DejnaDee komentáře u knih
Po přečtení knihy Les oběšených lišek jsem se na tuto knihu moc těšila. A opět mě to nezklamalo. Velice čtivé, báječný humor. Já jsem se bavila a moc. Hlavní hrdinka je naprosto úžasná a vše nakonec zvládne s noblesou jí vlastní. Nádherné počteníčko.
S chutí přečteno, dá se říci, že skoro jedním dechem, zatím asi nejlepší co jsem od Jo Nesbø četla. Pocitu jisté překombinovanosti v závěru jeho detektivek se však nemohu zbavit.
Opět velice strhující děj, kniha mě opět velice bavila, ale konec mi přišel totálně nelogický a silně překombinovaný.
První knížka, kterou jsem od Jo Nesbøho četla. Velice působivé čtení , napínavé od začátku až do konce a Harry Hole mi naprosto sedl.
Bylo to šílené čtení! Zvěrstva, která jsou tam popisována jsou otřesná, ohavná, nechutná a naprosto šokující. Ani se mi nechce věřit, že je člověk něčeho takového schopen. A vůbec nezáleží na tom zdali se tak děje ve válečné době.
Opět velice čtivé, ale opět velice překombinované. Za mě, ale asi to nejlepší co jsem od autora četla.
Kniha se četla velice dobře, dá se říci, že jedním dechem a to je její velké plus. Musím se přiznat, že jsem jí, ale po několika kapitolách odložila, protože mě nebavila a nenadchla. Jelikož, nemám ráda nedočtené knihy asi po čtvrt roce sem se k ní opět vrátila. Po několika kapitolách mě k mému údivu začala bavit a doslova mě vtáhla do děje.Vyprávění bylo poutavé, podmanivé i napínavé. Co mě však vadilo bylo občasná přehnanost až překombinovanost. Čemu jsem opravdu nemohla uvěřit byl fakt, že by byl jeden člověk (byť s lékařským titulem) schopen vytvořit zcela sám nový druh neštovic! Toto prostě není možné a proto dávám jen tři hvězdy.
Kniha se četla velice dobře, je to napsané stylem, který mi sedí. Mělo to švih, mělo to grády, byly tam zajímavé pasáže i méně vydařený dej. Řekněme slovem klasika, konec dobrý, všechno dobré. Určitě stojí za přečtení.
Ano, plně souhlasím s uživatelkou Melanka, zase jeden superdetektiv, který je téměř supermanem a dokáže opravdu nemožné. To samé je na konci příběhu kdy padouch vydrží takové věci, že by ostatní byli nejméně dvakrát mrtví!
Myslím, že splněno již nemuselo být vůbec napsáno, klidně stačily dva předešlé díly aby měl člověk pocit příjemně strávených chvil nad knihou, pocitu pohlazení po duši a krásně vykresleného přiběhu. Ve třetím díle jsem se propadala do pocitu bezradnosti a svým zpsobem i zbytečnosti s otázkou zdali číst až do úplného konce. Přeci jen jsem dočetla, ale požitek jako u prvního a druhého dílu nebyl v podstatě žádný.
S velkým očekávání jsem se pustila do čtení další z knih mého oblíbeného autora. Musím ale přiznat, že jsem zklamaná. Jo Nesbo v serii s Harry Holem nasadil laťku zatraceně vysoko, takže se asi bude strašně težko překonávat. A bůhví, zdali to vůbec překonat půjde. Shrnula bych to asi takhle, byla to taková životní zpověď, zpověď člověka-zabijáka, který si zvolil jako své živobytí zabíjení svých bližních.
Zdařilý a velmi podrobný popis afrických poměrů a Afriky vůbec. Velké očekávání už pro jakousi podobnost hlavní hrdinky s Lisbeth Salanderovou, (alespoň jak jsem se dočítala) se nekonalo a do jisté míry pro mne bylo i zklamáním. Příběh byl sice čtivý, ale jinak celkem průměrný.
Mám ráda historické romány a detektivky a tak jsem po knížce sáhla s obrovským zájmem. Mé očekávání napínavého příběhu z pohnuté doby tudorovské Anglie za vlády Jindřicha VIII. plné intrik a podlostí se naplno naplnilo a knížka se mi moc líbila. Je naspaná velice čtivě, napínavě a provází ji i tajemná atmosféra spjatá jak s pověstmi o starodávné koruně a podivných úmrtích, tak je v ději knihy zajimavým a působivým způsobem vykresleno i prostředí gotického kláštera.
Četla jsem knihu i viděla film. Musím říci, že kniha byla lepší jak už to tak ve většině případů bývá, ale pro mne nic světoborného.
Přečteno v mládí, tenkrát se mi kniha vcelku líbila.
Když tak o tom přemýšlím asi to byl můj první dívčí román. Četla jsem ji se zájmem a s napětím, knížka se mi hodně líbila, svým způsobem mě i motivovala, protože jsem tehdy hodně koketovala s představou být povoláním zdravotnice.
Tak jako detektivka mě to nepřišlo. Kniha je čtivá, zajímavě napsaná, svým způsobem napínavá. Při představě, že je toto vše možné, a že u nás je, mě hodně silně mrazí.
Smutně krásné nebo krásně smutné? jak napsala terca-m. Každý nechť si z toho vezme to své. Já bych se asi přikláněla ke smutně krásné. Knížku jsem četla ve svých studetských letech a tak emoce a pocity , které mě tenkrát obklopovaly už opadly , dnes pohlížím na tento emocemi, dobrými i trpkými zkušenostmi nabitý příběh psí věrnosti s odstupen času, možná i s určitým nadhledem, ale tenkrát mě to úplně vykolejilo a hodně traumatizovalo.