dencazrnu dencazrnu komentáře u knih

Nebezpečná místa Nebezpečná místa Patricia Gibney

Za mě asi nejlepší díl celé série. Neskutečně napínavý děj, kdy sice možná tušíte, kdo by to mohl být, ale stejně vás to celé dostane. Kniha je opravdu čtivě napsaná, já se začetla a najednou koukám a polovina knihy byla za mnou. Lottie s Boydem tvoří dokonalou dvojku a oběma bych jim přála, aby našli to, co hledají. Rodina Lottie se opět bude otřásat v základech a odkryje se nám pár dalších střípků z minulosti. I tentokrát dávám pět hvězdiček, to prostě nejde jinak. A já jen doufám, že další díly na sebe nenechají dlouho čekat.

12.09.2021 5 z 5

Pohřbení Pohřbení Ellison Cooper

Opět velmi silný a poutavý příběh. Kniha mě bavila od první do poslední věty. Do poslední chvíle jsem vůbec netušila, kdo za tím vším stojí. Už nedočkavě vyhlížím další díl, protože tahle autorka mě vážně baví. Dobrá práce a určitě doporučuji přečíst oba díly :-)

29.03.2021 5 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Skvělé čtení, od začátku do konce jsem byla napnutá a nemohla jsem přestat číst. Velmi se těším na další pokračování od tohoto autora

23.08.2018 5 z 5

Vražedná temnota Vražedná temnota Lisa Regan

Jak se s každým dílem raduji, že je to lepší a lepší, tentokrát musím říci, že tohle je jeden ze slabších dílů této série. Kniha byla čtivá, ale něco tomu všemu prostě chybělo. Odhalit pachatele tentokrát nebylo úplně tak komplikované a celkově mi tady chyběl takový ten wow efekt, u kterého si sednete na zadek s otevřenou pusou. Upřímně kostlivci ze skříně Jossie mě už malinko začínají nudit a doufám, že po tomto díle zůstane její minulost více uzavřena a bude se moci soustředit na budoucnost s Noahem, který stojí po jejím boku! Další díl, který nás čeká už za pár týdnů si určitě s radostí přečtu, protože Lisa Regan patří mezi mé oblíbené autorky, a po jejích knihách vždy ráda sáhnu. :-)

11.02.2024 4 z 5

Dokonalá tma Dokonalá tma Helen Fields

Tak tohle byla jedna velká paráda a za mě musím říci, že se Dokonalá tma řadí na první místo z celé série. Autorka velmi mile překvapila, když nás tentokrát nechala hádat samotného pachatele. Celkové rozklíčování samotného případu bylo naprosto brilantní a já opravdu jásám. Tenhle díl měl všechno, co má správná detektivka mít. Skvělou zápletku, děj plný emocí i zvratů a dokonalé rozuzlení. Super, skvělý, tohle bylo prostě dokonalý!! Jen tedy musím říci, že autorka se rozhodla pěkně zamotat osudy hlavních i vedlejších hrdinů a mám takové tušení, že příští díl bude jedna velká emoční jízda. Takže nachystat kapesníky a hurá do zatím posledního pokračování.

28.10.2023 5 z 5

Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Já absolutně nechápu, proč jsem s touto sérií, tak strašně dlouho otálela! Josie jsem si zamilovala na první dobrou a i když je trošku splašená a zběsilá, tak jsem s ní celý příběh naprosto prožívala a byla jím pohlcená. Postupně se nám také odkrývají kostlivci, které má Josie zavřené ve skříni a těším se na další díly, kdy se opět dozvíme něco nového. Autorka píše velmi čtivě, příběh je svižný, žádné zbytečné nebo zdlouhavé tlachání o ničem. A díky krátkým kapitolám se začtete tak, že během chvíle zjistíte, že máte knihu za sebou a nutně potřebujete další díl!

06.08.2023 5 z 5

Andílek Andílek Lucinda Berry

Bože můj!! Já nemám slov. Naprosto dokonalá kniha a konečně thriller, jak má být. Přečetla jsem během jednoho dne, protože to prostě nešlo odložit. Dokonale vykreslený děj i postavy. Kniha se čte úplně sama, žádné zbytečné odbíhání od tématu nebo zabíhání do zbytečných detailů. Upřímně, na tuhle knížku asi jen tak nezapomenu a budu jí mít v hlavě ještě dlouhou dobu! Skvělý, prostě pecka!!

17.03.2021 5 z 5

Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Můj bože! To bylo teda něco. Poslední kniha ze série byla naprosto geniální. Celou dobu jsem byla napnutá jak to vlastně dopadne. Strhující a napínavý příběh od začátku do konce. Postava Eriky už není jen neřízená střela, konečně se začíná chovat tak, jak by měla a nedělá ukvapené a šílené závěry. Děj byl propracovaný, má spád a lituji, že kniha neměla více stran, protože se četla opravdu krásně a za jeden den jsem ji přečetla jedním dechem. Roberte díky a budu doufat, že se dočkáme ještě dalšího pokračování.. :)

19.09.2018 5 z 5

Němé oběti Němé oběti Tim Weaver

Ze začátku to vypadalo na další velmi slibný díl. Případ mě pohltil od samého začátku, začetla jsem se a vůbec jsem knihu nechtěla odložit. Jenže pak zase přišlo tolik zlomových situací, kdy jsem se začala ztrácet v ději i postavách a místo toho, abych dostávala odpovědi jsem měla spíš samé další otazníky. Tentokrát bych řekla, že si autor u tohoto dílu nedal úplně záležet na tom, aby vše dovysvětlil a aby vše zapadlo na své místo. Spousty otázek zůstalo nedořešených a otevřených, v některých částech děje se jen velmi těžko orientovalo. Ale i tak pořád nemohu knize odepřít čtivost, kdy i přes její rozsah otáčíte jednu stranu za druhou a nemůžete se dočkat, až tuhle záhadu společně s Davidem rozlousknete. Celkově mám sérii s Davidem Rakerem moc ráda, ale občas bych ocenila, kdyby autor nemotal do příběhu tolik postav, protože člověk má pak tendenci se hodně často ztrácet a musí se vracet k tomu, kdo je vlastně kdo.

3,5*

17.03.2024 4 z 5

Botanik Botanik M. W. Craven

Musím říci, že kniha Botanik se u mě řadí zatím na první místo z téhle série. Mě se strašně líbí, že autor sice nepíše knihy, u kterých by měl člověk tep až u stropu, ale i tak umí čtenáře vtáhnout do děje. Hodně to dělá i fakt, že každá kapitola je max na tři stránky a díky tomu vám kniha utíká neskutečnou rychlostí. Celá kniha je tak svižná, místy vtipná, a i když některé věci možná odhalíte i tak se budete zaručeně bavit. Po předchozím dílu jsem měla trošku obavy, zda autorovi už nedošla esa v rukávu, ale opět mě dokázal překvapit a já tleskám. Dvojice Tilly a Poe je nesourodá, absolutně k sobě nejdou, ale na druhou stranu se tak dokonale doplňují, že člověk by je chtěl hrozně rád potkat osobně. Moc se těším na další díly a jsem zvědavá, co si pro nás autor ještě nachystal :-)

31.10.2023 5 z 5

Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Martin Moravec

Martin Moravec je skvělý novinář a spisovatel, který se rozhodl sepsat rozhovory se zajímavými osobnostmi. Tentokrát si pro svůj rozhovor vybral Josefa Mareše, který je nejznámější český kriminalista a bývalý šéf pražské mordparty.

Během vyprávění se vrátíme do minulosti a dozvíme se nejzásadnější milníky z Marešova života. V knize je spousty zábavných momentů, ale na druhou stranu se nám zde okrývá tvrdá práce policistů a nejednou jsou zbořeny mýty, které známe z televizních seriálů a knih. Díky tomu, že Mareš se podílel na seriálu Případy 1. oddělení nebo Devadesátky, mnohé případy jsem si tak spojila a dokreslila si samotný příběh.

Na druhou stranu od knihy nečekejte, že se zde dopodrobna dozvíte řešení jednotlivých případů, to určitě ne. Ale nakousnou se zde různá témata a o zajímavosti ze života policisty zde není nouze. Kniha je velmi dobře zpracovaná, otázky jsou velmi jasně pokládány a odpovědi jsou stručné, takže se nemusíte bát zdlouhavého vypravování. A i když jsem knihu četla poměrně delší dobu, moc jsem si to užila, protože mnohé věci pro mě byly opravdu zajímavé a člověk se i nad tím zamyslel.

Ve zkratce bych jen řekla, nevěřte všemu, co vidíte v televizi, protože mnohdy je realita úplně jiná :-)

30.09.2023 5 z 5

Dokonalý zločin Dokonalý zločin Helen Fields

Další skvělý díl a tentokrát musím autorku pochválit, že jsme pachatele měli šanci odhalit. Protože většinou to je tak, že pachatele nám buď autorka řekne hned na začátku anebo se tam pachatel zjeví odnikud. Naštěstí tentokrát tomu bylo jinak a já si pátrání mohla užít naplno. Co se týká dějové linky Luc a Ava, asi úplně nemám, co bych k tomu tak dodala. Chvílemi mi už neskutečně leze na nervy, jak kolem sebe krouží, ale na druhou stranu moje romantická duše doufá :D Jinak kniha je opět napsaná ve svižném tempu, nechybí nám tady ani falešné stopy a závěrečný motiv byl přinejmenším zajímavý. Je pravda, že některé scény byly mírně nechutné, ale na druhou stranu, Helen umí i přitvrdit. Takže ve finále jsem byla spokojená a už se opět těším na další díl :-)

24.09.2023 4 z 5

Dokonalé ticho Dokonalé ticho Helen Fields

Čtvrté setkání s Lucem a Avou a já musím říct, že tentokrát jsem byla naprosto nadšená a poprvé dávám plný počet hvězdiček. Kniha byla napínavá a měla spád už od první strany a já si čtení strašně moc užívala. Konečně jsem dostala to, co od začátku celé téhle série očekávám. Napětí, čtivost, překvapení a téměř do poslední chvíle tápání, kdo za tím stojí. Jsem ráda, že Helen ukázala, že to umí a s velkým očekáváním jsem zvědavá, co nám přinese další díl z této série. A samotný závěr knihy mě šokoval a dokonce i rozplakal. Takže třikrát hurá, tentokrát to bylo doopravdy dokonalé :-)

30.07.2023 5 z 5

Poslední zrada Poslední zrada Patricia Gibney

S Lottie a jejím týmem se setkáváme již po šesté a já opět jásám. Skvělý díl plný zvratů, napětí a nepředvídatelných situací. Jsem ráda, že jsem s touhle sérií začala, protože čtení každého dílu si opravdu užívám. Líbí se mi, že autorka píše krátké kapitoly, díky kterým čtení ubíhá neskutečně rychlým tempem. Jen bych si moc přála, aby Lottie konečně našla ve svém životě trochu toho pomyslného klidu, protože její rodina si vytrpěla na můj vkus až příliš. Každopádně už se těším na léto, kdy na nás čeká sedmý díl :-)

30.04.2023 5 z 5

Vnitřní hlas Vnitřní hlas Brian Freeman

Pokračování této série bylo naprosto famózní. Za mě tedy i o něco lepší, než předchozí díl. Líbí se mi, že i když celou dobu vlastně víte, kdo je vrahem, tak vlastně nevíte vůbec nic :-) Způsob jakým bylo vedeno vyšetřování se mi moc líbil a jsem ráda, že jsem dobře trefila, že ne vše je tak, jak to na první pohled vypadá :-) Více rozepisovat nebudu, abych neprozradila z děje více, než je třeba. Každopádně tuhle sérii s Frostem a jeho kočičím parťákem určitě doporučuji a těším se, až se pustím do třetího dílu.

17.08.2022 5 z 5

První krev První krev Angela Marsons

Bylo moc krásné vrátit se zase zpátky na začátek, ke "starému a kompletnímu" týmu. :-) Čtení mě opravdu moc bavilo a jak už to u Marsonsové bývá, opět jsem se bavila od začátku do konce. Tip na vraha jsem měla správný, ale jak to tak bývá, na dalších stránkách jsem ho zase zamítla, takže ve finále jsem byla zase překvapená.... :D Jsem ráda, že mě za celý měsíc čeká další kniha od této autorky, ale to následující čekání mě pak asi zabije.. :D Musím doufat, že má autorka v hlavě ještě hodně nápadů na další a další díly s Kim a jejím týmem :-)

08.05.2022 5 z 5

Myší díra Myší díra Simona Votyová

Kniha se mi dostala do ruky více méně náhodou. Velmi se mi totiž líbila obálka a řekla jsem si, že do ní půjdu :-) Každopádně to co se mi dostalo, mě totálně odrovnalo. Celá knížka a její příběh mi několikrát zlomil srdce. Chvíli jsem se na jedné straně smála a vzápětí se mi kutálely slzy po tvářích. Celý příběh byl neskutečně silný a opravdu mě to pohltilo od samého začátku až do konce.

28.04.2022 5 z 5

Osudný slib Osudný slib Angela Marsons

Další skvělý díl, který byl plný zvratů, napětí, bolesti, ale i pochopení. Více slov asi není třeba, abych neprozradila děj. Každopádně já jsem si čtení zase užila a těším se na další pokračování této skvělé party :-)

21.03.2022 5 z 5

Pokrevní pouta Pokrevní pouta Angela Marsons

Tentokrát jednu hvězdičku uberu, jelikož úplně nemám ráda, když se "historie opakuje". Trošku mi v tomto díle vadilo, že to opravdu bylo místy až neskutečně absurdní. Jak jedna žena ve vězení dokáže do posledního detailu vše naplánovat a zosnovat. Na druhou stranu ta knížka je prostě čtivá, ať chcete nebo ne. Krátké kapitoly mi tak neskutečně ubíhaly, že během pár dní jsem neměla co číst :-) U autorky se mi moc líbí, že se vždy pustí do dvou dějových linek a tím je příběh zase o něco zajímavější :-) Teď si dám na pár dní od Kim pauzu, jelikož jsem přečetla v kuse prvních pět dílů, ale už se neskutečně těším na další pokračování. Angela Marsons se stala jednou z mých oblíbených autorek :-)

07.01.2022 4 z 5

Otevřený hrob Otevřený hrob Angela Marsons

Další skvělá strhující jízda, která mě bavila. Oceňuji u autorky, že máme v příběhu hlavní a vedlejší dějovou linku, vždy nám to celou knihu oživí a jako bonus jsme se tentokrát dočkali spojení obou linek. Jediné co je zarážející, jak je sakra možný, že u sebe nemá Kim bouchačku? Ona se toulá po lesích, honí psychopatické magory, ale ještě ani v jednom příběhu neměla zbraň, což teda nechápu, vždyť je to kruci policistka! Ale jinak mě to opět bavilo a už se těším, až si přečtu další pokračování :-)

29.12.2021 5 z 5