DanaKa81 DanaKa81 komentáře u knih

Přízraky domu Carrowů Přízraky domu Carrowů Darcy Coates

Nenáročné strašidelné čtení, ale tentokrát se mi příběh přízraků domu Carrowů líbil mnohem víc a byl uvěřitelnější než autorčina prvotina.

05.11.2020 4 z 5

Kyselé třešně Kyselé třešně Lenka Chalupová

Románové příběhy na pozadí skutečných událostí se mi vždy líbily. Byl to návrat do těžké doby s dobře vylíčenými osudy místních obyvatel z jedné vesničky u Přerova. Lenku Chalupovou řadím určitě do mých oblíbených spisovatelek.

13.12.2022 5 z 5

Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Arnošt Lustig

Tak trochu jsem doufala v jiný konec, ale i tak se mi tato dramatická novela od A. Lustiga docela líbila.

03.06.2022

Dívky od svaté Magdalény Dívky od svaté Magdalény V. S. Alexander

V.S. Alexander si umí najít pokaždé zajímavé téma na román, které je navíc podle skutečných událostí. Doporučuji k přečtení

01.10.2021 5 z 5

Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Marie Kondo

Já s Marií Kondo docela souhlasím, občas je to zábava uklidit a vyházet některé věci, které se už dlouhou dobu nepoužívají…jen já to dělám průběžně, takový úklidový maraton bych nezvládla

17.06.2021 3 z 5

Neviditelný Neviditelný Herbert George Wells

Kdysi dávno jsem tuhle knihu objevila v knihovničce mých rodičů. Příběh neviditelného byl tenkrát originální a moc napínavý. Jako dítě jsem z ní byla nadšená a je pro mě krásným retrem

28.09.2020 4 z 5

Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Zajímavé bylo sledovat jak se pomalu rozšiřuje okruh podezřelých. Vraha jsem neměla šanci uhádnout, prostě detektivní příběh jak má být.

01.02.2023 4 z 5

Zatímco jsi spala Zatímco jsi spala Kathryn Croft

Hodně dobrý thriller o tom, jak se snadno dostat na seznam hlavních podezřelých z vraždy. Tara se probudí vedle mrtvého souseda a na nic si nevzpomíná. Vše je zamotané a vrah může být téměř každý...dokonce i Tařina dcera

08.05.2020 4 z 5

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Knihu jsem měla dlouho rozečtenou, protože jsem musela sebrat odvahu ji dočíst. Mám z příběhu špatný pocit což bylo asi autorčiným účelem

17.01.2024 4 z 5

Žena v okně Žena v okně A. J. Finn (p)

Na Ženu v okně budu vzpomínat jen v dobrém. Vyplatilo se přečkat nudné pasáže, protože od jisté strany knihu nelze odložit. Závěrečné rozuzlení mě celkem překvapilo.

01.02.2023 4 z 5

Na mušce lovce Na mušce lovce Albrecht Wacker

Kniha je plná hrůzných událostí z východní fronty na kterou vzpomíná nejlepší německý odstřelovač z pluku horských myslivců Sepp. Sepp byl jako jeden z mála oceněný Rytířským křížem Železného kříže a jeho začátky i pozdější zkušenosti z tvrdých bojů jsou hodně zajímavé. Pro citlivější čtenáře knihu nedoporučuji, protože těch veselejších historek je v knize opravdu málo

02.09.2020 4 z 5

Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Mark Manson

Pár myšlenek a závěrů jsou známé i z jiných knih o osobním rozvoji, takže to bylo takové opakování. Trochu mi tu nudu autor zpestřil o své osobní zážitky. Ke knize se rozhodně nebudu vracet, horko těžko jsem ji dočítala.

19.01.2021 2 z 5

Pusheen: Já, košišta Pusheen: Já, košišta Claire Belton

tuhle milou knihu si přál můj syn, když byl menší. Líbily se mu moc obrázky.

27.11.2020 4 z 5

Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Bavila mě až poslední část knihy, ale než jsem se k ni prokousala měla jsem chut’ knihu několikrát odložit. Osoby z okruhu podezřelých byly nezajímavé, ztrácela jsem se v ději.Další kniha od Jo Nesba je o poznání lepší

03.02.2020 3 z 5

Verenica Verenica Jana Pronská

Jana Pronská je oblíbená slovenská spisovatelka, tak jen doufám, že se dočká větší popularitě i u nás. Knihu jsem četla ve slovenštině nějaký ten rok nazpět a moc se mi líbila.

09.04.2021 4 z 5

Přežila jsem Přežila jsem Immaculée Ilibagiza

tahle skutecna udalost o holocaustu ve Rwande stoji za precteni. V roce 1994 bylo zavrazdeno priblizne milion Tutsiu a temi vrahy se stali mnohdy jejich vlastni pratele nebo sousede. Obdivuji Immaculee za to,ze jim dokazala odpustit i po tom, co ji brutalne vyvrazdili rodinu...

25.04.2020 5 z 5

Italské jednohubky Italské jednohubky Marta Kučíková

Moc milá knížka, která popisuje život v severní Itálii. Marta Kučíková je zkrátka výborná blogerka a její vtipné příběhy si určitě zasloužily knižní vydání

05.06.2020 3 z 5

Utopená Utopená Lenka Chalupová

Nečekala jsem podle hodnocení žádný zázrak, ale nakonec z této docela zajímavé detektivky vůbec nejsem zklamaná. Určitě si přečtu od paní Chalupové další knihy, protože styl jakým píše se mi moc líbí

09.11.2022 4 z 5

Hanns a Rudolf Hanns a Rudolf Thomas Harding

Thomas Harding spisovatel, britský novinář a politolog dokonale mapuje paralelní životy lovce nacistů Hannse Alexandera a velitele koncentračního tábora Rudolfa Hösse. Příběh je ještě zajímavější tím, že Hanns Alexander byl bratrem babičky spisovatele Thomase Hardinga. V knize nechybí dobové fotografie , úsměvné historky z bezstarostného dětství Hannse i autentické dopisy Rudolfa Hösse...Kniha získala ocenění a já jen lituji, že jsem se k ni nedostala mnohem dřív.

09.08.2020 5 z 5

Nepřítel Nepřítel Erich Maria Remarque (p)

Nadčasové povídky o válce. Remarque dokáže čtenáře vtáhnout do děje naprosto dokonale. Krásně napsané, ale bohužel smutné.

28.04.2023 4 z 5