokejového zápasu ve sprše.
Panebože to bylo skvělý!! Vtipný, úžasný a neuvěřitelný!!! Čekala jsem nějakou psychoanalýzu člověka na Marsu, který přemýšlí o životě, ale pletla jsem se.. tahle kniha je boží a strašně, ale fakt strašně se mi líbila. Škoda, že nemůžu dát 6 hvězd, protože ten příběh si to zaslouží a zaslouží si to i Watney, se kterým jsem ten jeho životní příběh prožívala a byla s ním na Marsu. Watney je geniální vědec, který dokázal na Marsu vypěstovat naše pozemské brambory!! Ano brambory! A to byly původně na den díkůvzdání..
Prosím víc takových knih!!! Marťane jsi boží! :)
Od knihy jsem čekala cokoliv, ale tohle ne :D opravdu se jedná o veledílo knižního porna, kde se děj popisuje pouze okrajově, ale hlavní je sex. Na tohle dnešní knížky nemají. Nechápu, že tohle někdo v dávné minulosti mohl napsat? Veřejně?
Bohužel neoslovilo. Opravdu je to četba pro mladší ročníky. Prvně jsem si přečetla sérii pekelných strojů a tam jsem se asi namlsala. Tato série je opravdu o dětech a není tam takové to jiskření a napětí. Knihu jsem přesto všechno přečetla. Tak nějak jsem čekala, že se to od půlky rozjede rychlostí blesku a bohužel to se nestalo. Škoda... Další knihy ze série číst nebudu.
Velice obsáhlá a naučná kniha o plemeni akita - akita inu, americká akita a shiba inu. V knize je obsaženo spoustu zajímavých informacích o akitách a jejich chování. Líbilo se mi srovnání akity ke kočce (měla jsem na to podezření od začátku :D).