Dagros
![Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/361/bajky-barda-beedleho-sJ9-361.jpg?v=1559832959)
Bajky Barda Beedleho - nádherná knížka, která je krásným doplňkem k celé sérii Harryho Pottera. Nejvíc se mi líbila bajka o Králici Alici a Příběh tří bratří :)
Každý Potterhead by si bajky měl určitě přečíst, nebude litovat :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Zvěrolékař v divočině Zvěrolékař v divočině](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/240701/zverolekar-v-divocine-YQ8-240701.jpg?v=1431979730)
Krásná knížka, je to již druhý díl, který navazuje na Zvěrolékař a spol. Je to knížka vhodná pro všechny milovníky zvířat. Luke Gamble je veterinář působící nejenom v Anglii. Založil nadaci Worldwide veterinary service, která pomáhá zvířatům po celém světě. Pro mě to byl velký zážitek číst jeho knížku. Moc se mi líbila! A Luke Gamble má můj velký obdiv za to, co se svým týmem pro zvířátka dělá! :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12/harry-potter-a-ohnivy-pohar-780-12.jpg?v=1518962429)
Opět naprosto strhující příběh! V knížce je opět více souvislostí v porovnání s filmem. Super!
![Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/118080/prvok-sampon-tecka-a-karel-7nf-118080.jpg?v=1507753160)
Moc jsem se těšila, až si knížku přečtu. Přečetla jsem jedním dechem a moc se mi líbila. Opět super oddychovka. Autorův styl psaní mě baví a vyhovuje mi :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Oliver Twist Oliver Twist](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/411/oliver-twist.jpg?v=1734624819)
Četla jsem v rámci povinné četby k maturitě a musím říct, že se mi knížka moc líbila a měla jsem jí přečtenou jedním dechem.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Deník mezi životem a smrtí II. - Pokus o návrat Deník mezi životem a smrtí II. - Pokus o návrat](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29359/denik-mezi-zivotem-a-smrti-ii-pokus-6ou-29359.jpg?v=1544877203)
Hodně silný a emotivní příběh, při kterém mi taky ukápla slza. Při čtení si připadáte jako na houpačce... chvílemi je to vtipné a smějete se, při vyprávění veselých historek a chvílemi je vám to všechno líto a připadáte si tak bezmocně... Obdivuju paní Růžičkovou a jsem její velká fanynka, přečetla jsem všechny 3 díly a určitě si je zase někdy ráda přečtu.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Šťastná kniha Šťastná kniha](https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174761/stastna-kniha-174761.jpg?v=1378498626)
Taková pohodová oddychovka na odpoledne :) . Hezká knížka, líbila se mi.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Jednoho dne, možná... Jednoho dne, možná...](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/219832/jednoho-dne-mozna-xh3-219832.jpg?v=1409942599)
Na knížku JEDNOHO DNE, MOŽNÁ jsem byla opravdu velmi zvědavá kvůli hodnocení a recenzím, které jsem přečetla už dřív. Není to sice knížka, kterou bych zhltla za jedno odpoledne, ale na druhou stranu, zklamáním pro mě také není. Řekla bych, že je to spíš kniha, se kterou si sednu na zahradu, uvařím si kafe a budu si zkrátka jen tak číst. Děj není nijak strhující, je to příběh o začínající herečce, která chodí na castingy a řeší finanční situaci, do toho se připlete nejeden muž... Je to nenáročné čtení, ideální na relaxování. Hodně se mi líbilo, jak Franny popisovala jednotlivé myšlenkové pochody, dokázala jsem si díky tomu hodně věcí představit. A vzkazy na záznamníku byly taky super :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/370/modlitba-pro-katerinu-horovitzovou-iwA-370.jpg?v=1575909591)
Četla jsem v rámci povinné četby k maturitě a knížka se mi líbila.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Kafe v pět Kafe v pět](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220747/kafe-v-pet-EW8-220747.jpg?v=1413573592)
Moc hezká knížka, opravdu ideální ke kafíčku. Akorát mě překvapuje, že je tak málo známá, protože je to škoda. Já jsem si jí vybrala úplně náhodou v knihovně. Občas to tak dělám, že žádnou konkrétní knížku nehledám, a když mě nějaká zaujme, přečtu si jí. Za sebe Kafe v pět doporučuji, jsem moc ráda, že jsem na knížku narazila.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Blaník, hora tajemná Blaník, hora tajemná](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/267869/blanik-hora-tajemna-ZqU-267869.png?v=1444583068)
Knížka se mi líbila, četla jsem jí, když jsem byla malá, ale vůbec jsem si nevybavovala, o čem je. Knížka obsahuje 9 různých pověstí. Nejvíc se mi líbila Pověst o Kateřině Strojilce a Pověst o chudém Jakubovi. Jediné, co mě překvapuje je to, že kniha je určena pro děti. Tím, že jsem ji sama jako dítě četla vím , že mě to nebavilo. Teprve teď jsem knihu mohla pochopit a ocenit to, co přináší.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Bábovky Bábovky](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/293567/babovky-DdY-293567.png?v=1633258113)
Pro mě to byla super oddychovka. Přečetla jsem ji , ani nevím jak. Je to přesně taková ta knížka, se kterou si sednete ke kafíčku, budete relaxovat a možná se najdete v některé z postav této knihy. Určitě si ráda přečtu další autorčiny knížky.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Nový epochální výlet pana Broučka, tentokrát do XV. století Nový epochální výlet pana Broučka, tentokrát do XV. století](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/1170/novy-epochalni-vylet-pana-broucka-tentokrat-do-xv-stoleti-1170.jpg?v=1231021927)
Knihu mám velmi ráda, četla jsem v rámci povinné četby k maturitě. Četla se skoro sama.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Pygmalión Pygmalión](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/2307/pygmalion-2307.jpg?v=1263935952)
Knížku jsem četla jako povinnou četbu k maturitě s tím, že to bude nuda a musím to nějak přelouskat.. Ovšem k mému údivu jsem jí měla přečtenou za chvilku a moc mě bavila, byla jsem z ní nadšená.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Pacientka doktora Hegla Pacientka doktora Hegla](https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25193/pacientka-doktora-hegla-25193.jpg?v=1254403303)
Četla jsem na střední škole, tenkrát mě příběh zaujal při hodině literatury, a tak jsem se rozhodla knihu přečíst. Bavilo mě to.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Není přání jako přání Není přání jako přání](https://www.databazeknih.cz/img/books/89_/89706/neni-prani-jako-prani-HXB-89706.jpg?v=1482958301)
Četla jsem asi když mi bylo 16 a v té době se mi knížka moc líbila. Je to takové klasické dívčí čtení, které baví většinou všechny mladé holky.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Zvěrolékař a jeho přátelé Zvěrolékař a jeho přátelé](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/2680/zverolekar-a-jeho-pratele-Oty-2680.jpg?v=1607360209)
Úžasná knížka, při čtení jsem se přímo vžila do příběhů a připadala jsem si, jako když je také prožívám :) .
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Sněhurka a sedm trpaslíků Sněhurka a sedm trpaslíků](https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/101829/snehurka-snehurka-a--101829.jpg?v=1352795519)
Krásná knížka pro děti. Jako malá jsem jí milovala :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Ségra, tobě přeskočilo! Ségra, tobě přeskočilo!](https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/3955/segra-tobe-preskocilo-yzd-3955.jpg?v=1604302007)
V období puberty to byly moje nejoblíbenější knihy, moc ráda jsem je četla.