danielpernik komentáře u knih
Protože právě smrt dodává našim životům smysl. Moc zábavné čtení!
Dobrý první díl. Po severských detektivkách je pro mě Čína a její kultura příjemnou změnou. Rád vzpomínám na dovolené v Thajsku a Vietnamu při četbě některých perliček našich kulturních odlišností. Hlavní hrdinové mě baví a těším se na další díly.
Tak na tuhle záležitost se mi podařilo narazit, když jsem dočetl sérii zaklínače a chtěl vyplnit prázdné místo. Jenomže jsem měl pocit, že takovou díru nic nezaplní a tak jsem na pana Rothfusse na pár let raději zapomněl.
Ale víte co je lepší, než dostat se k téhle knížce ve dvaceti? Dostat se k ní ve třiceti!
Je to poklad, od vypravěčského umu, přes vykreslení postav, po představivost a osobitost, s jakou je kniha psána. Mé (další) nejoblíbenější fantasy a Kvothe prozatím rozhodně jednou z mých nejoblíbenějších knižních postav.
Věřím v přátelství a jsem ochoten dokázat své přátelství první... Taliáni obchodovali s úctou více než s olivovým olejem. Vynikající kniha. Bavili mne všechny dějové linky. Jestli někdo váhá s četbou kvůli stáří knihy, tak si prosím uvědomte, že dnes vám tuhle "gantlemanskou" mafii nikdo nepředstaví lépe, než to tenkrát dokázal Puzo. Must read.
Krásné pokračování, rozvíjení příběhu, postav, nového světa. Série u které nemám ani chuť prokládat jednotlivé díly četbou dalších knih, což mám jinak tuze rád.)
Moc nevím, co k takové knize napsat. Bachův pohled na svět miluju a dost se s ním ztotožňuju, ale zase mě překvapil. Je fakt sranda, jak se k nám různé knihy dostávají v různý čas a jak různě je každý znás čte. Láska je těžká, ale stojí za to nad ní nelámat hůl.
Rozumím tomu, že Iluze není pro každého. Ne, že by jí dokázal prokouknout jen někdo, ale to co zůstane za jejím rozkrytím nelze předpovědět.
Štěstí. Smutek. Bytí. Přitažlivost. Samota.
Iluze.
Realita?
Iluze.
Iluze?
Taky iluze?
...
Dokud jsem ji nedočetl, nevěřil jsem, že je někdo schopný takového shrnutí. Úžasná oči otevírající kniha, která v sobě skrývá tolik informací, že na ní vlítnu určitě brzy znovu.
Velmi zajímavá kniha, která vám zprostředkuje náhled do života a strastí vězně v koncentračním táboře. Hlavně ale nabídne zajímavé odpovědi na některé otázky, které si alespoň jednou každý přemýšlivý člověk položil.
Pohodové čtení o tulákovi a moudrostech života. Moc hezky napsané. Už si asi ani nemyslím, že jde s Hessem sáhnout vedle.
Moc hezký výčet důležitých životních mouder. Napsáno hezky čtivě, tak jak to Dan Millman umí.
Váhal jsem mezi 4 a 5 hvězdami. Povídky jsou boží, Kunderovo podání a slovní líčení mě fakt baví. Pravdou však zůstává, že když není člověk jen pasivním konzumentem jednotlivých povídek, ale zamyslí se nad dílem s větším nadhledem, nemůže pak autorovi odpárat jeho brzy předvídatelný postoj k mnoha tématům. Zejména pak k ženám.
Ale co já vím, nejsem žádný literární znalec a dost věřím, že by mi místní češtinářky daly za takové prohlášení jednu do zubů. Třeba Kunderu více pochopím s dalšími knihami, na které se těším. :)
Kniha je to určitě zajímavá a originální. Samurajský kodex podaný jedním z nejkompetentnějších ze všech. Akorát jsem očekával více stran zabývajících se mentalitou a psychologií samurajů. Většina knihy se však zaměřuje na boj a strategii boje s mečem.
Díky panu Taberymu za jeho práci. Kéž by si k této knize našlo cestu co nejvíce lidí. Mimo řadu dalších poznatků jsem rád, že mi kniha odhalila druhou tvář novinařiny. #HarveyDent #Gotham :)
Tyjo... Kniha zajímavá, akční a dokonce i svým způsobem poučná. Nejradši bych jí ale vzal ještě jednu hvězdu za ten přihlouplej amerikanismus. Ty hlouposti jsem později přeskakoval. To bylo koneckonců dobře, protože jsem tam zahlédl párkrát i něco o Vietnamu a bohužel věřím, že se autor stále považuje za osvoboditele. To už by bylo moc. :) Každopádně dávám 4 za super postapokalipsku.
Klasický Brown. Bylo tam trochu méně historie a rozplétaček. Srdce technologického / vizionářského geeka však zaplesá... Mimochodem na konci jsem si řekl, že Brown na ty odpovědi opravdu přišel. xD
Krásná knížka o životě z pohledu dospívajícího chlapce, který miluje přírodu a stejně tak rád by miloval i lidi. Moc mě bavil Hesseho bezprostřední popis kamarádství, lásky i marnosti. Super odpočinek.
Příjemná připomínka doplněná o vysvětlení některých částí knihy. I když to bylo většinou zjevné, může tím Cesta pro někoho ztratit trochu tajemna, nevím. Každopádně to Dan rozvedl celkem hezky a někde i doplnil zajímavé postřehy.
Bylo to fajn počtení, zajímavý plot, mělo to spád, ale wow efekt z jedničky už trochu pominul. Nicméně klidně si rád přečtu i ten další díl, pro který máme rozehráno.