Danafantom Danafantom komentáře u knih

Život ve vlastních rukou - Dosáhněte svých snů a buďte sami sebou Život ve vlastních rukou - Dosáhněte svých snů a buďte sami sebou Louise Presley Turner

Knížka plná návodů. Jenže mně prostě nejde sednout si ke stolu a vysypat na papír svoje bloky, abych je pak mohla zase od toho stolu vyřešit. Tak jsem knížku odložila a šla žít :-)

09.04.2014

Cvičíme s měsícem Cvičíme s měsícem Johanna Paungger

Cviky jsou opravdu nenáročné, není to žádné posilování, ale rozproudí to energii, jemně, každý den kousek po kousku. Cvičení s měsícem se mi líbí i proto, že není stereotypní, mění se po 2-3 dnech, a zabere skutečně pár minut.

15.02.2014 5 z 5

Mezi nebem a peklem Mezi nebem a peklem Ivanka Devátá

Zasmála jsem se, pobavila, a o to tady šlo :-)

01.01.2014 4 z 5

Léčení čaker Léčení čaker Doreen Virtue

Meditace v knize uvedené mě nijak neoslovily, ale popisy jednotlivých čaker jsou velmi povedené, daly mi nový rozměr, jak se na čakry dívat.

18.09.2013 5 z 5

Afrikou domů na kole Afrikou domů na kole Jan Tomšíček

Mně prostě pan Tomšíček a jeho vyprávění, prosté, ale inteligentní, fascinuje.

04.08.2013 5 z 5

366 pohádek na dobrou noc 366 pohádek na dobrou noc kolektiv autorů

Příběhy jsou krátké, dobře napsané, takže se příjemně čtou. Doplněno krásnými obrázky. Povedená knížka.

26.07.2013 5 z 5

Hraběnka Hraběnka Cynthia Harrod-Eagles

První půlka byla jak vystřižená z červené knihovny, ale ta druhá byla jako puzzle, všechny dílky z předchozích osudů se pospojovaly a utvořily náramně uspokojivý obraz. Už bylo také potřeba po těch čím dál ponuřejších dílech. Jsem zvědavá, jak se vše bude vyvíjet dál.

26.07.2013 5 z 5

Ptačí zpěv Ptačí zpěv Anthony De Mello

Některé povídky mě oslovily, jiné méně, a ostatní vůbec. Tak jak to u sbírek bývá. Ale ono někdy stačí jedna věta, aby to člověka v životě posunulo dál.

18.06.2013

Osudová volba Osudová volba Cynthia Harrod-Eagles

Spletité osudy, jako vždy výborně podané, čtivě a laskavě. Sága má tu výhodu, že nemusí končit happyendem, ale je to jako v životě.

30.04.2013 5 z 5

Deník Ellen Rimbauerové - Dům v růžích Deník Ellen Rimbauerové - Dům v růžích Joyce Reardon (p)

Žádný literární skvost to teda není, ale kdo má rád prvek tajemna a zvrácenosti, tak si jí nejspíš užije. Autorka prostě udělala z prdu kuličku, ale nutno uznat, že čtivou. Dům v růžích jsem viděla jako třídílý film, a také jako tady čím to trvalo déle, tím to více upadalo do nicoty až se to nějak úplně rozplizlo.

03.04.2013 3 z 5

Zkouška důvěry Zkouška důvěry Nora Roberts

Báječná knížka na odreagování, napínavá, čtivá, tak jak jsme u Nory Roberts zvyklé.

12.02.2013 5 z 5

Zdravá chůze po celý život Zdravá chůze po celý život Christian Larsen

Starejte se o své nohy, budou vás za to celý život nosit.

12.01.2013 5 z 5

Zdravé nohy pro vaše dítě Zdravé nohy pro vaše dítě Christian Larsen

Pro rodiče dětí s ortopedickými problémy je tato kniha řekla bych osvěžením, protože je taková lidská, narozdíl od některých doktorů. A nejspíš vám sdělí to, co by vám váš ortoped nejspíš nikdy neprozradil, třeba to, že vložky do bot se předepisují hlavně proto, že to rodiče očekávají, ale jejich použití může být někdy spíš na škodu. Cviky pro děti jsou jednoduché, některé příjemné, a hlavně podané hravě. 100% doporučuju.

05.01.2013 5 z 5

Doktore, fofrem, jde o život! Doktore, fofrem, jde o život! Patrick Taylor

Trochu mi to připomíná knížky od Jamese Herriota, ale jeho historky byly úhledně zabalené. Tohle byl takový rozsochatý balík. I tak to bylo docela milé počtení.

29.12.2012 4 z 5

Honba za obřím červem a jiná dobrodružství Honba za obřím červem a jiná dobrodružství Petr Horký

Název knihy by mě asi ke přečtení nazlákal, ale dala jsem na to jedno 100% doporučení tady na databázy knih, a dobře jsem udělala. Přidávám další 5 hvězdičkové hodnocení. Konečně to není cestopis typu byl jsem tam a tam, a bylo to tam mooc hezké.
Knížka je velmi hezky zpracovaná, na začátku každé kapitoly je kreslený komiks, černobílé i barevné fotky pěkně doplňují dobrodružství autorů cestovatelů. Je to trochu letem světem, ale informace jsou zajímavé a celkově se to hezky čte.

29.09.2012 5 z 5

Čtyři kroky k osobní síle Čtyři kroky k osobní síle Denise Linn

Tato knížka mi dala tak nějak impuls k smysluplnému směřování mého života.

10.09.2012 5 z 5

Divoká růže Divoká růže Cynthia Harrod-Eagles

Tento díl je z období francouzské revoluce. "V září vyšel nový zákon - nazvaný zákon o podezřelých - který dával Výboru veřejné bezpečnosti moc zatýkat a soudit každého, kdo byl považován za nepřízele revoluce; a co hůř, každého, kdo dosud neobdržel certifikát dobrého občana od svého místního sekčního výboru." No vida, kde se nám soudruzi z KSČ inspirovali.

30.06.2012 5 z 5

I-ťing Pracovní kniha proměn I-ťing Pracovní kniha proměn R.L. Wing

Používám. Ráda. Odpověď mě většinou uklidní a přivede k novému pohledu na můj problém. A protože se do knížky dají dělat poznámky, je pak s odstupem času zajímavé sledovat, že některý hexagram mi vyjde často, jiný nikdy. Také se mi stalo, že když jsem se na stejný problém ptala vícekrát, i když po delších přestávkách, vycházel stále ten samý hexagram. U tohoto vydání oceňuju, že je pro mě psaný na rozdíl od jiných srozumitelně.

27.06.2012 5 z 5

Praktická kuchařka Praktická kuchařka Libuše Vlachová

Moje stěžejní kuchařka.

15.06.2012 5 z 5

Dobrodružství Augieho Marche Dobrodružství Augieho Marche Saul Bellow

Knížka je psána stylem, který je pro mě naprosto nestravitelný. Navíc je to vytištěno hustým, nepříjemným fontem, písmenka mi úplně skákala před očima.

08.04.2012