crazyslunicko crazyslunicko komentáře u knih

Profesionální žena Profesionální žena Vladimír Páral

Chudák Sonička :D začátek jejího příběhu připomíná popelku - sirotek, kterého se ujme tetička se strýčkem, kteří provozuji penzion a restauraci. Využívají ji jako levnou pracovní sílu (zadarmo), uklízí všechny pokoje, vaří, roznáší a ještě se musí nechávat líbat na květinovém bále od všech můžů, kteří si koupili a vyhráli tombolu. V příběhu prožíváme neštěstí zamilovaných chlapců, inženýrů a milionářů. Nejprve první lásku s Machem, který uteče do Ostravy, když ho Sonička omrzí. Potom Soničku několikrát unesou násilím, ale Sonička je tvrdá holka a všechno to zvládne s přehledem. Na dálku ji ovládá tajemný pan Manek, kterého Sonička vroucně miluje a který ji pomáhá všechno zvládnout. Je ji oporou a má pro ni několik úkolů. Musí si dodělat školu a udělat kariéru... Sonička díky své kráse a vášnivosti má vše velice snadné a postupně stoupá ve fabrice z pozice pomocné síly v kuchyni až na asistentku ředitele. Díky své vnitřní síle se nenechá rozhodit muži, kteří se ji nabízejí a dál plní rozkazy od Manka.
Konec byl velmi nečekaný a nevím zda mám plakat nebo se smát nad velkým odhalením.

18.06.2019 5 z 5

Dědečkovy pohádky Dědečkovy pohádky Jindřich Šimon Baar

Asi každý má rád pohádky a tyhle jsou z mého dětství. Nádherné ilustrace a krásné pohádky.

Rok plný štěstí Rok plný štěstí Anselm Grün

Jedná se o knihu, která je velice pozitivní. Má spoustu silných myšlenek na každý den.
Bohužel knihu jsem si zakoupila a přečetla, ale nijak mě neoslovila. Očekávala jsem pozitivní myšlenky, ale tyto jsou spíše duchovního a křesťanského rázu. Kniha je spíš zaměřena na křesťany a ty kteří věří v boha.

17.06.2019 4 z 5

Kniha kouzel Kniha kouzel Marian Green

Určeno pro malé čarodějnice - obsahuje jen a jen bílou magii :) velice hezké ilustrace a podrobné návody.

Manželka mezi námi Manželka mezi námi Sarah Pekkanen

Na knihu jsem se těšila a opravdu mě velmi překvapila. Chvílemi jsem se ztrácela mezi postavami Vanessou a Emmou, ale nakonec se to v závěru celé rozuzlilo. Začátek byl takový velmi zvláštní a vlažný - hodně mi připomínal dívku ve vlaku - alkoholička, nevyrovnaná, nervy na dranc. Postupně se to začalo velice slibně vyvíjet.
V podstatě se postupně dozvídáme jaké bylo její manželství - on zaneprázdněný a ona sama doma nudící se. Měl nad ní 100 % kontrolu, vyžadoval teplé večeře a dokonalou manželku. Snažili se o dítě, ale to nepřicházelo. Pak docházelo k několika nedorozumění a ona si začala psát deník. O tom, co jí řekl, ale i jak to cítila ona sama.
Skvělý příběh, ale nakonec ten závěr. Tak překvapující. Opravdu jsem to nečekala.

17.06.2019 5 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

!!! SPOILER !!!
Thriller se mi velmi líbil. Jen mi bylo moc líto hlavní hrdinky, kterou týral její manžel. Ani ne tak fyzicky jako psychicky. Využil její lásky k její postižené sestře a neustále ji týral. Zakazoval ji návštěvy a měl ji pod 100 % kontrolou. Všude chodil s ní, sledoval ji na každém kroku. Přesto všechno navenek působili jako dokonalý zamilovaný pár a on jako dokonalý manžel. Velice mě překvapil konec. Bohužel příběh je opravdu uvěřitelný. A moc mě mrzí, že v dnešní době k něčemu takovému dochází (nebo může docházet). Je vidět jak se může takovým manipulátorům dařit a zastrašit svou milovanou. Překvapila mě její sestra, která je sice postižená, ale občas ji to docela dost pálilo. Jsem velice ráda, že se záhada se žlutým i červeným pokojem vyřešila..

17.06.2019 4 z 5

Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

K autorovi jsem se dostala díky čtenářské výzvě a knihu jsem si náhodně vybrala. Kniha mě překvapila svou upřímností a osamělostí hlavního hrdiny, který v podstatě neví co si má počít. Nejprve má zvláštní přátelství ve třech s Naoko a jejím přítelem, ale vše se po tragické události změní. Oceňuji jak se se vším hlavní hrdina pere a jen tak cestuje po světě. V podstatě nikoho nepotřebuje. Chodí do školy, na brigádu a občas si vezme batoh a jde se projít. Miluje Naoko a čeká na ni, dokud nebude vše jak má být. Ikdyž se objeví jiné ženy, tak stále čeká na tu svou Naoko, které bezmezně propadl. Závěr byl pro mě velice překvapivý. Čekala jsem úplně jiné zakončení a jiný happy end. Autor se vyžívá v erotických scénách. Poprvé jsem se s tím setkala u autora - muže. Myslela jsem si, že toto téma se hlavně týká ženských autorek.

12.06.2019 5 z 5

Severská mytologie Severská mytologie Neil Gaiman

Na knihu jsem se velmi těšila. Viděla jsem již několik filmů, ale nikdy jsem si nepřečetla knihu o vikingských národech a jejich bozích. Kniha se úplně lehce nečetla, ale stálo to za to. Nejzajímavější postavou této knihy byl zlomyslný a vychytralý Loki. Z každého průseru se dokázal vymanit a vykecat až na ten poslední. Kniha je plná násilí a krve. A téměř každý příběh je o Loki nebo jeho rodině - dětech. Každý nadšenec vikingů by měl mít severskou mytologii přečtenou.

13.05.2019 5 z 5

Klíč k dobré náladě Klíč k dobré náladě Patrick Holford

Od knihy jsem očekávala, že se bude jednat o nějaké rady do života, pozitivní slova a řádky. V knize se, ale překvapivě poukazuje na to, jak se špatně stravujeme a které vitamíny nám pravděpodobně chybí. Kniha obsahuje několik testů - které jsem sama absolvovala. Ve výsledku v podstatě trpím všemi nemocemi, které mi kniha nabídla :D Takže ano mám cukrovku, špatnou funkci štítné žlázy a kdoví co ještě. Nedoporučuji číst lidem, kteří jsou na tom podobně a v podstatě jsou zdraví :)

01.04.2019 2 z 5

BARF kuchařka BARF kuchařka Kateřina Novosádová

Vše velice dobře popsané, krásné fotografie.
Recepty jsou z běžně dostupných potravin - z masa, vnitřností, jogurtu apod. Recepty nesou i označení pro jednoduché recepty, jídla pro štěňata apod. Minimálně alespoň jeden recept zvládne každý pejskař.

Recepty vyzkoušeny a psovi chutnají :)

21.03.2019 5 z 5

BARF - Krmení psa přirozenou stravou BARF - Krmení psa přirozenou stravou Kateřina Novosádová

Vše velice dobře vysvětleno. Kniha je vhodná pro všechny, které milují své psy a chtějí pro ně jen to nejlepší. Je tam vše velice dobře a dopodrobna popsáno + navíc i vzorové jídelníčky pro štěňátka, kojící feny, seniory i psy na různých dietách. Malinko mi tam chybí postřehy z praxe, ale naštěstí facebook je všemocný a spousta informací lze dohledat tam.

21.03.2019 5 z 5

Stříbrná zátoka Stříbrná zátoka Jojo Moyes

Opravdu silny pribeh o lasce, utrpeni, lzich a velrybach.
O tom jak může člověka hluboce zasáhnout smrt milované bytosti, jak si sebou neseme životní traumata. Jak nás může ovlivňovat naše minulost a to jak můžeme žít bezohledně vůči našemu životnímu prostředí.

Opravdu kouzelný zážitek z této knihy. Konec byl sice trochu předvídatelný, ale jinak to byla krásná pohádka.

16.03.2019 5 z 5

Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

V první řadě, jsem měla obrovský problém se do knihy začíst a orientovat se v postavách. Počátek knihy byl celkem brutální, jak šikanovali malého chlapce a smáli se mu za jeho zaostalost, bylo mi ho hrozně líto. Avšak on se zatvrdil a chtěl se pomstít a stále se mstil a mstil ani svého štěstí nikdy nedosáhl. Byl rozmazlený, hrubiánský a svou ošklivou a pokřivenou povahou pak nakazil i všechny kolem sebe. To jak brutálně vychovával svého potomka, pomocí lstí manipuloval všemi kolem sebe. Manželstvím si vynucoval majetek a dělal další podlá vyjednávání. Hlavní postavu jsem opravdu nenáviděla. Kateřinu jsem měla velice ráda, ikdyž taky nebyla ve všem svatá, ale byla jediná kdo ho miloval. Popravdě kniha byla velmi dlouhá, ale i napínává. Chtěla jsem aby již skončila a já si mohla oddechnout.

11.03.2019 4 z 5

Ostrava včerejší Ostrava včerejší Bohuslav Žárský

Moc ráda jsem si knihu přečetla. Kousek od Ostravy jsem vyrůstala a proto jsem si ráda přečetla kousek z historie. Kniha je vybavena několika ilustracemi, zvláštnostmi i ostravským nářečím (havířským?)

11.03.2019 5 z 5

Padesát stínů Evy Padesát stínů Evy Rossella Calabró

Kniha mne úplně nezaujala. Obálku má velice zajímavou a jedná se trochu o parodii padesát odstínu šedi? Autorka tam popisuje problematické Evy a jejich kabelky, líčení, váhu a vztahy s Adamem. Jako článek na blogu to mohlo mít úspěch, ale v knize nic moc. Takové velice oddychové čtení

19.02.2019 2 z 5

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Z počátku jsem si říkala, že to asi bude pravděpodobně taková ta dlouhá nudná knížka a budu mít problém se pořádně začíst, ale stačilo přečíst další a další stránky a věděla jsem, že jsem na omylu. Zlodějka knih mě do sebe vtáhla a úplně jsem to prožívala s ní. Jaký měla hlad, jak se nechala stáhnout ke krádežím. Užívala jsem si její chvíle s jejím adoptivním otcem, který ji učil ve sklepě číst. To jak postupně ztrácet zákazníky na praní prádla a bylo ji to hrozně moc líto. V podstatě žila v cizí zemi s cizími lidmi a byla z toho hrozně nešťastná. Zdály se ji celou dobu ošklivé sny a nemohla se jich zbavit.

18.02.2019 5 z 5

Vážka v jantaru Vážka v jantaru Diana Gabaldon

POZOR SPOILER
Posílám čtyři hvězdy za objem knihy. Tak jsem ji konečně dočetla, dala jsem si na to týden. Už ji čtu podruhé, ale poprvé jsem ji nedočetla. Nyní jsem si na ni nechala dostatek času. Příběh Jamieho a Claire se mi velice líbí. Na začátku knihy se ocitáme v přítomnosti Claire a její dcery. Claire se s pomocí Rogera snaží dopátrat v minulosti, zda její Jamie žije, či padnul v bitvě. Zatímco se Roger ponuřuje do historie, zamiluje se současně do dcery Claire Brianny. V dalších částech se již ocitáme v minulosti Claire a Jamie, kteří se ocitají v Paříži ve Francii a snaží se změnit budoucnost.

06.02.2019 4 z 5

Květnová žena hledá prosincového muže Květnová žena hledá prosincového muže Peter Axt

Od knihy jsem očekávala milostný román na téma horoskopu a různých znamení zvěrokruhu. Jaké bylo mé překvapení. Kniha je o tom, jak nás ovlivňuje měsíc početí, měsíc narození. K čemu jsme podle měsíce narození náchylní - jaké nemoci se u nás nejčastěji vyskytují. K jakým povoláním se nejvíce schylujeme apod. Zajímavé počtení, ale mě to úplně nezaujalo. Některé věci v knize určitě sedí, třeba já jsem červencová a studovala jsem ekonomický směr apod.

30.01.2019 3 z 5

Deník šílené manželky Deník šílené manželky Irena Obermannová

Bylo to utrpení. Opravdu utrpení. Čekala jsem všechno, ale i to bylo málo. Začátek začal velmi slibně, ale pak se to začalo rozjíždět někam do hlubin ničeho. Nic neříkají děj. Hrozný. A ten deník proboha. To byla úplná hrůza. Snad jsem nepochopila knihu či autorku, ale za mě hodně špatný.

26.01.2019 1 z 5

366 pohádek na dobrou noc 366 pohádek na dobrou noc kolektiv autorů

Četla jsem ji ráda mladšímu bráškovi, nádherné ilustrace. Akorát jsem porušovala pravidlo a četla více příběhů :) je nádherná. Přesně takhle má pohádková knížka vypadat..

25.01.2019 5 z 5