crazyslunicko crazyslunicko komentáře u knih

Styl Styl Dagmar Gabulová

Kniha popisuje základy oblékání a dává užitečné tipy, jak se oblékat. Jak nosit černou barvu. Oblékání podle typu postavy - hruška, jablko atd. Jaké nosit doplňky. Rozdělení typů pleti na jarní, letní, podzimní a zimní. Knihu doplňuje řada ilustrací a fotografií.

09.08.2019 5 z 5

Síla pozitivního jednání Síla pozitivního jednání Napoleon Hill

Nejprve jsem si knihu přečetla a pak jsem se dostala na přebal stránky a zjistila jsem, že ji napsal člověk, který je již téměř 50 let po smrti. Celou dobu jsem si myslela, že ji napsal autor ze současnosti a mýlila jsem se. O to víc, si této knihy vážím, neboť ji napsal někdo, kdo žil v minulém století a myšlenky z ní se promítly do současnosti.
Kniha obsahuje několik zajímavých citátů od slavných autorů i od Napoleona Hilla. Určitě ji doporučuji přečíst každému, kdo potřebuje povzbudit nebo naučit se pozitivní jednání.

08.08.2019 4 z 5

Ryanova pomoc Ryanova pomoc Leila Meacham

Sladký romantický příběh o chudé knihovnici, která ke štěstí a bohatství přišla. Velice hezky zpracovaná romance o lásce dvou bratrů Ryanovi a Jethovi. Nevinné knihovnici spadne do klína velice štědré dědictví a musí splnit slib, že bude rok žít na ranči mezi kovboji, krávami a koňmi. Jeth si o ní myslí, že je hrozná coura, která vylákala z Ryana peníze, ale nakonec zjistí pravdu...

07.08.2019 4 z 5

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Velice pohodová četba o životě, o očekávání a o přáních. Všichni si něco přejeme a nakonec jsme překvapení, jak se nám to splní. Nejvíce mě překvapil příběh Pavla, který se zamiloval do své asistentky Yan a převrátil se mu celý život naruby. Najednou se musel rozhodnout s kterou rodinou stráví zbytek svého života a snad se poučil ze svých chyb? Průběh Andrey mě také překvapil. Jak si začala zapisovat všechno na papírky a nakonec si vše organizovaně zapisovala do svého pracovního diáře. Dáša, to je případ sám pro sebe. Seriálový maniak, který 24 hodin sleduje jen notebook. Bert - takový casanova a nakonec kdo hledá ten najde :)

07.08.2019 4 z 5

Soumrak dne Soumrak dne Kazuo Ishiguro

Popis života majordoma, který své práci a svému pánovi obětoval celý svůj život. Nejvíc mě asi dostala scéna, kdy probíhala důležitá politická večeře a on věděl, že mu nahoře umíral otec a přesto všechno obsluhoval panstvo a nehnul ani brvou. Kniha k velkému zamyšlení. Zamyslet se nad tím, že to co nás teď naplňuje, zda nám to dává takové potěšení a zda někdy nebudeme toho litovat, že jsme své práci dali svých 100 % a nepomysleli jsme na svůj soukromý život a své štěstí. Pak na konci svých sil, kdy již nejsme tak vitální, tak zjistíme, že nemáme s kým svou penzi prožít, neboť jsme se stranili společenskému životu a vyhýbali lásce. Kniha mě velice zasáhla... Asi by jsme nikdy neměli své práci dávat svých 100 %, abychom pak někdy nelitovali toho, že jsme svému šéfovi obětovali celý svůj život a sami si neprožili nic.

Škoda toho tragického konce, kdy si člověk uvědomí, že již nejde vrátit čas a všechno už nemůže být tak jako dřív. A čím je člověk starší, tak je unavenější a dělá chyby, na které předtím upozorňoval ostatní. Pedantství se pak vrátí po čase a o to víc to mrzí...

06.08.2019 5 z 5

Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Z knihy jsem měla zvláštní pocity. Od knihy jsem očekávala nějaký romantický příběh, ale po pár stránkách jsem vyvrátila svůj omyl. Kniha popisuje žítkovské bohyně, jejich způsob žití, jak pomáhaly místním i cizím lidem různými bylinkami, mastičkami apod. Bohužel se zde objevují nejen hodné bohyně, ale i zlé, které dokážou někoho zabít apod. Tato kniha je velmi obsáhlá a objevujeme v ní i dokumenty z archivu - z vyšetřování, korespondenci mezi vyšetřovateli atd. Nejvíce se popisuje život bohyně Surmeny, která dokázala léčit a pomáhala lidem. Moc mi bylo líto jejího života, který tak tragicky skončil. Poslední bohyní byla Dora, ale ta neuměla či nechtěla ovládat život jiných jakožto bohyně. A tak žítkovské bohyně vymřely a již nepokračují ve svém umění.

05.08.2019 4 z 5

Továrna na sny Továrna na sny Anie Songe

Velice mile a krasne napsana knizka s roztomilymi ilustracemi. Annie v nem v podstate popsala svuj zivot od detstvi az po soucasnost. Jak zila s maminkou u prarodicu, jak bojovala s anorexii a hlavne jak zacala chodit s Lukasem a zacali cestovat po svete. Pise o tom, jak to neni vsechno zalite sluncem a ze vsechno neni tak perfektni jak to na prvni pohled vypada. Velice mila a inspirativni kniha.

01.08.2019 4 z 5

Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

Velka podobnost s knihou za zavrenymi dvermi. Amber jsem to vsechno uprimne prala. Dostala to co si zaslouzila..

Kdybych předtím nečetla knihu za zavřenými dveřmi, tak by mě takhle kniha velmi uchvátila, ale bohužel. V poslední době se na toto téma píše více a více knih a bohužel jsou si velmi podobné.

Rozuzlení této knihy bylo velice překvapivé. Nečekala jsem, že dojde k takovému obrovskému obratu.

01.08.2019 4 z 5

Věř mi Věř mi J. P. Delaney (p)

Tajna agentka Clare ve sluzbach policie. Ze zacatku to neni moc vzrusujici, ale postupne se zacne dej dost dramaticky vyvijet. Clare padne na uplne dno a nikdo ji neveri jeji verzi. Vsichni si mysli, ze je blazen a akorat si vymysli. Vzdyt mela prece v minulosti nasilnicke sklony. Jeji dramaticke detstvi a putovani po pestounskych rodinach v ni zanechaly hluboke stopy. Presne tohle Patricka ucaruje. Zachrani ji z jejiho nestastneho zivota a stara se o ni jako o male nezne kuratko. Konec byl dost necekany. Clare ocekavala od nastevy Evropy gesto lasky, ktere dostala, ale v jine forme.

31.07.2019 5 z 5

Povstaň, sestro! Povstaň, sestro! Rebecca Campbell

Jedna z tech knih, kterou neprectete za den, ale potrebujete nejaky cas k zamysleni. Neni to jen takove tlachani o nicem, ale jsou tam zajimave rady i pro osobni rozvoj a poznani sama sebe do hloubky.

31.07.2019 4 z 5

Neuvěřitelné příhody z hor Neuvěřitelné příhody z hor Martin Úbl

Opravdu neuvěřitelné příhody z hor, kdy má člověk pocit, že je s touhle partičkou v horách a zažívá s nimi dobrodružství. Již na začátku mě zmátlo představení hlavních postav a o kuřeti jsem si nemyslela, že je to kuře, ale opravdu živý člověk. Trochu mě zmátla příhoda s kuřetem, kdy se šprajcnul v autobuse a porouchal se a došlo mi to :D Člověk má hned chuť jít do hor a načerpat čerstvý vzduch do plic. Ikdyž jejich trampoty bych nechtěla zažít. Třeba nedostatek vody, málo jídla, špatná hygiena, zima, déšť, bouřky... no nic moc. Myslím si, že tyto výpravy do přírody jsou opravdu jen pro odvážné a překvapuje mě, že to absolvovali i holky. Nějaký trek na víkend možná i na týden je zvládnutelný, ale 2 - 3 týdny? Nedokážu si představit tu obří krosnu narvanou jídlem a pitím a ještě k tomu stan a spacák.

17.07.2019 5 z 5

V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

Tak bohužel po dvou přečtených knihách od stejné autorky mám pocit, že takhle je z nich nejslabší. Kniha byla nesmyslně natažená a přišlo mi, že se tam omílalo vše pořád dokola strach z vraha, telefony od vraha, ztrácení věcí, objednávání věcí. Někde v půlce jsem si uvědomila co se děje a kdo ji to pravděpodobně všechno způsobuje a bohužel to byla pravda. Je strašně smutné, že tohle někdo může udělat svému blízkému. Trochu mě mrzí, že hlavní hrdinka se v tom plácala a raději se do své role velmi ochotně vložila. Každopádně konec byl až skoro komický, jak jim zmatená a dezorientovaná žena popíše své domněnky o vraždě.

01.07.2019 3 z 5

Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Opět jsem se velice bavila a opět musím kriticky zhodnotit přelévání časových osob - Emma a Jane. Bavil mě velice sexy a tvrdý pan domácí, který si vybíral stále stejné podnájemnice. Má svá neporušitelná pravidla - uklízet po sobě, nedělat nikde bordel, neobklopovat se zbytečnými věcmi apod. Trochu mě to inspirovalo, když se člověk nad tím zamyslí kolik má doma zbytečností a krámů - třeba staré nečtené knížky, staré pohlednice, různé upomínkové předměty, oblečení, které člověk již dávno nenosí apod. Emma byla velice vychytralá, ale i tak na to bohužel doplatila. Jane vypadala, že neumí počítat do deseti a v závěru nás všechny převezla. Tím, že si něco dala do hlavy a dokázala to převézt do reality. Musela se přenést přes obrovskou ztrátu svého jediného dítěte a dokázala to bravurně, elegantně a s obrovským srdíčkem. Myslím, že to by tohle zvládl málokdo..

Konec je velmi pochmurný a depresivní, ale ne pro každého. Někdo z tohoto příběhu vzejde jako vítěz a někdo jako poražený.

29.06.2019 5 z 5

Přiveď mě zpátky Přiveď mě zpátky B. A. Paris (p)

Zatím nejlepší kniha z poslední doby. Trochu mě mrzí, že se v knížkách z poslední doby přelévají kapitoly na různé osoby v různém čase - minulost, přítomnost, ale v této knize je to exkluzivně zpracované do nejmenšího detailu. Celou dobu jsem si myslela, že ztracená dívka je buď dávno mrtvá nebo ji ten chlap prostě zamordoval nebo něco takového. O to horší byl ten šok, že bylo všechno úplně jinak a takový konec - brutální konec jsem fakt nečekala. To jak si Finn vybíral mezi sestrami - s jednou ho čeká svatba a druhá se mu ozve po 12 letech. Myslím si, že je to velice dobře zpracované a klobouk dolů. Spisovatelka se mi zdá geniální... Je to velice dobře psychologicky zpracované. To co prožívá Finn, Elenn a všichni jejich kamarádi. A prostě to rozuzlení je bomba... Trochu mě mrzí Finn, že ačkoliv od ostatních očekává vždy pravdu sám má svá tajemství a nesvěřuje se s nimi svým nejbližší. To co provedl v minulosti i v přítomnosti je opravdu hnusné, ale slečna ho překonala ve všem..

29.06.2019 5 z 5

Příliš dlouhá swingers party Příliš dlouhá swingers party František Kotleta (p)

Těšila jsem se na dílo od českého spisovatele a ano předpokládala jsem, že tam bude hodně sexu a magie, ale přesto mě dílo překvapilo. Je to napsané trochu jednoduše prostě ratatatata a bum a bum a pak ty prostitutky.. Vlastně s ní nechci spát, ale ten dole se hlásí o slovo... Byla jsem z knihy opravdu velmi překvapená a mám z toho takové divné pocity. Očekávala jsem asi něco méně syrového. Kdyby to autor rozebral více dopodrobna a popsal magii, tak by to bylo asi zajímavější.

Příběhy mi přišly takové syrové, ale bude to pravděpodobně tím, že to psal chlap. Je to spíš takové panské čtení s nádechem erotiky a perverzností. A těch prostitutek...

27.06.2019 3 z 5

Skvrna Skvrna Gillian Flynn

Velice vtipná povídka o skvrnách, magií, čtení budoucnosti a spoustu nevysvětlitelných událostí. Jak se z rebelky, která od mládí škemrala o peníze stala honička a nakonec věštkyně, která vidí aury. Takový konec jsem si popravdě nepředstavovala, ale velice mě pobavil svou originalitou.

25.06.2019 4 z 5

Jak přežít manželství Jak přežít manželství Pavel Kantorek

Knihu jsem dostala jako vtipný dárek k Vánocům k nadcházejícímu manželství. Prý ať vím co mě čeká :)

24.06.2019

77 výletů na tajemná místa v Čechách 77 výletů na tajemná místa v Čechách Ivo Paulík

Parádní tipy na výlety. Bohužel se to týká pouze Čech a ne Moravy. Některá místa (tajemná) tam postrádám, ale jinak je to hezký průvodce.

Trochu jsem čekala poněkud větší drby o různých hradech a zámcích, ale bohužel nedočkala jsem se...

24.06.2019 4 z 5

Ostré předměty Ostré předměty Gillian Flynn

Trochu jsem se knihy obávala, ale nakonec jsem ji přečetla na jeden nádech. Kniha se čte velice snadně. Začátek je trochu pozvolný, ale hlavní hrdinka vás do děje hodně rychle vtáhne. Camille má velice komplikovaný vztah se svou rodinou, ale hlavně matkou. Matka je velice starostlivá a nikdy se nechce bavit o její práci. Příjde jí to nechutné. Jeji nevlastní sestra je také velmi zvláštní a trochu ji děsí svou panovačností. Hlavní hrdinka je velice krásná, avšak v mládí si velice zdemolovala své tělo, které si často řezala. S pomocí detektiva se snaží vyřešit 2 vraždy mladých dívek. Rozúzlení je velice nečekané...

Zjistila jsem, že o této knize vznikl i seriál.. Asi si ho pro zajímavost pustím a hned budu mít srovnání.

24.06.2019 5 z 5

(Ne)milostivé léto L. B. - Literární rekonstrukce osudů Lídy Baarové v Berlíně (Ne)milostivé léto L. B. - Literární rekonstrukce osudů Lídy Baarové v Berlíně Vera Vogeler

Velice zajímavé téma o Lídě Baarové a jejím životě v letech 1934 - 1938, kdy působila jako herečka v Berlíně. Kniha obsahuje jak její profesionální počátky v Německu, tak i její milostné vztahy se slavným hercem a následně s Goebelsem. Škoda, že kniha neobsahuje i další pokračování, když se vrátila do Čech. Byla to velmi mladá, krásná a talentovaná dívka. Měla velice dobře našlápnutou kariéru, ale bohužel byla špatná doba a nakonec ji němci zakázali hrát v německých filmech až nakonec musela tajně utéct zpátky do Čech, kde na ni pohlíželi jako na nacistickou kurvu.
V knize je i pár věcí, které ji historici v podstatě nevěří. Např. to, jak utekla nenápadně z Německa. Dost mě šokovaly sympatie s Hitlerem, ale svým způsobem ji chápu. Byla ještě velmi mladá, naivní a hlavně byla to malá holka ve velkém Německu s toužila být velkou herečkou.

24.06.2019 4 z 5