čtenářka76 čtenářka76 komentáře u knih

Jedna želva za druhou Jedna želva za druhou John Green

Moje první kniha J. Greena. Skvěle dokázal popsat jak se cítí Aza, která trpí psychickou poruchou, ale i co prožívají kvůli její nemoci maminka a kamarádka Daisy. Těším se na další knihy JG.

15.01.2024 5 z 5

Jak přežít svého muže Jak přežít svého muže Jana Bernášková

Mou první přečtenou knihou Jany Bernáškové byla Coura. Škoda. Při čtení této knihy, jsem už věděla jak se děj bude vyvíjet. Ale nicméně jsem se zasmála a pobavila. Je to taková oddechovka.:-)

21.11.2023 4 z 5

Výlet za všechny peníze Výlet za všechny peníze Jeff Kinney (p)

Možná nejlepší díl, i když každá kniha poseroutky má něco do sebe.
Ale to sele :-)))

06.11.2023 5 z 5

Chlapec v pruhovaném pyžamu Chlapec v pruhovaném pyžamu John Boyne

Velice emotivní příběh. Po přečtení knihy, jsem nebyla schopna slov a po shlédnutí filmu se mi draly slzy z očí.

01.11.2023 5 z 5

Kopírák Kopírák Sam Holland

Smekám.... prvotina.... skvělá detektivka. Těším se na další knihu.

10.10.2024 5 z 5

Dům doktora Fišera Dům doktora Fišera Petra Braunová

Knížka napínavá od začátku do konce. Moc pěkná ilustrace. Četla jsem se synem, jemu se moc líbila. Tato kniha nemusí být jen pro děti. Hodnotí syn a dává 5*

11.04.2024 5 z 5

Povídky, které pomáhají Povídky, které pomáhají Michal Viewegh

Mám ráda knižní povídky. Některé autory jsem neznala o to víc jsem byla mile překvapena jejích povídkou.

20.03.2024 4 z 5

Úplně jiný příběh Úplně jiný příběh Håkan Nesser

Tato kniha mi přišla zvláštní. Začátek knihy byl fajn, od půlky mi přišla zdlouhavá, autor se zbytečně opakoval, neúplná, hodně nevysvětleného. Jen název knihy "Úplně jiný příběh" opravdu sedí. Za mě 4*

11.03.2024 4 z 5

Kdo zabil Snížka? Kdo zabil Snížka? Petra Soukupová

Kniha pro děti (ale i dospělé), která svým dějem spojuje knihu Nejlepší pro všechny. Zvláštní jak děti v této knize berou Viktora. Hlavní postavou je tentokrát Martina, která hledá viníka, který ji zabil psa.

19.02.2024 5 z 5

Jumaroro Jumaroro Sylva Lauerová

Tato kniha mě úplně dostala. Jen tak ji z hlavy nedostanu určitě dlouho. U knihy jsem seděla tak dlouho dokud jsem ji nepřečetla. Měla obrovský spád a sálo z ní napětí a ten konec - úžasné!!! Ještě teď mám husí kůži.

06.11.2023 5 z 5

Zadáno pro Blížence Zadáno pro Blížence Lenka Lanczová

Tato trilogie byla první kniha od LL, kterou jsem četla v mé pubertě. Od té doby jsem její knížky hltala a mám je dodnes ve své knihovně.

23.10.2023

Znamení Blíženců Znamení Blíženců Lenka Lanczová

Knihy od LL jsem četla v pubertě a přímo jsem je hltala. Mám všechny knihy od této spisovatelky. Ale chápu dnešní náctileté čtenáře, že ta doba bez sociálních sítí, mobilních telefonu a chatu jim nic neříká.

23.10.2023 5 z 5

Promlčení Promlčení Jiří Březina

Velmi dobře napsaná nenáročná detektivka.

19.10.2023 5 z 5

Má mě ráda, nemá mě ráda Má mě ráda, nemá mě ráda * antologie

Mám ráda knihy povídek českých autorů. Líbila se mi povídka P. Dvořákové, A. Nellis a I. Hejdové. Pohodové čtení, proto 5*.

10.10.2024 5 z 5

Bílý pramen Bílý pramen Klára Teršová

Pěkně napsaná kniha, velice dobře se mi četla. Jen bych se chtěla dozvědět víc o Hedvice, její rodině a Idě. Určitě si přečtu i druhou knihu autorky.

11.04.2024 4 z 5

Opona Opona Ondřej Hübl

Kniha mě bavila, připomněla mi film Hra s Douglasem. Kniha se dobře četla, děj se odehrával občas jinak, než jsem očekávala, takže milé překvapení. Jen ten konec mi přišel rychle ukončený. Možná by to ještě něco chtělo. Dávám 4* Těším se na autorovu prvotinu.

13.03.2024 4 z 5

Ďábelská zubařka Ďábelská zubařka David Walliams

Tak nevím, pokud je tato kniha pro děti, kladu si otázku, pro jak staré. Osm? Není to málo? A žádné moudro jako v drsňačce a nebo ve smraďochovi. Přijde mi trochu utahaná. Dávám 3*

06.11.2023 3 z 5

Přítelkyně z kamenné vily Přítelkyně z kamenné vily Frances Mayes

Téma knihy se mi líbilo, ale to, jak je kniha napsaná, už bylo horší. Četla jsem dlouho, nemohla se začíst, chybělo málo, abych knížku odložila.

16.10.2024 2 z 5

Agáta Hanychová - Diagnóza: Rebelka Agáta Hanychová - Diagnóza: Rebelka Zita Marinovová

Po knize jsem sáhla po přečtení článku SeznamMédium "Na Agátě Hanychové oceňuji inteligenci, chytrost, upřímnost, píli a humor. Zajímalo mě, jak k tomuto nadpisu autor došel. Nepatřím do klubu holčiček a o Agátě nevím co si myslet. Po přečtení knihy, jsem stále na stejném místě. Nebylo tam nic, co bych si nepřečetla někde na seznamu a zcela určitě nespojím s Agátou slova chytrost, upřímnost a humor. Za mě zbytečná kniha.

11.04.2024