deedulka deedulka komentáře u knih

Kruh ohně Kruh ohně Michelle Zink

I když se nedalo v některých částech knihy ubránit usínání, protože se vesměs nic moc nedělo, četla se kniha příjemně. Líbil se mi prohlubující se vztah Lii a Dimitriho, který zaujímal ochranářský postoj kdykoliv a kdekoliv. :) Konečně se ukázalo, zda zvítězí dobro nebo zlo. Další umělé protahování už by nebylo dobré. Ale vzhledem k tomu, jaký závěr autorka zvolila, nebyl by ještě nějaký pokračující příběh? :)

06.10.2013 4 z 5

Křesťanská otrokyně Křesťanská otrokyně Iny Lorentz

3. díl trilogie o Marii a jejím choti Michelovi. Knihu jsem relativně rychle přečetla, vzhledem k jejím 582 stranám. :) Příběh byl napínavý, barvitý a nudné pasáže se vyskytovaly jen zřídka. I když první díl Kočovná nevěstka nepřekonal, líbil se mi o něco více než druhý Markytánka. Politika se zde sice také často řešila, ale už to nebyly takové obsáhlé pasáže. Marie, kterou prohlásili za mrtvou, si tentokrát musela poradit v cizí zemi jako otrokyně a Michel s novým břímě, jenž musel přijmout na své sídlo.

05.10.2013 4 z 5

Muka Muka Lauren Kate

Nová škola, noví spolužáci... trochu na stejný princip jako první díl, ale více napínavý. Luce konečně začíná odhalovat a prohlubovat svoje schopnosti a učí se pracovat se stíny. Děj si polepšil v akčnosti i tajemné atmosféře. Závěr knihy byl skvělý a vyvážil tu trochu nudy a nadbytečného popisování okolí a pocitů v příběhu.

15.09.2013 4 z 5

Pád Pád Lauren Kate

Kniha se četla poklidně a pohodově. Zajímavé prostředí "polepšovny" a různorodé postavy si udržely mou pozornost po celou dobu, i když se nedělo zrovna nic světoborného. Snad v dalším díle bude trochu víc akce a napětí.

13.09.2013 4 z 5

Ti za řekou Ti za řekou Christopher Buehlman

Mrazivé vyprávění o tom, co žije za řekou a potřebuje jíst... Z knihy nemám moc dobrý pocit, ale to bych asi neměla z žádného takového hororu s prvky nadpřirozena. Hlavními postavami jsou snoubenci Frankie a Dora, kteří se přistěhují do vesničky, v níž chtějí začít nový život. Věci naberou rychlý spád, když obyvatelé městečka přetrhnou tradici a za řeku přestanou posílat obětní prasata. Městečko pak potká několik katastrof a obyvatelé se rozhodnou, vzít spravedlnost do svých rukou a bránit se...Od druhé poloviny byla kniha opravdu napínavá.

07.09.2013 3 z 5

Strážkyně Brány Strážkyně Brány Michelle Zink

Lepší, rozhodně o hodně lepší a napínavější než první díl. Děj konečně graduje, objeví se i trocha romantiky s Dimitrim a Lia závodí s Dušemi, aby jim unikla a dostala se blíž k rozluštění hádanky proroctví. Navíc zjistí, že Duše ovládli někoho, komu hluboce věřila...Těším se na poslední díl. :)

02.09.2013 4 z 5

Agenti světla a temnoty Agenti světla a temnoty Simon R. Green

Příběh byl už trochu ubíjející, jak Taylor pokaždé někam přišel, všechno podrobně popsal, s někým se vypořádal a šel zase o dům dál, kde provedl to samé. Jednička se mi líbila o něco víc. Navíc některé scény už byly docela nechutné, např. návštěva Jámy. Naopak se mi líbila přítomnost Andělů a Merlina. Taky nezapomenu na příběh o Elvisovi: "Říká se, že není nic lepšího než špetka Elvise". :)

31.08.2013 3 z 5

Proroctví sester Proroctví sester Michelle Zink

Poslušně hlásím, že během čtení se nic zvláštního neudálo. :) Kniha byla tak nějak o ničem, až na konci se konečně něco pořádného začalo dít a na řadu přišla trocha napětí a akce. Jinak to bylo hrozně suché. I přesto se to četlo docela dobře a jen doufám, že druhý díl bude již o něco záživnější a naváže tam, kde první díl slibně končil.

30.08.2013 3 z 5

Gabra a Málinka 3. a 4. díl Gabra a Málinka 3. a 4. díl Amálie Kutinová

Kniha z mého dětství o povedených dcerkách Gabře a Málince. Gabra je vichřice a Málinka milé nevědoucí stvoření, které se kolikrát nechá napálit. :) S mamkou jsme se knih něco načetly. :)

Gabra a Málinka 1. a 2. díl Gabra a Málinka 1. a 2. díl Amálie Kutinová

Malá čarodějnice Malá čarodějnice Otfried Preussler

Už jako malá jsem měla ráda fantasy a čarodějnice v pohádkových knížkách. Malá čarodějnice je vtipná a přitom trochu tajemná kniha pro děti.

24.08.2013 5 z 5

Chuť lásky Chuť lásky Sandra Brown

Jeden úchylný vrah, jedna doktorka "ledová královna" a detektiv, který se do ledovky zakouká. :) Jen trochu váhá, jestli ledovka není vražedkyní, která si zametla cestičku k pracovnímu postupu. Nenáročné oddechové čtení.

Něco z Noční strany Něco z Noční strany Simon R. Green

John Taylor to má v životě těžké. Chce si žít klidný lidský život, ale kvůli práci se musí vrátit na Noční stranu, aby našel ztracenou dceru klientky. Noční strana je pekelné místo, kde je plno hříček přírody, padouchů a nedá se nikomu věřit. John pátrá se svou klientkou a potkává znovu staré známé přátele/nepřátele. Člověk nikdy neví. Je to takové detektivní fantasy duchovno. Chvílemi to graduje, pak je zase ticho po pěšině. Neustále se navštěvují hospody a tak trošku to nudí. Špatné to nebylo, jen jsem čekala trochu větší odvaz.

Neohrožená - Polibek Neohrožená - Polibek Francine Pascal

Pořád se to dobře a rychle čte. :) Gaia opět bojuje s padouchy, trochu mi připomíná Brutální Nikitu. :)

Dášeňka čili Život štěněte Dášeňka čili Život štěněte Karel Čapek

Vzpomínka z dětství a touha po štěněti. :) Fotky v knize jsem zbožňovala a příběh jako malá četla několikrát. Ani teď v dospělosti bych se nebránila, znovu si ji přečíst. :) Prostě skvělá kniha.

24.08.2013 5 z 5

Haló, paní Láryfáry Haló, paní Láryfáry Betty MacDonald

Milá kniha pro děti, kde se i trochu poučí. :) Jako malá jsem ji četla ráda.

24.08.2013

Farma paní Láryfáry Farma paní Láryfáry Betty MacDonald

Milá kniha pro děti, kde se i trochu poučí. :) Jako malá jsem ji četla ráda.

24.08.2013

Já a pan Darcy Já a pan Darcy Alexandra Potter

Emily je mladá trochu naivní dívka, která odjede na poznávací zájezd po stopách Jane Austinové se skupinou starších dam. A co čert nechtěl, na zájezd se přihlásí i mladý hezký novinář, který má napsat článek o fascinaci žen panem Darcym. S Emily jsou už od začátku na ostří nože a dívka si zarputile svoji iracionální nenávist pěstuje a hýčká. I když to občas vypadá, že by na něj mohla být milá, stane se něco dalšího, čímž si svůj odpor podloží. Navíc trpí Emily "halucinacemi": vídá na různých místech pana Darcyho, povídá si s ním (ty hlubokomyslné hovory jsem musela přeskakovat, fakt se to nedalo vydržet), jezdí na koni,... Občas máte během čtení chuť s Emily zatřást, ať se sakra konečně probere a myslí jako normální tvor. Věci jí nedochází, jak by měly. Jinak se kniha četla docela dobře a je v ní i pár zajímavých pasáží. Jen je trochu víc přeslazená, než je zdrávo. :)

24.08.2013 3 z 5

Báječný svět shopaholiků Báječný svět shopaholiků Sophie Kinsella (p)

Od autorky jsem již četla lepší knihy, ale i Báječný svět shopaholiků má něco do sebe. Rebecca je klasická nafintěná ženská na zabití, která tráví skoro všechen čas nakupováním. Když zrovna nenakupuje, tak o nákupech alespoň přemýšlí. Jen těžko se chce věřit, jak je kolikrát naivní a žije si ve svém vysněném světě, kde si může pořídit všechno, na co jen ukáže. Následně si pak bájí příhody o tom, jak někdo omylem zaplatí její vysoký dluh v bance nebo vyhraje miliony v loterii. Věří tomu tak usilovně, až si řeknete, že by potřebovala zajít k Dr. Chocholouškovi, protože má očividně problém. :) Je nezodpovědná a o finančnictví, což je její práce, nemá ani páru. Nakonec ale Rebecca překvapí sebe i ostatní a život se jí rázem změní. ;)

21.08.2013 3 z 5

Markytánka Markytánka Iny Lorentz

Druhý díl příběhů o Marii a Michelovi, kteří se snaží přežít ve válkou zmítané zemi. Předchozí díl Kočovná nevěstka pojímal více o příběhu Marie a přišel mi dějově zajímavější a energičtější než Markytánka. Zde se příliš přetřásaly politické machinace a taktiky, děj už tolik negradoval. Přesto je to pěkně napsaná kniha. Michel se musí vydat do války, kde díky zradě jednoho z bojovníků ztratí paměť a málem zemře. Jen díky obětavosti cizích lidí přežije a i s vymetenou hlavou nadále bojuje za správnou věc. :) Marie, která mezitím porodí dcerku a bojuje s mocichtivými lidmi proti novému sňatku, se jej vydá hledat jako markytánka s vojskem, neboť nevěří v Michelovu smrt. Neustále musí být ve střehu před zákeřností lidí a s vynalézavostí chrání sebe i své blízké. Doporučuji a těším se na další díl. :)

20.08.2013 4 z 5