Dandulka Dandulka komentáře u knih

Evropa po roce 1945 Evropa po roce 1945 J. Robert Wegs

Zajímavě napsaná přehledovka o evropských dějinách po 2. světové válce. Na tento druh literatury není ani nijak silná, dá se přečíst celkem rychle.

05.02.2021 5 z 5

Sloužil jsem s Putinem u KGB Sloužil jsem s Putinem u KGB Vladimir Usolcev

Zajímavé rozhovory a dobové fotografie. Mám ráda vzpomínkové monografie.

05.02.2021 4 z 5

Ruská kocovina: Putinův svět a přízraky minulosti Ruská kocovina: Putinův svět a přízraky minulosti Shaun Walker

Kniha mě nijak nezaujala, přesto jsem ji přečetla.

05.02.2021 2 z 5

Sociální stát v Československu: Právně-institucionální vývoj v letech 1918-1992 Sociální stát v Československu: Právně-institucionální vývoj v letech 1918-1992 Igor Tomeš

Takový zajímavý souhrn o tom, jak se žilo v Československu. I když to není zrovna beletrie, bylo to zajímavé čtení.

05.02.2021 5 z 5

Společenské proměny v čase socialistického experimentu Společenské proměny v čase socialistického experimentu Lenka Kalinová

Kniha je omezena lety 1945-1969. S některými vývody autorky opravdu nemohu souhlasit. Jiné mě opravdu překvapily.

10.12.2020 4 z 5

Spisovatelé a moc Spisovatelé a moc Dušan Hamšík

Docela hezky napsané. Je vidět, že autor byl u toho a věděl, o čem píše.

17.08.2020 3 z 5

Mstitel z Jenštejna Mstitel z Jenštejna Vlastimil Vondruška

Paráda! Přečteno za dva dny a klidně bych dala další :-D

17.08.2020 5 z 5

Křesťanská péče o nemocné Křesťanská péče o nemocné Jaro Křivohlavý

Zvláštní čtení, ale velmi zajímavé.

Povídej - naslouchám Povídej - naslouchám Jaro Křivohlavý

Zajímavé čtení, doufám, že i ta diplomka bude stát za to!

Pomsta bílého jednorožce Pomsta bílého jednorožce Vlastimil Vondruška

Skvělé čtení, přímo balzám na duši po těch všech nečitelných publikacích, co jsem musela přelouskat!

12.08.2020 5 z 5

Jak se vyrábí sociologická znalost Jak se vyrábí sociologická znalost Miroslav Disman

Asi jedna z nejlepších z odborné literatury.

21.07.2020 4 z 5

Psychologie komunikace Psychologie komunikace Zbyněk Vybíral

Tak za mě použito a vráceno. Nikdy víc! Jak tak na to koukám, v poslední době se na mě hrnou nečitelné knihy, bohužel důležité pro studium. Už se těším na něco normálního!

21.07.2020 1 z 5

Mocní? a Bezmocní? Mocní? a Bezmocní? Miroslav Vaněk

Zajímavé čtení, ale spíše jen pro zasvěcené. Tak snad zvládnu i zkoušku, která mě čeká.

21.05.2020 5 z 5

Střípky mozaiky Střípky mozaiky Miroslav Vaněk

Skvělá inspirace pro interpretace!

10.04.2020

Můj děda nebyl nácek: Nacismus a holocaust v rodinné paměti Můj děda nebyl nácek: Nacismus a holocaust v rodinné paměti Harald Welzer

Perfektní čtení o orální historií. Z některých pasáží mě až mrazilo. Jak si může bývalý nacista myslet o sobě, že je vlastně oběť? To mi prostě rozum nebere!

09.04.2020 5 z 5

Spiklenci obruče a kladiva Spiklenci obruče a kladiva Jan Bauer

Bauerová má klasika, která se čte jedním dechem. Tady prostě není co dodat.????

09.04.2020 5 z 5

Člověk a jeho volný čas Člověk a jeho volný čas Radoslav Selucký

Zrovna jedna z těch, které bych nikdy nečetla, nestudovat to, co studuji. No, snad ji podruhé už číst nebudu. Jednou a dost.

22.03.2020 3 z 5

Sto studentských revolucí Sto studentských revolucí Miroslav Vaněk

Tak to bylo vážně super čtení! Sice trochu obsáhlejší a těžká knížka, ale za přečtení určitě stojí!

07.02.2020 5 z 5

Kobercové Kobercové Terry Pratchett

Velmi nápaditá knížka. Vůbec by mě nenapadlo, co všechno se může stát na obyčejném koberci. Zajímavá byla i povídka na konci celého příběhu.

07.02.2020 5 z 5

Orální historie ve výzkumu soudobých dějin Orální historie ve výzkumu soudobých dějin Miroslav Vaněk

Další dílko pana profesora. Asi to nebude ještě všechno, o co se mi rozroste knihovna!

24.01.2020 5 z 5