danca044
![Vážka v jantaru Vážka v jantaru](https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74937/vazka-v-jantaru-Yhs-74937.jpg?v=1559823216)
Prostě skvělé pokračování této ságy. Gabaldon nám opět ukázala svůj ostrovtip, pohotovost, smysl pro cit a a popis děje. Nemám co vytknout.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Cizinka Cizinka](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37101/cizinka-lPC-37101.jpg?v=1591288088)
Diana Gabaldon se po přečtení této knihy zařadila mezi mé oblíbené spisovatelky. Cizinka má duši a originální příběh. Hlavní hrdinka, Claire, je přesně taková jaká by měla být a proto jsem si ji tak zamilovala. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout a těším se na pokračování.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Paní Bovaryová Paní Bovaryová](https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/1963/pani-bovaryova-1963.jpg?v=1365709953)
Kniha byla zpočátku zajímavá, jenže mi vadilo, že děj se pořád hrozně vlekl. Za sto stránek se stala jedna zajímavá a důležitá věc. Příběh není moc zajímavý, ale na svou dobu je určitě dobrý. Gustave Flaubert se tak asi nestane mým oblíbeným spisovatelem.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/143726/fifty-shades-padesat-odstinu-temnot-xR0-143726.jpg?v=1436963271)
Druhý díl mě bavil víc než první. Hlavní hrdinka mi není moc sympatická, protože sebou nechá až moc manipulovat a má sklony k anorexii. Těším se, až uvidím film a budu ho moci porovnat s knihou. Snad obsadí do role Christiana někoho kdo je opravdu sexy. A také si určitě přečtu třetí díl, když už mám trilogii rozečtenou. :-)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Z letopisů Angrie Z letopisů Angrie](https://www.databazeknih.cz/img/books/89_/89162/z-letopisu-angrie-89162.jpg?v=1316539892)
Dva zajímavé příběhy, ale někdy jsem se v nich trochu ztrácela. Kniha se mi moc nelíbila a ničím mě nezaujala. Postavy byly moc chladné a Brontëová se touto knihou tedy moc dobře nepředstavila.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Vévoda Vévoda](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15325/vevoda-ffi-15325.jpg?v=1646837985)
Další skvělá kniha od Jo Beverly. Hlavní hrdinka mi byla velice sympatická a velice se mi líbil příběh, s trochou romantického a erotického podtextu. Knihu jsem četla s napětím a líbila se mi.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Inheritance Inheritance](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/110686/odkaz-dracich-jezdcu-inheritance-RGT-110686.jpg?v=1434792866)
Jedním slovem: Skvělé! Čekala jsem opravdu dobré zakončení, ale tohle mě zvedlo ze židle. Jak je možné, že po všech těch rokách mě Paolini stále dokáže překvapit? U některých knih je snadné předvídat děj, ale u této rozhodně ne. Všechny postavy, místa, vztahy, prostě všechno je promyšlené na výbornou a jsem nesmírně zklamaná, že je tomuto příběhu již konec. Tak dlouho jsem se na ně těšila a než jsem se nadála, bylo to tady. Abych to zakončila, knize prostě není co vytknout.
![Eldest Eldest](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/1118/odkaz-dracich-jezdcu-1118.gif?v=1313842665)
K tomu snad ani není co říct. Paolini opět nezklamal a znovu mi dokázal, že je výborný spisovatel. Kniha je originální, s napínavým dějem, akcí, vtipnými hláškami a rozmluvami postav. Prostě geniální.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Brisingr Brisingr](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/2037/odkaz-dracich-jezdcu-2037.jpg?v=1314050054)
Další skvělé pokračování bestselleru. Eragon mi je čím dál sympatičtější a kniha se čte sama. Prostě bomba.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Eragon Eragon](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/1108/odkaz-dracich-jezdcu-eragon-cNZ-1108.jpg?v=1434792943)
Na Christophera Paoliniho opravdu nikdo nemá. Tak mladý a už napsal světový bestseller, který se čte jedním dechem. Všechno je velice promyšlené a obdivuji jeho styl psaní. Tuhle knihu byste si rozhodně měli přečíst. Určitě stojí za váš čas. :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Hříšná dáma Hříšná dáma](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15330/hrisna-dama-5Md-15330.jpg?v=1651075429)
Tato kniha nebyla špatná, byla jsem u ní napjatá a rozhodně jsem se nenudila. Musím uznat, že Jo Beverly je dobrá spisovatelka a jistě si od ní přečtu i další knihy. Hlavní hrdinka románu, Elf mi nebyla moc sympatická. Přišlo mi, že hraběti až moc podlézala a někdy byla až moc dramatická. Každopádně nelituji, že jsem si knihu přečetla.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Zlatá lilie Zlatá lilie](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136882/pokrevni-pouta-zlata-lilie-qqY-136882.jpg?v=1434806843)
Velice krásné pokračování Pokrevních pout. Myslela jsem si, že autorka už mě nemůže ničím překvapit, ale ukázalo se, že ano. Sydney je mi velice sympatická a je snadné oblíbit si jí. A její začínající vztah s Adrianem rozhodně schvaluji. Neumím si představit lepší pár. Knihu jsem četla se zatajeným dechem a nemohla jsem se dočkat, jak příběh dopadne. Určitě si koupím další díl, na který se těším už teď. Myslím si, že by bylo skvělé, kdyby Vampýrskou akademii a Pokrevní pouta zfilmovaly.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Kapitán rozkoší Kapitán rozkoší](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47872/kapitan-rozkosi-MJ4-47872.jpg?v=1611428165)
No, čekala jsem víc. Ale co se dá dělat. Všechny knihy zkrátka nemohou být dobré.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Na vrcholu Na vrcholu](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/119468/na-vrcholu-119468.jpg?v=1334172749)
Pořád postrádám nějakou hloubku. Georgina mi prostě nepřirostla k srdci a myslím, že se to ani v budoucnu nestane.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Trápení Trápení](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/113320/trapeni-113320.jpg?v=1330952103)
Když se chystala jí číst, čekala jsem, že to bude další bomba od Richelle Mead. Jenže se ukázalo, že hlavní hrdinka není můj oblíbený typ člověka. Taky jsem v knize postrádala jakousi spontánnost a nečekané události, které by mě zvedly ze židle. Prostě jsem zklamaná.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Poslední oběť Poslední oběť](https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63277/posledni-obet-1Oc-63277.jpg?v=1511803264)
Velice dobré zakončení ságy. Jen mě mrzí, že už s Rose nebudu sdílet její cestu životem.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Stínem políbená Stínem políbená](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36025/stinem-polibena-TWv-36025.jpg?v=1511803328)
Krásný příběh. Konec mě hodně zarazil a byla jsem ve velice nostalgické náladě.