ctenarkaEva komentáře u knih
Zajímavý příběh. Líbilo se mi popisování událostí z pohledu obou hrdinů. Postupně jsem začala mít tušení, kdo je pachatelem a kdo obětí. Všechno jsem ale neodhalila.
Výborné čtení. Tento díl se mi líbil o dost víc než první. Už se těším na další pokračování.
Čtivá kniha. Líbilo se mi střídání vypravěčů, příběh byl zajímavý a celkem napínavý.
Skvělé čtení. Rozuzlení mě překvapilo. Už se těším na další pokračování .
Pozvolně plynoucí, více popisná detektivka ze zajímavého prostředí Aljašky. Na svou dobu (byla napsaná v roce 1992) fajn příběh i sympatická hlavní hrdinka se svým psem Obludou. Jak už napsal někdo přede mnou, je to taková jednohubka na jedno odpoledne.
Co ještě napsat ke knize, která patří mezi vyhlášené thrillery... Opravdu čtivý děj, napětí až do konce. Určitě si ještě přečtu nějakou další knihu tohoto autora.
Kniha se mi líbila. Tyto tzv. romantické thrillery Sandry Brown čtu ráda, je to pro mě spíš oddechové čtení. Napadalo mě více podezřelých a konec byl pro mě překvapivý, neuhodla jsem ho.
První díl série příběhů se sympatickým hrdinou Davidem Rakerem, který pátrá po zmizelých osobách. Kniha je napínavá, sice mi nebylo úplně sympatické prostředí, ve kterém se děj odehrával, přesto jsem byla zvědavá, jak celý příběh dopadne. Konec byl velmi překvapující. Ráda si přečtu i další díly.
Pohodová, ale zároveň napínavá kniha. Četla se úplně sama, nemohla jsem se od ní odtrhnout, i když jsem tušila, jak asi dopadne. Některé situace se mi sice zdály málo pravděpodobné, ale to ničemu nevadilo. Nechybělo i nějaké to překvapení na závěr...
Velmi čtivá kniha se sympatickou agentkou FBI Nikki. Nikki je poznamenaná tragickou událostí v minulosti a do průběhu vyšetřování události v jejím rodném městě zaplete i trochu romantickou linku. I když konec je trochu urychlený a chybí mi vyřešení jiného případu, tak přesto se mi kniha velice líbila a ráda si ji někdy v budoucnu přečtu znovu. A už se těším na další díl.
Tuto sérii miluji a vždy se moc těším na další díl. Weaverovy knihy jsou objemné, ale v ději má vše své místo. Několik zápletek se vždycky spojí a vysvětlí. Nechápu, jak může autor vymyslet a poskládat tak dlouhé příběhy a udržet všechny dějové linie se spoustou postav. Dokáže vykreslit prostředí tak, že mám pocit, že jsem jeho součástí. David Raker je takový James Bond, který se ze všech neuvěřitelných situací sám dostane, a doufám, že ho čeká ještě hodně dalších dobrodružství. Mám ráda i linie s Colmem Healym a vždycky mu držím palce, aby nedošlo k prozrazení :-) Tuto sérii rozhodně doporučuji všem, kteří mají rádi rozplétání příběhů, popisy průběhů vyšetřévání a nepotřebují, aby u toho tekly potoky krve. Podobně mám ráda i norského autora Jorna Liera Horsta a jeho detektiva Williama Wistinga.
Skvělé, napínavé, nemohla jsem knihu odložit. Na konci už jsem trochu tušila pachatele, ale pořád jsem čekala, jestli nakonec nebude ještě všechno jinak. Jestli máte rádi napínavou detektivku, tak tuhle doporučuji, i kdybyste nečetli žádný předchozí díl. Už se těším na další díl.
Byla jsem zvědavá na tento počin Roberta Bryndzy, ale více mi vyhovují jeho detektivky. U této knihy mi připadalo jako kdyby ji ani nepsal on. Mám ráda, když je v knihách hodně přímé řeči a ta mi tady dost chyběla. Popisy mi připadaly až moc zdlouhavé a natahované, ale někteří čtenáři je ocení, že pomáhají vykreslit atmosféru. Ani samotný příběh mě moc nebavil. Pokud se někdo chce seznámit s tímto autorem, tak já osobně bych mu spíše doporučila knihu ze série s Erikou nebo Kate. Za mě tedy spíše slabší kniha.
Jako obvykle fajn čtení, které rychle ubíhá díky krátkým kapitolám. Tentokrát Angela přitvrdila a vraždy jsou dost brutální (až přehnaně). Souběžná linie s novinářkou Tracy Frostovou byla zajímavá. Některé z předchozích dílů se mi sice líbily o něco víc, ale i tak jsem si dobře početla.
Byla jsem zvědavá na českou detektivku. Četla se dobře, ale občas už mi připadalo, že je tam až moc postav a některé situace se mi zdály málo objasněné. Inspirace severskými detektivkami je znát, ale chvílemi mi něco na český venkov úplně nesedělo. Přečtu si i Klekánici.
Více se mi líbí klasické romány tohoto autora, ale soubor povídek taky nebyl špatný.
Pocity z této knihy mám tak půl na půl. Chvílemi se mi líbila a bavila mě, chvílemi mi ale přišla překombinovaná a zvláštní.
Tento díl se mi hodně líbil, určitě víc než Matčin hrob. Doufám, že vyjdou i další díly, už se těším.
Nejdříve jsem četla Katharininu šifru, ta se mi líbila hodně a navnadila mě na přečtení dalších dílů tohoto norského autora, o kterém jsem nikdy dřív neslyšela. Škoda, že u nás vyšlo jen několik dílů a je celkem problematické je sehnat v knihovně. Tento díl se mi také líbil, i když mě místy překvapovalo chování Line a její kamarádky Sofie. Autor píše poutavě, kniha není nijak brutální, dá se číst i před spaním.
Kniha byla čtivá, i když mi děj připadal místy překombinovaný a místy natahovaný. Popisy nebyly nijak zvlášť brutální jako tomu bývá u jiných autorů. Doporučuji číst sérii popořadě.