DanK. DanK. komentáře u knih

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Nejlepší díl ze zatím 8 případů Oddělení Q. Strhující od začátku do konce, spousta výborných Karlových černohumorných připomínek a opravdu ďábelský sériový vrah.

22.08.2020 5 z 5

Marco Marco Jussi Adler-Olsen

Jednoznačně nejhorší díly Oddělení Q. Marco je nesmírně otravná a nesympatická postava, které jsem příl od začátku knihy to nejhorší. Většinu knihy se chová naprosto hloupě a nelogicky. Příběhová logika je vůbec celkově děravá jak cedník. Olsen si vybral slabší chvilku

22.08.2020 2 z 5

Oběť 2117 Oběť 2117 Jussi Adler-Olsen

Toužebně očekávaný exkurz do Asadovi tajemné minulosti má jedinou chybu, že se člověk celé tajemství dozví příliš brzy, na začátku knihy. Oběť je temnější a osudovější než poslední díly, je v ní méně humoru, ale nějak to vůbec nevadí, protože na tenhle příběh se každý čtenář už pár knih těšil. Finále je povedené a nabízí jednoho z nejlepších padouchů série. Řekl bych, že je to druhý nejlepší díl po Vzkazu v lahvi.

22.08.2020 4 z 5

Modrý diamant Modrý diamant Anthony Horowitz

Výborná knižní bondovka, která působí jako napsaná Flemingem. Horowitz naprosto přesně okoukal jeho styl a navíc mu ještě dodal víc napětí a zajímavého prostředí. Takže se kniha může směle zařadit vedle Flemingových nejlepších kousků a nad ty slabší. Zápletka s Pussy Galore a její nečekané rozuzlení je výborná. Jediná nepovedená věc je český překlad názvu. Trigger Mortis je výborná slovní hříčka a nabízí se asi 10 lepších překladů než vzít jiný motiv z knihy, který k Flemingovým názvům (a k bondovkám vůbec) tak nějak nepasuje.

22.08.2020 5 z 5