dalimoni

Zajímavá útlá kniha, která se dá přečíst za pár hodin. Mladá autorka používá svižný a čtivý styl, takže kniha má spád a čte se jedním dechem. Příběh o manipulaci, kterou se snaží hlavní hrdina změnit své okolí, nakonec vyzní optimisticky. Posleství, které jsem si z knihy vzal je: buďme rádi za to, že kolem nás ještě existují "Idioti", kteří nežijí jen pro sebe. Autorce přeji další čtivé knihy, které budou mít skryté poselství. Věřím že přijdou a Vesna se stane autorkou, která bude úspěšná a její knihy se budou číst ve velkém.

Jak působit na tzv. generaci Y (mladí lidé) pomocí marketingových metod - o tom je tato kniha. Docela zajímavé, hlavně praktické příklady různých marketingových strategii světoznámých firem (Coca Cola, Diesel....).

Čtivé, vtipné dialogy, klasické situace, které prožívají tisíce lidí (myslím tím ty rodinné trampoty s dětmi a příbuznými), k tomu příběh nevěry a plno sexu k tomu. Má první kniha od této autorky, i když vím, že píše hlavně pro ženy, tak se mi kniha líbila i když jsem opačného pohlaví :-). Taková pohodovka na dva večery.

Výborné počtení, zajímavé. Podobný styl psaní i obsahová náplň jako má třeba Daniel Ariely (Jak drahé je zdarma....) nebo Malcolm Gladwell (Bod zlomu....). Na skutečných případech autor popisuje, co se děje při určitých událostech, kdy se rozhodujeme, co uděláme (např. při pokeru, piloti při problémovém letu, při koupi auta....). Doporučuji těm, co mají rádi tyto knihy typu Ariely, Gladwell apod.

Velmi zajímavá "časopisová" publikace. Velmi si cením úvodního slova autora, kdy analyzuje příčiny a důvody světové ekonomické krize, která začala před cca 5 lety. Samotné rozhovory se světovými ekonomy jsou také velmi zajímavé, v některých věcech se proslulí ekonomové shodují, ale dost věcí by každý řešil jinak - každý má jiný pohled na současné příčiny a hlavně řešení krize. Také tam občas "padají" prognozy jak na tom budeme za pár let, takže vzhledem k tomu, že publikace byla psána v roce 2009, je to velmi zajímavé.

Milovníci historie a především té francouzské si určitě přijdou na své. Autor dokáže velmi pěkně vyprávět staré záhadné skutečné příběhy, které dodnes nejsou zcela vyjasněny a možná ani nikdy nebudou.

I druhá kniha od tohoto autora mi přinesla mnoho zajímavých myšlenek podložených experimenty s lidmi a jejich chování v různých situacích. Pro mě o chloupek slabší než "Jak drahé je zdarma", ale i tak je to na 5 hvězdiček.

Příběh analytika z londýnské City, kde popisuje praktiky, které zde chodí. Život plný peněz, drog, alkoholu, sexu.... Autor je dost kritický k makléřům a analytikům z finanční oblasti, kritizuje šílené odměny a systém, který tam funguje. V některých částech popisuje skutečné události, které se udály z odbornho hlediska. Kniha stojí za přečtení, hlavně pro ty, kteří se o oblast finančních trhů zajímají, ale i ostatní nebudou zklamáni.

Velmi kvalitně propracovaný thriller, který čtenáře napíná od začátku až do konce. Těším se na další knihy tohoto autora, které budou mít u čtenářů tohoto žánru určitě velkou oblibu. Hodně se mi líbila vedlejší role manželky hlavního hrdiny, která sice neměla v knize tak velký prostor, ale její postava byla docela klíčová.

Kniha z mediálního prostředí - televize, která mě velmi mile překvapila. Svižný jazyk, dobrý děj, některé postavy se velmi podobají skutečným. Pro mě mnohem lepší než obsahově podobný titul Mafie v Praze od Viewegha.

Velmi zajímavá kniha. Otázky běžného života jsou vysvětlovány ekonomickými zákonitostmi. Jde o populární ekonomii, která může zaujmout odbornou i laickou veřejnost. Autor logicky argumentuje a čerpá z mnoha zdrojů. Určitě doporučuji.

Pro mě milé překvapení, na knihu jsem náhodou narazil v knihovně a vzal si jí na dovolenou a přečetl jí za 3 dny. Autor čtivým způsobem v několika povídkách vypráví skutečné příběhy, některé více některé méně známé (Trockij, Rasputin, začátek 2. světové války...). Skutečné příběhy, které rozšíří čtenáři rozhled a pro milovníky historie velmi dobrá kniha, která se čte skvěle.

Pro mě strhující dílo, které mě nutilo číst rychle až do konce a i přes podle mě mírně slabší ukončení knihy určitě 5 hvězdiček. Hlavní hrdinka velmi drsná, ingeligentní a impozantní žena. Autorka určitě tuto postavu nenechá spát a snad se brzo dočkáme dalších příběhů.

Prvotina této autorky, slušné tempo, přímočarý děj bez větších komplikací, svižný styl vypravování a pěkně napsaný detektivní příběh k tomu. Přečteno za pár večerů.

Klasické dílo Viktora Farkase, kontroverzní názory na současná témata týkající se hegemonie USA, globalizace a dalších problémů současné civilizace. Neotřelé názory, které v žádném případě nekopírují manistreamová média. I tato druhá kniha, kterou jsem od něj četl, mi přinesla mnoho zajímavých názorů k zamyšlení.

Kniha se mi líbila, vyprávění o začátku, průběhu i konci války z pohledu mladého chlapce, popis 2. světové války z pohledu mladého Němce. Opravdu pěkně napsáno, kniha nenudí ani chvíli. Určitě je dobré si připomenout, jaká válka byla, protože moc žijících pamětníků už není, tak aspoň autentické knihy by měly tyto děsivé časy připomínat.

Zajímavé, názorově i formou, přirovnání aktuálních ekonomických životů k běžným věcem je místy docela vtipné, každopádně kniha i "neekonomům" může lehce stravitelnou formou ozřejmit aktuální ekonomické a politické problémy současného světa a především Evropy.

Nenávist a její příčiny, místy hodně filozofické a exkurze do dávné historie, místy zajímavé a čtivé.

Velmi propracovaný příběh, tradiční skvělý vypravěčský styl autora, výborný děj a ten konec :-), určitě doporučuji, Grishama mám rád, klasika jako je Firma, kterou jsem četl už hodně dávno (tak 15 let zpět), Grisham stále udržuje vysokou kvalitu.