danica6371 danica6371 komentáře u knih

Složka 64 Složka 64 Jussi Adler-Olsen

Poměrně poklidně plynoucí detektivka. Zajímavé téma, ale flashbacky mě začaly časem otravovat.

16.04.2020 3 z 5

Tanec s draky Tanec s draky George R. R. Martin

Uff... to byl porod. To bylo snad ještě horší, než Hostina pro vrány. Tam se to taky vleklo, ale aspoň tam byl nějaký děj. Tady mi přijde, že se vlastně nic moc nestalo, kromě pár momentů. Každopádně jsem to četla určitě 2 měsíce, ne-li víc. Jsem zvědavá na další díl. Údajně už letos v létě (v aj samozřejmě)...

16.02.2020

Fakt se to stalo? Fakt se to stalo? Jenny Lawson

Knihu jsem nedočetla. Vůbec mě to neoslovilo, nepřšlo mi to ani nijak extra vtipné. Snažila jsem se do ní začíst několikrát, ale vždycky jsem ji odložila a dál nepokračovala....

10.09.2016 1 z 5

Šťastně až navěky Šťastně až navěky Kiera Cass

Jako knížka dobrá, stejně jako předchozí díly, ale tak trochu zbytečná. Samozřejmě bylo zajímavé číst o Selekci z pohledu jiných postav, ale raději bych uvítala pokračování Dcery. To by mě zajímalo asi víc.

10.09.2016

Imámova dcera Imámova dcera Hannah Shah

Rozhodně se nejedná o žádný literární zázrak, ale o tom ta kniha vůbec není. I přesto, že toho o islámistech dost vím, spousta věcí mne překvapila a pouze mne více utvrdila o omezenosti tohoto národa. Každopádně je to silný příběh velmi jemně napsaný a pro mne určitě zajímavý.

13.08.2016 3 z 5

Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Asi budu jedna z mála, ale nijak mne tato kniha nenadchla. Četla jsem ji poměrně dlouho, chvíli mi trvalo než jsem se začetla. Příběh samotný tak nějak pozvolně plynul, nebyl pro mne nijak napínavý, ale chtěla jsem vědět "co z toho vyleze". Asi v polovině knihy jsem začala tušit, že osudy Marie-Laury a Wernera se setkají. Také jsem očekávala že na konci nebude happy end. Nicméně jsem od toho očekávala víc. Příběh to byl pěkný, ikdyž na to veli časté střídáni kapitol jsem si chvíli zvykala. Možná jen potřebuju k takovým knihám dospět, abych ji dokázala více ocenit, ale jak už tady někdo psal, čekala jsem od toho víc.

15.11.2015

Zimní příběh Zimní příběh Mark Helprin

Když jsem si zde přečetla komentáře, čekala jsem nádherný, zamilovaný, romantický příběh odehrávající se v zimě. Byla jsem dosti nemile překvapena, když tomu tak nebylo, jelikož to tady každý vychvaluje. Dočetla jsem jenom kvůi tomu, že jsem chtěla vědět, co z toho vyleze. Jediné romantické na tom byla ta zimní krajina. Za celou dobu jsem nepochopila, o čem ta kniha vlastně byla, co tím chtěl autor říct. Sáhodlouhé filozofické pasáže, absurdní zvraty v ději.... Ne. Pro psychicky narušené jedince nebo jedince žijící mimo realitu možná, ale pro realisty jako jsem já, ne. A osobně si nemyslím, že je v tom nějaká hlubší myšlenka. Je to sci-fi z roku 1947.

24.10.2015 1 z 5

Smrtná zima Smrtná zima Kate A. Boorman

Přečteno na jeden zátah. Nemohla jsem se odtrhnout. Je to hodně inspirované filmem Vesnice nebo to tak aspoň dost působí. Ale jednu vadu má - opět nemám co číst :-( :-D

24.10.2015 5 z 5