deedulka deedulka komentáře u knih

Jiskra života Jiskra života Erich Maria Remarque (p)

Knihu jsem četla již dříve jako povinnou četbu k maturitě. Mrazivé vyprávění o životě vězňů v koncentračním táboře, ze kterých časem živoření zbývá jen kostra obalená kůží. Není to zrovna žánr, který bych vyhledávala, ale je dobré na tahle zvěrstva nezapomínat. Remarque atmosféru vystihl přímo a nic nezakrýval, proto kniha v člověku zanechá silné dojmy...

20.08.2013 3 z 5

Neohrožená - Zrůda Neohrožená - Zrůda Francine Pascal

Rychle přečteno, pohodová malá knížka na léto. Jednoduše líbilo a jdu na další díl. :)

04.08.2013 4 z 5

Neohrožená - Závod Neohrožená - Závod Francine Pascal

Napínavější díl, kde se Gaia snaží zachránit Sama a musí plnit jednotlivé úkoly od únosce. Četlo se skoro samo. :)

02.08.2013 4 z 5

Neohrožená - Sam Neohrožená - Sam Francine Pascal

Rychle se čte, i když o trochu slabší než první díl. Jinak pohodová kniha. :)

02.08.2013 4 z 5

Na loučení nebyl čas Na loučení nebyl čas Linwood Barclay

Když jsem zjistila, že příběh je vyprávěn z pohledu manžela hlavní hrdinky, moc jsem si tím jistá nebyla. Nakonec to ale bylo jen dobře, protože být v hlavě trochu vyšinuté Cynthie bych být nechtěla. :) Manžel Terry mi byl mnohem sympatičtější. Detektivní zápletka byla originální a nepředvídatelná. :)

23.07.2013 4 z 5

Země stínů Země stínů Alyson Noël

Už trošičku nuda. Klidně bych 3. díl vynechala a šla rovnou na 4., protože mi to skoro nic nedalo. Jediné zajímavé části byly s novou postavou surfaře Juda.

17.07.2013 3 z 5

Poslední Dračí oko Poslední Dračí oko Alison Goodman

Druhý díl předstihl svou prvotinu. Již se nemuselo pomalu popisovat kdo je kdo a postupně odhalovat svět draků, ale skočilo se rovnýma nohama do akce. Děj rychle plynul plný napětí a romantického jiskření mezi Eonou, Kygem a Idem. A konec byl jak má být. :)

26.06.2013 4 z 5

Dokážete udržet tajemství? Dokážete udržet tajemství? Sophie Kinsella (p)

Autorka opět přesvědčila, že píše skvělé a vtipné knihy. Emma je trochu ztřeštěné stvoření , ale brzy si ji oblíbíte. :)

24.06.2013 5 z 5

Krásné zlo Krásné zlo Rebecca James

Docela zajímavý příběh, ze začátku s pomalým rozjezdem, jen o tom, že má mrtvou sestru a nic moc děje. Když se konečně příběh začal rozvíjet, v další kapitole byl najednou skok do jiného časového období. Ta období byla v knize celkem 3, přičemž autorka vždy odvyprávěla kousek a skočila zase jinam o 5 let později, což působilo velmi rušivě. Více bych uvítala ucelený příběh rozdělený na 3 části. Z Alice mi běhal mráz po zádech a říkala jsem si, že snad takovou psychopatku nikdy nepotkám. Druhá polovina knihy už byla docela v pohodě a zlepšila si dojem ze začátku.

11.06.2013 4 z 5

Tregaronova dcera Tregaronova dcera Peter O'Donnell

Hlavní hrdinka Cadi popisuje svůj život rybářské dcerky a náhlý zvrat osudu, kdy přijde o otce. Zůstane tak sama a rozhodne se přijmout nabídku otcova přítele, aby se k jeho rodině nastěhovala. Rodina Mortonových je bohatá a Cadi si zvyká na nový životní styl i jednotlivé členy rodiny. Nečekanou roli v jejím životě sehraje záhadné dědictví, které Cadi dostane do smrtelných potíží... Pomalu plynoucí příběh s trochou napětí, celkem sympatické dílko.

08.06.2013 4 z 5

Mrazivý chlad Mrazivý chlad Sandra Brown

Kniha měla více dějových linií, což na mě ze začátku působilo rušivě, protože mě to odtahovalo od hlavního děje s postavou Lilly a Tierneyho. Jakmile přišly pasáže s FBI, tak jsem je ukecávala, ať už brzy domluví a vrátím se zpátky do srubu. :) Když ale konec vygradoval, vše do sebe zapadlo a příběhy se krásně prolnuly. S Kůstkou souhlasím se ztrácením se ve jménech agentů FBI, nehledě na to, že někteří měli křestní jméno, příjmení a ještě přezdívku Sova. :) Některé popisové pasáže bych také zkrátila nebo úplně vypustila.

03.06.2013 3 z 5

Přežít s vlky Přežít s vlky Misha Defonseca

Taková průměrná kniha o Němcích, kteří se snaží ovládnout celý svět a malá židovská holčička přijde o své rodiče a nakonec málem i o život. Ve své dětské nevědomosti se s malou buzolou vydá na východ, aby našla své rodiče. Snaží se přežít v lese, hledat potravu, občas krade jídlo a věci z lidských obydlí a chvílemi žije s vlky, kteří ji přijmou jako člena smečky. Kdyby se nakonec autorka nepřiznala, že je to lež, možná by mě ten příběh víc ohromil, že se skutečně stal. Takhle to beru jen jako další smyšlený příběh a je mi líto, že se autorka snížila k takové lživé kampani. :(

26.05.2013 3 z 5

Pokoušená Pokoušená Kristin Cast

Valná část knihy byla bohužel nuda. Líbil se mi však příběh Refaima (krakouna), no a hlavně konec, samozřejmě plný zvratů. :) Jinak jsem se držela hesla, přeskakuj řádky, přeskakuj nebo se z toho zblázníš. :) Vážně, na 368 stran toho děje v knize moc nebylo, ale konečně se trochu vyřešil její vztah k více mužským protějškům. :)

24.05.2013 3 z 5

Neohrožená Neohrožená Francine Pascal

Pěkně se to četlo, jen to bylo docela krátké. Sice má kniha 176 stran, ale všude jsou nepopsané strany mezi kapitolami a nebo jen jedna věta na jedné straně, takže to pak dá tak 120 stran nabitého textem. Když se musel pokácet strom, tak ať to za to aspoň stojí. :) Spojila bych třeba 2 nebo 3 díly, aby z toho byla jedna pěkná pořádná kniha. :) Jinak co se týká příběhu, líbil se mi námět i příběh hlavní hrdinky, která se potlouká parkem a mydlí gangstery. :) Určitě si přečtu další díly, ale tentokrát snad více najednou. :)

20.05.2013 4 z 5

Černé srdce Černé srdce Meagan McKinney

Rachel pracuje v hospůdce v Arktidě, kterou zdědila po svém otci. Už ji unavují Noelovy sliby, že se s ní jednou ožení, přičemž vždy na několik měsíců nebo rok odjede pátrat Arktidou po pozůstatcích ztraceného muže a cenného kamene Černé srdce. Když jí jednou Noel svěří, že je bohatý a má v New Yorku dům, rozhodne se Rachel opustit nehostinný kraj a obydlet prázdný Noelův dům. Nebylo by to však tak jednoduché. Noel je opravdu bohatý, má služebné a Rachel najednou musí sehrát vdovu po Noelovi, než si pro ni Noel rozhodne dojet. Pohodové čtení o lásce a strašácích minulosti.

19.05.2013 4 z 5

Modrý měsíc Modrý měsíc Alyson Noël

Celkem průměrná kniha. Nic ohromujícího, ale opět pohodové čtení o vzdalování se Ever a Damena. Postup k lepšímu oproti prvnímu dílu vidím hlavně v lepší obálce knihy. :)

18.05.2013 4 z 5

Napořád Napořád Alyson Noël

Docela pohodové čtení. Přišlo mi, že se tam nic moc nedělo, ale tak nějak se to celkem dobře četlo. :) Jen tu obálku jsem musela vydýchávat pokaždé, když jsem vzala knihu do ruky. :-D Děs běs. Škoda, že nezůstávají původní originální obálky knih.

15.05.2013 4 z 5

Kočovná nevěstka Kočovná nevěstka Iny Lorentz

Skvělá kniha! Neotřelé téma z doby 15. století, kdy nevěstky cestovaly po světě a neměly možnost svému osudu žlutých stuh uniknout. Marie si v životě dost vytrpěla, když ji mocichtiví lidé připravili o rodinu, majetek i poctivost. Aby nezemřela a mohla pomýšlet na pomstu, rozhodne se pro život nevěstky spolu se ženou, která ji zachránila a stala se její celoživotní přítelkyní. Kniha popisuje mocenské boje, intriky a těžký život, který musely nevěstky zakusit. Cestovat z města do města, čelit nebezpečí přepadení a pohrdání ostatních lidí. Ani přes velký počet stran mě kniha nezačala nudit a dočetla jsem ji napjatá až do konce. Hned se jdu poohlédnout po pokračování. Zároveň jsem zvědavá, jak se podařilo knihu zfilmovat. Na to se taky těším - film vznikl již v roce 2010 (viz zajímavosti ;) ).

10.05.2013 5 z 5

Zdravím tě, temnoto Zdravím tě, temnoto Sandra Brown

Mrazivá detektivka se sexuálním podtextem, plná napětí. Hlavního padoucha jsem tak lehce neodhalila, v knize je těch menších totiž o něco víc. :) Od spisovatelky jsem četla i lepší knihy, ale tahle patří také mezi ty dobré.

05.05.2013 4 z 5

Pronásledovaná Pronásledovaná Kristin Cast

Co mi na Zoey fakt vadí je to, že jakmile uvidí chlapa, tak hned začne slintat. :) To se pak není čemu divit, že má prakticky 3 partnery najednou a neví co chce. Jinak pěkná kniha a děj krásně plyne.

02.05.2013 4 z 5