Daxie L. Jesus Daxie L. Jesus komentáře u knih

Jak vypálit Chrome Jak vypálit Chrome William Gibson

Osobně jsem čekal víc. Daleko víc. Johnny Mnemonic je prý nejlepší povídka. Mno...zpět k Virtuálnímu Světlu. Popravdě, jsem zatím někde v polovině Neuromancera a ten mě taky docela štve!

26.01.2013 2 z 5

Temné světelné roky Temné světelné roky Brian Wilson Aldiss

Tak krátké geniální sci-fi jsem ještě nečetl. A sice, kdyby to bylo delší, pravděpodobně by z toho vyšlo něco jako Mistr Písní. +Nechci soudit knihy podle obálky, ikdyž to tak dělávám, ale tady je prostě od Laserů nejlepší.

08.01.2013 5 z 5

Stalker Stalker Arkadij Strugackij

Ze začátku se mi to zdálo poněkud dotěrný, ale řekl jsem si že dál už to bude určitě lepší (já naivní blbec). S každou kapitolou (a ony tam byly všehovšudy čtyři) jsem tu knihu četl s větším a větším anti-intusiasmem. Ke konci už jsem k ní choval takovou nenávist, že jsem měl chuť ji vyhodit z okna a zapomenout. Co jsem si uvědomil pak bylo, že za její nudnost a hloupost (a taky až příliš velkou cenzurovanost) může překlad. Proklínám překladatele. Čtěte originál, je asi 1000x lepší než tenhle opus. P.S.: Jedna hvězda je za ten překlad.

08.01.2013 1 z 5

Budoucnosti Budoucnosti * antologie

Geniálně nudný Baxter, Hamilton s nespoštem chyb (např.: rok 1832 s telefony a auty, tak tohle je opravdu fantaskní SCIENCE FICTION), možná až příliš pohodovej McAuley a McDonald bez intuziazmu.

03.01.2013 2 z 5

101 sci-fi filmů, které musíte vidět, než umřete 101 sci-fi filmů, které musíte vidět, než umřete Steven Jay Schneider

V mnoha případech bych s panem Schneiderem nesouhlasil (např.: THX 1138, Code 46, Gattaca nebo The Abyss) a některé úžasné sci-fi snímky tam ani nezmínil (Artificial Inteligence). Ale stejně...

27.12.2012 5 z 5

Mistr písní Mistr písní Orson Scott Card

První kniha od O.S.Carda, kterou jsem četl. Zezedu obálky mě ujišťují, že ,,Card opět dokázal vytvořit příběh, který dokáže nadchnout i ohromit''. Já, jako naivní člověk tomu uvěřím. Nuže, čtu. Kniha je rozdělená do 5 částí a v nekonečné první části je zdlouhavě popisovám život pěvce Ansseta v Domě Písní. Pak následuje druhý díl, v něnž se nic kromě prostředí nezmění. A takhle je to až do konce. Zkrátka, Card v celé knize, a že je sakra dlouhá, přežvýkává a mačká jedno a to samý a tu hvězdu dávám jen kvůli té scéně se spiknutím proti říši, nevím jaká to byla planeta, ale ten říšský zaměstnanec tan pozabíjel ochranku a taky prezidenta. Ostatně, zklamání snad větší než v Harrisonově Planetě Smrti. A když je tohle "mistrovské dílo Science-Fiction", pak se opravdu obávám o stav celého žánru.

19.12.2012 1 z 5