ctenarkaEva komentáře u knih
Čekala jsem asi něco trochu jiného. Myslela jsem, že půjde o klasické pátrání po pachatelích zločinu, ale tohle bylo jiné. Pokud máte rádi knihy o pátrání v minulosti, prolínání minulosti a přítomnosti, střídání vypravěčů a větší množství postav, tak budete spokojení. Tomuto popisu asi odpovídá hodně knih, ale tahle je opravdu v něčem jiná.
Klasika, která nezklame. Obdivuji Agathu Christie, jak skvělé příběhy dokázala ve své době vymyslet. Dokonce se mi povedlo uhodnout pachatele a to se až tak často nestává.
Skvělé čtení. Mnohokrát popsané téma tentokrát zpracované úplně jinak. Obdivuji fantazii autorů thrillerů, kam chodí na ty nápady :-) Rozhodně doporučuji ke čtení.
Napínavý příběh, líbilo se mi propletení minulosti a přítomnosti.
Na tuto slavnou knihu jsem byla velmi zvědavá. Jak už psali někteří přede mnou: když přetrpíte prvních 150 nezáživných stran, tak si užijete parádní detektivní jízdu. Už se těším na další díly.
Skvělé čtení, napínavý příběh, i když hlavní hrdina David Raker mi někdy připadá jako nesmrtelný hrdina amerických akčních filmů
Výborné čtení, celou dobu jsem netrpělivě čekala, jak celý příběh dopadne. Párkrát se mi stalo, že jsem chtěla nakouknout na konec knihy :-) Zajímavé bylo střídání kapitol vyprávěných oběma kamarádkami, ale jedna vyprávěla v ich-formě a druhá v er-formě.
Skvělé čtení, od kterého jsem se nemohla odpoutat. Jedná se spíše o mírnější thriller, nechybí romantické prvky, jak už to Sandra Brown v takovém typu knih umí. Příběh se mi sice zdál trochu nepravděpodobný, ale četl se dobře, až na ten místy dost kostrbatý překlad (což ale není chyba autorky). Rozhodně doporučuji a hned si jdu vybrat další knihu této autorky.
Kniha napsaná téměř před 100 lety. Obdivuhodná Agatha Christie, ta mě nikdy nezklame. Čtivý příběh, zajímavé prostředí starého panství, napětí až do konce.
Skvělá kniha, Agatha Christie je opravdu královna detektivek. Kniha je poměrně krátká, dobře se čte, děj ubíhá rychle. Prostředí osamoceného ostrova je zajímavé, dodává napětí. Propojení s říkankou o černoušcích je skvěle vymyšlené. Pořád jsem sledovala, jaký bude další verš a čekala, jak si autorka poradí se začleněním do děje. Jedním slovem PARÁDA, opravdu stojí za přečtení. Navíc, když si uvědomíme, že kniha byla napsána v roce 1939, tak klobouk dolů.
Krásná kniha, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Hlavně 1. příběh, který se odehrává v době 1. světové války, je psaný úžasným způsobem. Válka tvoří jen pozadí děje, proto se kniha dobře čte i těm, kteří válečné romány nevyhledávají. Druhý příběh je na první napojený zajímavým způsobem. Rozhodně tato kniha stojí za přečtení.
Skvělé čtení. Dlouhý příběh nabitý událostmi, které byly více či méně uvěřitelné, ale vše bylo postupně objasněno a vysvětleno a zapadlo do sebe. Sabina Nemezová a Maarten S. Sneijder jsou zárukou výborného čtení. Nenudila jsem se ani chvíli.
Kniha se mi líbila, fandila jsem těmto soukromým detektivům, vypadají jako správná dvojka. Brody byl nejlepší. Příběh byl chvílemi natahovaný a chvílemi docela napínavý. Byla jsem zvědavá, jak všechno dopadne. Měla jsem nějaké tušení, ale nakonec bylo všechno jinak. Těším se na další díl.
Jednodušší detektivka, ne tak brutální jako některé podobné knihy. Oceňuji i zajímavé obálky, které spolu hezky ladí a jednotlivé knihy vedle sebe vypadají dobře.
Silné téma, smutný příběh. Pachatele jsem neuhodla, i když jsem měla tip a myslela jsem, že je to jasné. Celá série se mi líbí a těším se na další pokračování.
Napínavá kniha, i když tedy děj místy hodně drsný, hrubý, vulgární. Obdivuji fantazii autorky a pevně věřím, že se jednalo jen o její fantazii a ne o reálný základ. Luc, Ava a Lively jsou mi sympatičtí a držela jsem palce všem zúčastněným, aby veškerou surovost přežili ve zdraví.
Pro mě je série s Kate o dost slabší než s Ericou. Propast smrti se mi nezdála moc napínavá, pachatele jsem začala tušit dost brzy. Homosexuálních postav tady bylo až příliš, ale chápu, že to tak autor zamýšlel schválně. Už se pomalu přestávám těšit na nové díly, ale spíš si po dlouhé době přečtu opět něco ze starších a pro mě mnohem napínavějších a zajímavějších dílů.
Souhlasím se vším, co napsala čtenářka Blaufik. Kniha je napsaná dobře, má mrazivou atmosféru, ale mně moc nesedla. Čekala jsem asi něco jiného. Příběh z kanceláře mě nebavil vůbec, druhá dějová linie pro mě byla o něco zajímavější. Čekala jsem stejně jako všichni ostatní, jak se obě linky spojí, no a stejně jako ostatní jsem byla překvapená.
Na tuto knihu jsem se velmi těšila, protože celá série se mi moc líbila. Bohužel tento díl se mi zdál slabší. Ve srovnání s některými jinými thrillery (někdy spíš "thrillery"), které teď vycházejí, je to opět velmi dobrá kniha, ale myslím si, že předchozí knihy z této série byly přece jen zajímavější a napínavější. Vůbec mě nebavila vedlejší dějová linie a konec hlavního vyšetřování mi připadal trochu odbytý. Doufám, že se brzy dočkáme dalšího dílu a že to bude zase stará dobrá Kim.