Delphín Delphín komentáře u knih

Osa Osa Brian Edmund Posehn

Všeobecnou kvalitou se to počátečním dílům této série nevyrovná. I tak, byť zde nenajdete žádné extra dobré hlášky DP, tak mě to bavilo o dost víc, jak dva minulé díly. Děj odsýpal, fungoval i z hlediska charakterového. Možná zní hloupě, "vinou" marveláckého eventu z Deadpoola udělat budhistu odmítajícího násilí, ale z hlediska charakteru jej tento komiks zase posouvá o krok dál, a DP pak ke konci působí ještě víc tragičtěji. Jen škoda, že onen event Axis u nás česky nevyšel, místy děj proto dost drhne, nebo spíš působí zmateně. Je to ale jenom občasné chvilkové mínus v celém ději.

28.07.2020 5 z 5

Prvotní hřích Prvotní hřích Brian Edmund Posehn

Dlouho jsem zvažoval, co si o tomhle komiksu vlastně mám myslet. Kresba mi oproti minulým dílům dost neseděla, a příběh se taky odvíjel ze začátku dosti zvláštně a pomalu. Jakmile se ale na scéně objevuje Poolova dcera, příběh se rapidně zlepší a geniálně vyvrchlolý na samotném závěru. Za břicho se nebudete popadat, jako v minulých dílech, ale za přečtení to rozhodně stojí!

28.07.2020 4 z 5

Dvojitá stopa / The Double Clue Dvojitá stopa / The Double Clue Agatha Christie

Parádní chytlavé příběhy. Hlavně ten poslední se mi zamlouval nejvíce, to je prostě Christie ve vší síle!

01.01.2020 5 z 5

Strašidlo cantervillské / The Canterville Ghost (dvojjazyčná kniha) Strašidlo cantervillské / The Canterville Ghost (dvojjazyčná kniha) Oscar Wilde

Neskutečně krásné a pohodové čtení s jednoduchým příběhem a vypravováním. K této knize se budu vždy rád vracet

14.07.2019 5 z 5

Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Můj styl tohle úplně není ale musím říct že některé povídky jako Svatební košile, Poklad nebo Holoubek fakt stojí za to. Naopak jsou tam ale bohužel i balady pro mě nudné či nezajímavé. Špatné dílo to není a chápu že se mnoha lidem líbí ale já už se k této knize asi nevrátím :D

02.07.2019 3 z 5

Cesta mistra meče Cesta mistra meče Charlie Greenberg

Klišé se používají, protože fungují, tady jich ale na malém počtu stran bylo až moc. Na druhou stranu, pro dětského čtenáře dostačující a s pěkným závěrem.

21.10.2024 3 z 5

Fantom ulice Fantom ulice Ian Livingstone

Tuším první GB, který jsem kdy dohrál. Atmosféra příběhu mě vždycky bavila a neomrzela ani po letech.

25.02.2024 4 z 5

Černokněžníkova krypta Černokněžníkova krypta Ian Livingstone

Jako dítě jsem tento GB moc nemusel. Nějak nikdy nezískal mé sympatie, až doteď. Je to fajn kousek, který je fakt obtížně dohrát, ale bavil jsem se.

24.02.2024 4 z 5

Klinika Klinika Pavol Rankov

Jenom málo děl ve mně zanechalo talik emocí jako tato novela. Autor má dar v mnoha ohledech. Umí si hrát se čtenářem a dostat se mu až do hloubi nitra. Doporučuji přečíst ve Slovenštině, některé pasáže si daleko více užijete, pokud jde tedy u vyobrazené beznaděje použít slovo užít.

15.05.2023 5 z 5

Superman: Co se stalo s Mužem zítřka? Superman: Co se stalo s Mužem zítřka? Alan Moore

Klasický superhrdinský průměr. Paradoxně nejvíce mě bavily dialogy, naopak akce místy bohužel dost drhla, zkrátka jsem se při ní nedokázal začíst.

12.03.2023 3 z 5

X-Men: První třída: Nejsvětlejší zítřek X-Men: První třída: Nejsvětlejší zítřek Jeff Parker

Docela fajn komiks. Cením výskyt několika dalších postav, jako třeba Thora, nebo Skrullů. Více dospělejší příběhy by ale tomuto kousku seděly rozhodně více..

09.03.2023 3 z 5

Jáma Jáma C. J. Tudor

Zajímavý nápad, relativně dobré zpracování. Více mě bavil Kříďák, musím ale uznat, že na autorce je zde vidět velký progres. Držím jí palce do další tvorby.

04.03.2023 4 z 5

Město zvané peklo Město zvané peklo Stan Sakai

U posledních dílů jsem mírně prskal, nějak mi přišlo, že Usagi ztrácí šťávu. Zde ale došlo k plnému natankování. Super hlavní zápletka, každý panel má emoci, skvěle provedené akční scény i momenty, které chytnou za srdíčko. Jasně, taky bych rád viděl posun hlavního příběhu, ale jelikož čtu knihy s časovým rozestupem, nijak mě to neeliminuje.

19.01.2023 5 z 5

Hon na lišku Hon na lišku Stan Sakai

Další perfektní počin. Některé příběhy už mají lehce předvídatelný konec, obsahují ale rovněž plno emocí, které celému dílu vždy dodají nový a jedinečný nádech.

08.08.2022 4 z 5

Černá sekera Černá sekera David Petersen

Nečekaně drsný ale čtivý příběh, kterému nic neschází.

30.06.2022 5 z 5

Zima 1152 Zima 1152 David Petersen

Pokud měl autor v prvním díle nějaké nedostatky, ty zde vymazal a dodal ještě větší kouzlo svému krásnému a propracovanému světu. Komiks má pár dost silných momentů, myslím ale, že kdyby byl komiks delší, zapůsobilo by to na čtenáře ještě více. Rovněž dějová linka ohledně spiknutí vyšla lehce naprázdno, pořád je to ale úžasný a čtivý komiks.

25.06.2022 4 z 5

Zrozen k zabíjení Zrozen k zabíjení Peter J. Tomasi

Je mi líto, že s hodnocením dosti vybočuju z řady. Jo, komiks je to fajn ale přijde mi, že se to dalo celé pojmout jinak a lépe. Příběh si mě nejvíce získal společnou minulostí Nikoho s Brucem ale i to je už celkem otřepané klišé..

07.06.2022 3 z 5

Most slz Most slz Stan Sakai

Nečekaně temný, ale stále výborný Usagi.

21.05.2022 5 z 5

Příběh Tomoe Příběh Tomoe Stan Sakai

Usagi, ve kterém se dočkáme nadpřirozenosti i přirozené a roztomilé chemie. Každý příběh byl svým stylem kouzelný, hlavně ten poslední, jenž umocňuje poznámka k příběhu na konci komiksu

02.03.2022 5 z 5

Matka hor Matka hor Stan Sakai