deedulka komentáře u knih
Rozhodně zklamání už při čtení obsahu knihy, když jsem se dozvěděla, že už nebude příběh pojednávat o Tally, ale o Aye z jiného města. :( To mne vytočilo hned na začátku. Sám o sobě děj nebyl nic moc a kniha nenadchla. Bohužel. :(
Tak mě to baví čím dál méně ty díly. :( Tenhle jsem četla už se sebezapřením a to jsem ještě musela přeskakovat odstavce. Nic se tam nedělo, děj o ničem, pubertální řeči...už by mohly přestat psát další díly. Čtu to jen ze zvědavosti, jak to celé dopadne.
Několik měsíců jsem knihu odkládala, než jsem se do ní pustila. Když jsem ji ale začala číst, naprosto mě děj a autorův styl psaní strhl. Napínavý fantasy příběh o hodně starém druidovi, který je jak fyzicky, tak i psychicky stále mladík. :) Kniha je prošpikovaná vtipnými hláškami a děj je svěží, strhující, napínavý, magický..ani chvilku jsem se nenudila. Postavy jsou zajímavé jedna vedle druhé, vlkodav Oberon je skvělý psík s osobitou povahou, vdova má pořádnou kuráž ...prostě jsem si knihu i její postavičky zamilovala a těším se na další díly.
Zatím nejslabší díl od autorky. Kniha neměla zajímavý děj ani zápletka nezaujala. Doufám, že se autorka této linie nebude držet a bude psát nadále svěží a vtipné knihy, jako ty předchozí. Neděle u bazénu, kde se neustále jen řešilo, jestli zažalovat nebo nezažalovat sousedy, bylo velké šlápnutí vedle.
Annu a Charlese si zamilujete. :) Čekala jsem trochu více napínavého děje a méně politických konferencí, ale i tak jsem si knihu užila a těším se na další díl. :)
Tally byla v této knize opět sympatická a Řezači příběh rozhodně okořenili. Všechny ty technické vymoženosti a ta vylepšení, díky kterým byli opravdu speciální... O překvapivé momenty nebyla nouze a příběh se dočkal i nějakých poodkrytí širších souvislostí s pohledem na okolní města.
Celkem povedeně napsaná kniha, průměrně plynoucí děj a hledání hlavního padoucha. To vše protkané romantikou mezi hlavní podezřelou a Zachem, který se snaží zjistit, kdo ve městě zabíjí.
Úžasná kniha. Čekala jsem trochu nadhodnotu oproti filmu, který jsem viděla jako první, ale děj byl téměř totožný, takže se žádné překvapení nekonalo. Přesto jsem se od knihy nemohla odtrhnout a vtáhla mne plně do napínavé akce.
Docela mě bavilo rozkrývání jednotlivých minulých životů Luce. Bylo to vždy originální a zajímavé. Bohužel se děj nevyhnul ani šedi a fádnosti, takže už jsem ke konci chtěla mít knihu dočtenou, abych se mohla vrhnout zase na jiné čtení.
Tenhle díl mi přišel živější a dějově pestřejší. V krátkém sledu se prolínal příběh z pohledu různých osob. Hodně se tam motal i Aurox a Refaim, kteří to pěkně zpestřovali. I když tam jsou pořád nudná a dětinská místa, při přeskakování těchto pasáží se kniha četla docela dobře.
Ke konci byl díl pěkně napínavý a opravdu mne mrzí, že další části již u nás nevyšly. Nenašla jsem je bohužel nikde ani v angličtině. :( Škoda to takto utnout, je to pohodové čtení na odreagování.
Kniha měla několik překvapivých momentů, ale na náboj a originalitu prvního dílu bohužel nedosáhla. Byla trochu nudná a táhlá. Děj je však stále něčím zajímavý a já tvor zvědavý, takže se určitě chystám na čtení dalšího dílu. :)
Pohodové čtení o Češce v Chorvatsku, která se sžije s místní kulturou a zamiluje. Prosluněný a vtipný příběh s recepty, které sice nevyužiji (chobotnice ani olihně nejím), ale jinak jsem se při čtení pěkně letně naladila a nausmívala. :)
Ze začátku mi trvalo, než jsem se začetla, ale druhá polovina knihy už měla rychlejší dějový spád. Jen se vlastně za celý díl nic moc nestalo.
Jde to od desíti k pěti...už mě to nebaví tak, jako předchozí díly.
Pohodové čtení s trochu praštěnou dobromyslnou Poppy :) Rychle přečteno, k odreagování jako dělané. :) Vtip, láska a pěkná zápletka. Jediné co mi vážně pilo krev, byly poznámky pod čarou...většinou jsem si toho malého číselka v textu ani nevšimla a došla k nim až na konci stránky...a byly většinou naprosto zbytečné.
Neubráním se srovnání se sérií Kočovná nevěstka od autorky, která se mi líbila mnohem více. Kniha Obchodnice se zlatem byla méně dobrodružná, děj tolik plynule neubíhal a kvůli nudnějším pasážím se vlekl. Jinak byl příběh pěkný a hlavní postavy Lea a Orlando sympatičtí. Navíc se člověk trochu vzdělal v historii a dobové kultuře.
Trochu nudná kniha, kterou jsem přečetla asi do 200 stran a odložila. V knize se nic nedělo, ani napětí a tajemno se nevyskytovalo. Čekala jsem trochu víc, škoda...
Nová knižní série Alfa a Omega se vydařila. Anna je sympatická hrdinka a Charles taktéž. Nechybí opět láska ani tuna napětí a akce. :) I když si mé sympatie stále udržuje hlavně série o Mercedes Thompsonové, další díly příběhů o Anně si taktéž nenechám ujít.