debe komentáře u knih
Vůbec jsem nečekala, že mě celá trilogie tak dostane. Poslední díl byl třešničkou na dortu. Opravdu velkolepé dílo!
I přes ty všechny bitvy, je tento díl lepší než ten první. Pořád jsem čekala na ten velký návrat... takže už louskám třetí díl. Knihu vřele doporučuji - krom zajímavého lidského osudu i velmi poučná!
Kvalitní historický román včetně jednoho úžasného lidského příběhu. Přiznám se, že mi dělá problém udržet pozornost u těch všech bojů o trůn ve Švédsku na přelomu 11 a 12 století a začátek byl přeci jenom trochu pomalý rozjezd, snad to další dva díly napraví.
Tak já nevím jestli tohle bylo nutný... potkat takovou hysterku - jako je v této knize vykreslen ON, beru nohy na ramena! Celý příběh byl trošku moc šroubovaný, dle mého katastrofa!
Především zábavná, poučná a úžasně hravá! Mohu jen doporučit, děti jí mají velice rády.
Vcelku zdařilá kniha - hodnotím z pohledu pětileté :-)
Čtu velice ráda dětem, moc se jim líbí ta úžasná hra s českým jazykem.
Četlo se velice dobře, zajímavé téma, a né že bych to všechno štěstí Sam nepřála, ale tohle se snad stává jenom v knihách.
Lituji všechny, kdo za tuto knihu, dáli se to tak nazvat, utratili peníze. Jednu hvězdu dávám snad jen za snahu dát tento příběh o ničem dohromady a ještě ho vydat!
První díl byl jedinečný, ale ani tento neztrácí na přitažlivosti :-) Doporučuji!
Výborná kniha. Velmi fandím všem, kdo napravují chyby ostatních, obzvlášť co se dětí a jejich psychiky týká.
Úžasná kniha, skvělý překlad, dle mého by klidně mohla pokračovat :-)
Příběh měl své kouzlo, ale ten konec byl moc rozplizlej, všechno dokonalé, odpuštěné, setkání úžasné... uf, moc patosu nakonec.
Nemá chybu! Poutavé, poučné a velice "čtivé" historické milníky Evropy.
Bezvadně rozvedený příběh a úvahy a pochybnosti všech postav tak reálné! Doporučuji!
Velice silný příběh, líčen tak jakoby mimochodem, podávající šokující a nepochopitelné svědectví... Další podobný příběh je Stín banyánu. Jsem ráda, že se mi tyto knihy dostaly do rukou. Velice doporučuji všem!
Nedá mi to a musím okomentovat, protože i přes "čtivý" příběh ve mně nějak doutná pocit, že asi to tak všechno růžový nebylo - myslím, všechny ty chápající a správně pečující černé hospodyně, které byly vzdělané, sečtělé, uvědomělé, a naproti tomu všechny ty bílé paničky, do jedné naivní husičky, které jim ubližovaly. No nevím, nějak to vyznělo moc jednostranně a to se mi nechce věřit. I tak dávám plný počet bodů. Je to vcelku podařená autorčina prvotina
Oddechové detektivky, z této série některé méně, některé více napínavé. Vždy ale příjemně pobaví, takže kdo hledá nenáročnou četbu s trochou té historie, určitě se pobaví!
Příběh se velice dobře četl, ale já furt čekala nějaké to drama... to tomu dost chybělo a celkově to ubírá zajímavému příběhu na přitažlivosti.