Denisa232623 Denisa232623 komentáře u knih

Chybíš mi Chybíš mi Harlan Coben

Kniha se četla dobře, ostatně jako všechny knihy od Cobena. Musím ale říct, že tohle byl jeden z těch slabších dílů.
Něco mi na tom ději nesedělo. Možná špatné postavy, možná špatné téma. Já knihu řadím do sbírky nenadchne, neurazí. :)

09.10.2019 3 z 5

Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Na knihu jsem se velmi těšila. Zhltla jsem ji za jeden den, ale velké nadšení se nekonalo. Za mě nejslabší kniha této spisovatelky. Při čtení to bylo jako na horské dráze. Chvilku mě to nudilo, chvilku bavilo. Za mě moc vražd najednou. A zdlouhavé vyprávění z hotelu. Vraha jsem teda neodhalila. Můj typ byl úplně jinde. A za nejlepší část knihy považuji poslední stránku a půl, max dvě.
Doufám, že další kniha od spisovatelky bude opět v jejím starém duchu.

08.09.2019 3 z 5

Mráz Mráz Bernard Minier

Po dlouhé době jedna z těch lepších detektivek. Začátek se teda dost vlekl a později byl děj dost překombinovaný, ale nechybělo mu nic.
I přes malé nedokonalosti dávám plný počet hvězd protože takových dobrých detektivek dnes moc není.

27.08.2019 5 z 5

Nenech to být Nenech to být Harlan Coben

Knihy od Cobena patří mezi mé oblíbené a ani tato není vyjímkou. Zajímavý příběh, napínavé a čtivé. O jednu hvězdu méně dávám jen proto protože mě zatím tento díl bavil nejméně.

04.10.2018 4 z 5

Stíny nad zálivem Stíny nad zálivem Lucy Clarke

Ze začátku se mi kniha četla blbě, ale ve chvíli se vše obrátilo a já musím hodnotit kladně. Dobrá kniha se zajímavým dějem.

20.08.2018 4 z 5

Továrna na sny Továrna na sny Anie Songe

Velké očekávání, které nebylo naplněno. Každopádně Anie mám ráda jako člověka z internetu. Líbí se mi její životní styl, nápady a rady.

18.06.2018 4 z 5

Dům smrti Dům smrti Bernhard Aichner

Přečteno jedním dechem stejně rychle jako první díl. Ikdyž musím říct že první díl měl rychlejší spád a byl napínavější. Nicméně dům smrti byl také dobrý díl s dobrým nápadem (ale jako u prvního dílu přiznávám že je to i na mě přitažené za vlasy, ale zase je to úplně jiný žánr a vy nemáte čas přemýšlet nad ničím jiným a úplně se do toho ponoříte).. Jednu hvězdu ubírám jen proto protože se mi začíná Blůmová trochu protivit. Myslí jen sama na sebe, neustále se lituje a každý se jí snaží pomoct a ona za tím vidí něco víc. Každopádně už jsem otevřela třetí díl a těším se jak to všechno dopadne.

15.06.2018 4 z 5

Co jsi to za matku? Co jsi to za matku? Paula Daly

Příběhy tohoto typu mám ráda, ale už dlouho se mi nepodařilo přečíst takový abych si řekla wow. Kniha se přečíst dala, ale do toho abych řekla wow to má daleko.

05.01.2018 2 z 5

Sotva dýchám Sotva dýchám Rebecca Donovan

Dobré počteníčko, ale samozřejmě nesmí chybět první a třetí díl této trilogie.

05.01.2018 3 z 5

Cizinec Cizinec Harlan Coben

Knihy od Cobena čtu velmi ráda a tahle se řadí do sekce: Neurazí ani neohromí

05.01.2018 3 z 5

Dcera někoho jiného Dcera někoho jiného Amy Gentry

Na tuhle knihu jsem se hodně těšila a přišlo jedno obrovské zklamání. Dočetla jsem ji sice do konce, ale stylem, že jsem přeskakovala kapitoly. Nebavilo mě to, bylo to chaotické a některé části mi vůbec nepasovaly k sobě.

29.12.2017 ztráta času

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Pro mě žádný psychologický thriller, ale oddechovka. Pro mě až moc zdlouhavé vyprávění a konec trošku přehnaný.

27.12.2017 2 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Kniha nebyla špatná, ale znám i lepší. Děj je docela předvídatelný.

27.12.2017 3 z 5

Vražda v rodině Vražda v rodině Cara Hunter

Musím říct, že jsem se na další knihu od Cary H. hodně těšila a po počátečních rozpacích jsem se přece jenom začetla. Prvotně mi vůbec nesedl styl “studiového vyprávění a také se mi motaly postavy, protože pojďme si říct, není jich tu zrovna málo. Ale jako pozitivní hodnotím představení všech účinkujících na začátku a přiznávám, že jsem se k němu několikrát vrátila.
Potom už děj hezky plyne a na povrch vyplouvá spousta neznámých. Na jednu stranu je v příběhu možná až moc nepravděpodobných náhod, ale vlastně díky tomu má kniha spád a vy máte tendenci číst a nepřestávat až se nedozvíte výsledek, který je možná taky trošku přes čáru, ale za mě super rozuzlení.
Kniha je jiná a přece vůbec ne špatná :-)

21.11.2024 4 z 5

Mlčící dívka Mlčící dívka Tess Gerritsen

Další skvělá kniha od T.G. v sérii. Každý díl mne moc baví a líbí se mi, že je příběh vsazen do jiného města/země a podobné, ale zároveň je tento díl hodně zamotaný.
Každopádně jednu věc mám stále v hlavě. Kdo byla dívka (oběť) na začátku knihy? Jen jsem dávala málo pozor nebo se od této linky odvedla pozornost?

04.10.2024 4 z 5

Nikdy nepovím Nikdy nepovím Casey Kelleher

Moc jsem se na knihu těšila, protože jsem viděla skvělé recenze. Ale ve finále jsem byla lehce zklamaná. Celou dobu posloucháme stěžování si hlavní hrdinky, přičemž dělá divné věci a nikomu se nesvěří. Až dojdeme na samý závěr, kde bychom si mohli říct wow, ale pozornějšímu čtenáři v průběhu čtení dojde kam by děj mohl směřovat a ve finále vlastně nejste ani tak překvapení, protože už napůl tušíte.
Mohla to být skvělá kniha, ale zároveň by se musel děj odvíjet malinko jinak od samého začátku, nebo možná chování hlavní hrdinky.

15.07.2024 3 z 5

Závěje Závěje Tess Gerritsen

Skvělý nápad, napsat něco jiného než je u Tess zvykem. Ale chci se omluvit všem fanouškům této knihy. Mne to nepřesvědčilo. Prvních zhruba sto stran se hodně táhne a poté je to jedna přehnaná věc za druhou. Hvězdičky dávám hlavně za to, že je Tess moje oblíbenkyně a i přesto, že se mi kniha zas tak moc nelíbila tak měla nápad a spád.
Chápu, že knihy jsou trochu i o tom, zasnít se a “prožít s hlavními hrdiny něco nereálného, ale ráda se vrátím ke klasickému stylu Tess.

15.07.2024 3 z 5

Suvenýr Suvenýr Tess Gerritsen

Tess si drží laťku i v 7. díle série. Další skvělý příběh, který okouzlí spoustu lidí. Ale za mě 1* dolů, protože nejsem fanda Egypta a přiznám se, že mě tyhle pasáže nudily. Každopádně zápletka skvělá a opět promyšlené.

09.07.2024 4 z 5

Smrtící volání Smrtící volání Angela Marsons

Dnes se asi ztotožním se spoustou komentářů a větami, které byli již řečené. Jakožto milovník Angely dávám tentokrát 3,5*, protože to si kniha zaslouží, ale je to jen proto, protože děj se dost vleče, knihu jsem četla poměrně dlouho a nakonec z toho vyleze docela překombinovaný závěr. Doufám, že další dílo bude opět o něco svižnější a více uvěřitelné.

11.04.2024 3 z 5

Celá pravda Celá pravda Cara Hunter

Zatím poslední a za mě nejslabší případ Adama Fawleyho.. Knihu jsem četla dlouho, bylo to roztažené a část o zneužívání absolutně nezáživná..
Kdybych mohla hodnotit zvlášť část o zneužívání a část o Adamovi tak by to bylo 1/5..

21.11.2022 2 z 5