DanK. komentáře u knih
Nejlepší díl ze zatím 8 případů Oddělení Q. Strhující od začátku do konce, spousta výborných Karlových černohumorných připomínek a opravdu ďábelský sériový vrah.
Jednoznačně nejhorší díly Oddělení Q. Marco je nesmírně otravná a nesympatická postava, které jsem příl od začátku knihy to nejhorší. Většinu knihy se chová naprosto hloupě a nelogicky. Příběhová logika je vůbec celkově děravá jak cedník. Olsen si vybral slabší chvilku
Toužebně očekávaný exkurz do Asadovi tajemné minulosti má jedinou chybu, že se člověk celé tajemství dozví příliš brzy, na začátku knihy. Oběť je temnější a osudovější než poslední díly, je v ní méně humoru, ale nějak to vůbec nevadí, protože na tenhle příběh se každý čtenář už pár knih těšil. Finále je povedené a nabízí jednoho z nejlepších padouchů série. Řekl bych, že je to druhý nejlepší díl po Vzkazu v lahvi.
Výborná knižní bondovka, která působí jako napsaná Flemingem. Horowitz naprosto přesně okoukal jeho styl a navíc mu ještě dodal víc napětí a zajímavého prostředí. Takže se kniha může směle zařadit vedle Flemingových nejlepších kousků a nad ty slabší. Zápletka s Pussy Galore a její nečekané rozuzlení je výborná. Jediná nepovedená věc je český překlad názvu. Trigger Mortis je výborná slovní hříčka a nabízí se asi 10 lepších překladů než vzít jiný motiv z knihy, který k Flemingovým názvům (a k bondovkám vůbec) tak nějak nepasuje.