Delira komentáře u knih
Moje druhá kniha od autorky a určitě poslední. Míra inspirace králem hororu zde, dle mého názoru, překročila únosnou mez. Postavy ploché, nezáleží vám na žádné z nich a hlavní postava je vyloženě protivná. Atmosféra nikde, závěrečný zvrat laciný, jednání postav přinejmenším zvláštní. Zklamání.
Kniha se dobře čte, je napínavá, ale osobně jsem čekala víc, konec pro mě trochu zklamání. Linka s nadpřirozenem je dle mě absolutně nevyužitá, nedávající smysl a rušící.
Kniha se krásně čte, v první polovině je velice působivá a depresivní. Rozuzlení je lehké zklamání a nevyužité mystično taktéž.
To, co funguje ve formě instagramových příspěvků, nemusí nutně fungovat v knize. Vše pohromadě a naráz přečteno působí lacině a prvoplánově. Nejsem nadšena, ale zklamána také ne.
Kniha se velice dobře čte, je napínavá a má zajímavý námět. Bohužel pro mě je hlavní hrdinka velice nesympatická, až otravná. Kniha je psaná z pohledu tří žen, rozdíl mezi pasážemi však není žádný, osobnosti žen nejsou vůbec rozlišené. Konec je sice překvapivý avšak mě tedy zklamal.
(+SPOILER) Po knize jsem sáhla kvůli čtenářské výzvě a dočetla jsem ji s vypětím všech sil. Hlavní hrdinka absolutně protivná, ukňouraná a ne moc inteligentní. Zápletka příšerná, založená na dětinském předhánění se. Naprosto nelogické a chaotické chování postav. Kniha je plná chyb a překlepů. Několikrát Anne v konverzaci před Trevem osloví Chrise jeho pravým jménem a jede se dál. Postavy Trevva a Tess jsou jako parodie. Pokaždé mě pobavila zmínka o úchylném sexu, to je mi autorky celkem líto, že je podle ní tohle úchylné. Celou knihu jsem protrpěla, ale v druhé polovině už jsem měla opravdu nutkání mlátit hlavou do zdi. Hlavní hrdinka i přes výslovný nesouhlas zásadně naruší partnerovo soukromí a absolutně nelogicky se kvůli tomu naštve. Její následné magické prozření je opravdu k smíchu. No a pohádkový závěr je sice u tohoto žánru žádoucí, takdy však působí směšně a opět je hlavní hrdinka motivována tím, ukázat, jak je úžasná a sestřít někoho. Vtipná kniha není, spíš k zoufalému smíchu.
Kniha je čtivá, ale nenadchla mě. Příběh není úplně uvěřitelný.
Moje první kniha od Murakamiho. Nálada knihy je strhující. Pro mě i zajímavé úplně odlišné prostředí a chování postav. Příběh sám o sobě je vlastně nudný, ale propojení se sny a jeho pojetí je strhující.