Dakarianna komentáře u knih
Příběh her mě vždy bavil, proto jsem šáhla i po knize. Čtivost knihy není rozhodně hvězdná, ale taky není vůbec špatná. Celkově jsem občas měla pocit jako kdyby mi někdo popisoval jak hraje – což bylo dost nepříjemné. Ale příběh je to silný a italské fráze mě bavily. Avšak upřímně si nedovedu představit, jak se to líbí člověku, který v životě o AC hrách neslyšel.
Většina lidí si knihu do povinné četby zařadí asi kvůli její délce. Já však měla problém s příliš detailními scénickými poznámkami a také mi docela trvalo se začíst. Ze začátku mi vadilo i nářečí, pak jsem si docela zvykla. Takže ve finále průměrné čtení, protože konec i celý příběh mě celkem zaujal.
Knížka je tenká, ale četla jsem ji dlouho. Rozdělení na dopisy její čtivosti nepřidává. Dopisy jsou sice zajímavý nápad, ale jinak knížka zase tak originální není. Víme, že se něco stalo, ale nevíme přesně co. Celá knížka je jen natahování čtenáře, který chce odpověď. Stejný princip jako Mluv, Odpusť mi. Megan,... Ale na druhou stranu tam byly pěkné myšlenky, bavila mě tam Nirvana, bylo to takové pěkné okořenění. Takže ve finále průměr.
Nebyla to obyčejná YA knížka. Byla naprosto jiná, se šílenou hrdinkou a jejím cynismem. Celé to bylo takové vtipné a smutné zároveň. Knížka se pěkně čte, není co vytknout.
Ano, stále je to zábavné, ale na druhou stranu: V tomto díle se už prostě nedozvíte nic nového a 11 dílů mi přijde už moc. Možná už jsem moc stará...:D Ale i tak se u této knížečky rozhodně pobavíte.
Do knihy se mi až tak nechtělo. Ten název i ta obálka – tak laciné a kýčovité! Ale ze všech stran jsem slyšela na tuto triogii pouze chválu. A tak jsem se do ní pustila. A dobře jsem udělala: Kniha byla neskutečně čtivá, vůbec jsem ji nemohla odložit. Postavy mě bavily, svět byl zajímavý a konec mě dostal. Už se těším na další díl.
První díl se mi líbil, proto jsem poměrně rychle šáhla i po díle druhém. První čtvrtina knihy mi přišla, že snad byla psána někým úplně jiným. Bylo to takové laciné a milostný čtyřúhelník (?!) celý příběh strašně srážel. Naštěstí se kniha vrátila do svých kolejí a konec byl naprosto fantastický. Další díl si určitě přečtu.
Moc se mi do této knihy nechtělo – nějak jsem prošvihla její nejpopulárnější období. Ale nakonec jsem si ji koupila a jsem nadšená. Skvělá hlavní hrdinka, nápad, děj, styl psaní,... Jediné co se mi nelíbí je rozvíjející se milostný trojúhelník, ale to jsem schopná odpustit.
Velmi mě zaujala zápletka a oba vyšetřovatelé. Kniha byla zajímavá, napínavá, ale vadily mi krátké věty a také velmi krátké kapitoly (díky kterým jsem se lehce ztrácela v ději a postavách). Jinak skvělé.
Dokonalé! Za mě tedy určitě lepší než Hunger games. Skvělý nápad, styl psaní a propracovaná psychologie postav.
Styl autorky je tak neuvěřitelně čtivý, že tuto knížku prostě každý přečte jedním dechem. Celá série je skvělá.
Kupodivu mě dospělý Adrian moc nezaujal. Bylo to takové nečtivé a krkolomné. U prvních dvou knížek jsem se kolikrát opravdu nahlas smála, což se, bohužel, tentokrát nekonalo.
Průměrná YA, ale ten nápad a popis světa, kde do sebe všechno zapadalo, mě donutil přidat hvězdičku.
Tahle kniha je o to zajímavější, že o Elvisovi se asi v hodinách dějepisu neučíte (narozdíl třeba od Alžběty I.). A číst životopis na Wikipedii jaksi není ono. Tahle série je prostě úžasná.
Ať je vám kolik chce, tento příběh je zkrátka čtivý a úsměvný.
V dětství jsem tuto sérii skutečně zbožňovala. A vždy mě zajímal ten "skutečný" svět upírů, kterého se předchozí knihy dotkly jenom okrajově. Myslím tím, že jsem byla nadšená, že nám byla do detailů popsána vesnice a další upíři.
Na knihy tento příběh pochopitelně nemá, ale komiks jsem si užila a potěšila mne krásná grafická podoba.
Úsměvné. Nejhorší jsou ta jména. Každý se za každého převléká:D
Jako malá jsem tyto případy milovala. Pro děti je tato (i další) knížky super, zamyslí se nad hlavolamy, které přitom nejsou nějak extra těžké, takže se nemusí bát, že by na to nepřišly...