danielavachova | Komentáře u knih | Databáze knih

danielavachova danielavachova komentáře u knih

Růže bílá, černý les Růže bílá, černý les Eoin Dempsey

Hezké oddechové čtení,pohled na 2.světovou válku očima Němců nefašistů,ale myslím daleko lépe zpracovala Jakuba Katalpa v knize Němci nebo Kateřina Tučková v knize Vyhnání Gerty Schnirch. Kniha mi přišla tak trochu jako červená knihovna,nemluvě o gramatických chybách.

17.05.2020 3 z 5

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Hezká ,čtivě napsaná kniha,dost postav,jejichž život se prolíná,občas jsem ztratila nit,konec zase oteřený,jinak super čtení.

29.10.2019 4 z 5

Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Za mě asi nejlepší díl! Viděla jsem i filmové zpracování,kniha určite lepší,ale kamera a prostředí,kde se film natáčel prostě nádhera.

28.10.2019 5 z 5

Policie Policie Jo Nesbø

Komentář netřeba,všechny hvězdy.

Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Zase super detektivka,viděla jsem i filmové zpracování i to bylo fajn.

Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Další kniha od pana Hartla,sedla mi víc než Prvok atd.,nemohla jsem ji dát z ruky,pobaví,odreaguje,za mě dobrý.

21.10.2019 5 z 5

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Moje první kniha od pana Hartla,jednoduše napsané,oddechové čtení,styl humoru mi sedí,hlavně je to ze života.

21.10.2019 4 z 5

Utěšitelky Utěšitelky Ruth Hallo

Drsná a upřímná kniha,o utěšitelkách jsem už něco málo slyšela,ale kniha mě naprosto šokovala. Zneužívaným ženám se nedostalo pochopení ani od vlastních rodin,to je nejsmutnější. Pro spoustu z nás zcela neznámé události II. světové války,čtení místy pro silné nátury.

20.10.2019 5 z 5

Lovec draků Lovec draků Khaled Hosseini

Krásná a zároveň velmi smutná kniha,ukázala mi i jiný pohled na muslimy,doporučuji všem,jedna ze srdcovek,měla jsem ji půjčenou,ale hned po přečtení jsem si ji musela koupit a vlastnit ji.

19.10.2019 5 z 5

Chirurg Chirurg Tess Gerritsen

Opět jsem četla jefním dechem.

19.10.2019 5 z 5

Dědina Dědina Petra Dvořáková

Kniha psaná nářečím,skvělé,zatím jsem nic podobného nečetla,pravdivě popisuje život na vesnici,kde si lidi vidí téměř do talíře, moc hezky vystihuje jak lidé přemýšlí,co si myslí,perfektně vystihla vesnickou náturu.
Když jsem knihu četla, bylo to jako u nás na vsi.Doporučuji!

16.10.2019 5 z 5

Ztracené děti Ztracené děti Linda Castillo

Kniha z amišského prostředí ,pro většinu z nás v dnešní době těžko pochopitelný způsob života,dělá knihu velmi zajímavou, člověk zapřemýšlí o našem způsobu žití. Myslím,že Amiši mají v principu šťastnější a jednodušší život než my. Moje první kniha od Lindy,jdu do další.

16.10.2019 5 z 5

Dívky z lesů Dívky z lesů Minka Kent

Dobré čtení , napínavé až do konce.

10.08.2023 4 z 5

Malé zázraky Malé zázraky Kateřina Dubská

Kniha sama mi přišla jako malý zázrak,naprosto úžasné. Myslím ,že opravdu musí existovat něco mezi nebem a zemí. Kniha ve mne zanechala pokoru k životu jaký máme a jistě dodá sílu a odhodlání spoustě čtenářů.

03.11.2022 5 z 5

Dědictví Dědictví Eva Tvrdá

Kniha mě naprosto nadchla tématem,krajem,často dost krutými osudy žen. Strašná to byla doba.

21.05.2021 5 z 5

Pod hladinou Pod hladinou Dana Stabenow

Kniha mě nadchla prostředím Aljašky,úplně jsem tu zimu cítila,ale spíš mi kniha přišla jako dobrodružný román než krimi. Nenáročný a čtivě napsaný příběh.

10.04.2021 3 z 5

Dravec Dravec Adam Barna

Kniha mě od samého začátku zcela vtáhla do děje,nešlo se odtrhnout,napsáno velmi čtivě,konec tak trochu otevřený a s otazníkem,co kdyby to tak jednou mohlo být? Mě osobně to nutilo k zamyšlení. Skvělý počin pana Barny,vyrovnal se zahraničním autorům,doporučuji a těším se na další knihu!

19.07.2020 5 z 5

Levhart Levhart Jo Nesbø

Napínavè od začátku do konce,ani více než 700 stran mě neodradilo, Nesbo prostě umí.

28.10.2019 5 z 5

Spasitel Spasitel Jo Nesbø

Opět dobrá kniha,pro mě se lepší a lepší.

Prodaná Prodaná Zana Muhsen

Moje již několikátá kniha na toto téma,otřesný příběh dvou sester prodaných z Evropy do Jemenu,jak je možnè ,že ještě dnes se něco takového děje.