dennie3 komentáře u knih
Kniha se mi dobře četla, nenudila mě, vydržela jsem několik hodin v kuse číst. Líbí se mi autorův styl psaní, protože je chladný a nehraje na city. Ilustrace jsou nádherné a geniální. Koukáte na ně a každou chvílí se vám obraz před očima lépe a lépe vykresluje, jako kdybyste sledovali animaci. Hvězda dolů, protože mě kniha nezaujala natolik, jak bych si přála, a protože se postavám nedostalo dost prostoru pro bližší vykreslení charakterů. Takhle jsem se na ně dívala z dálky a bylo mi vcelku jedno, co se s nimi stane.
Přečteno jedním dechem. Děj je poutavý, postavy uvěřitelné a komplikované, forma zajímavá. Nikdy předtím jsem knihu v du-formě nečetla, a ze začátku to ve mně vyvolávalo trochu nervozitu, ale ta rychle přešla. Po pár kapitolách jsem se prostě stala součástí děje a přestože jsem tušila, jak celá knížka skončí, bavilo mě dopracovávat se k tomu. Pět hvězdiček.
406 stran úžasné četby. Kniha je čtivá, strhující, smutná a nádherná. Hlavní hrdinku mám hrozně ráda, z části pro její výstřední vkus v módě. Trošku mě vyvedly z míry kapitoly psané z pohledu někoho jiného, na druhou stranu to bylo příjemné obohacení. Stejně jsem ale měla nejradši kapitoly vyprávěné z pohledu Lou.
Ani na chvíli mě kniha nenudila, pořád mě udržovala v chuti obracet stránky, donutila mě smát se stejně jako brečet. Rozhodně si hodlám přečíst další knihu od Moyesové. Skvělá spisovatelka.
Úžasné dílo, které mě celou dobu drželo v napětí a v touze obracet stránky. Volání netvora jsem přečetla na jeden zátah, nemohla jsem se od toho odtrhnout, celou dobu mě kniha nutila přemýšlet a hádat.
Je to velice moudrá a smutná knížka, která mě dokázala rozbrečet. Vizuální stránka je překrásná a originální. Nic jiného než pět zasloužených hvězdiček. Ness je super spisovatel a já se těším na jeho další díla.
Kniha je dobře psaná a hned v prvních stranách mě zaujala. Dávám tři hvězdičky, protože mi trvalo dlouho jí přečíst a tak moc mě zase neuchvátila.
Nápad skvělý a originální, zpracování dobré, jen na mé stupnici existují jiné knihy s vyšším hodnocením, které si ho zaslouží více.
Celý děj byl založený na tak brilantně skryté zápletce, že mě celou knihu ani nenapadlo, že by to takhle vůbec mohlo být. Po dočtení si člověk začne zpětně uvědomovat souvislosti, ale během četby jsem neměla ani tušení, kam to všechno povede.
Agatha rozhodně zaujala mou pozornost a udržela si ji po celou knihu. Čtyři hvězdičky.
Na to, že je Carrie Kingova prvotina, připadala mi skvělá. Zbožňuju, jak Stephen popisuje situace, reakce, myšlenkové pochody. Každého v knize si dokážu reálně vyobrazit.
U scén s matkou jsem jen valila oči a četla a četla, totálně zažraná do děje. King už svou první knihou prokázal, že má obrovský talent na psaní.
Podle Lakomé Barky jsme dokonce hráli hru na dramaťáku. Vlastně tam jsem ke knize FIMFÁRUM přišla. Miluju Werichovo styl psaní, a k tomu tu pořádnou dávku humoru.:)
Úžasná polemika současnosti s minulostí, kniha je zaměřena na palčivá témata dnešního světa a naší republiky a skvěle je analyzuje. Zároveň je Opuštěná společnost psána srozumitelně, publicisticky, takže mnoho poznatků přinese i běžnému čtenáři.
Je velmi poučné a dnes obzvláště důležité přečíst si takovou knihu.
Tato kniha je proste uzasna. Jakkoli mam rada Pychu a predsudek, Northanger ji predci. Ohromne vtipne, inteligentni, podano lehce a s duvtipem, ctive a zajimave. Tesim se na dalsi Austenovou.
Milé pokračování Než jsem tě poznala, bohužel velmi slabý syžet, zbytečné natahování děje, moc jsem příběhu nevěřila... Každopádně jsem knihu četla ráda, jelikož Moyesová psát umí a je to dobré odreagování.
Můj první román od Čapka, určitě ne poslední. Kniha má spád, je dobře napsaná, jazyk je srozumitelný, přestože je téměř století starý, myšlenka je zajímavá a čím dál tím více důležitá. Krakatit nezklamal, a navíc předčil očekávání.
Tuto knihu jsem si chtěla přečíst už dlouho a opravdu nezklamala. Frankl vyobrazuje sílu lidské vůle a víry, ukazuje nám, že člověk může být vnitřně stále svobodný, ať už se ocitá v jakýchkoli podmínkách - stačí jen najít smysl, který nás k životu drží.
Knihu jsem tento rok četla podruhé a všechny motivy postav jsem pochopila. Možná k tomu člověk potřebuje jen dospět nebo si pro příště lépe přečíst předmluvu.
Kniha mě bavila o dost méně než ta první, trvalo mi dva roky, než jsem ji konečně dočetla. Přesto si ale nezaslouží méně než tři hvězdičky - další propracované dílo.
Po tak skvělých dvou knihách jsem čekala zajímavější závěr.. trošku mě to zklamalo..
Knihu jsem přečetla za jeden den, moc mě bavila, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Rozhodně bych ale vytkla některé pasáže, které se mi zdály až moc absurdní a nereálné. Celkově jsem si knihu užila, akorát na mě nepůsobila jako reálné pokračování Harryho Pottera - spíš taková fanfikce od někoho cizího.
Tahle kniha je prostě úžasná. Dobře se čte, hodně znamená, poslední věta je geniální, tuhle knihu prostě miluju a miluju a miluju.
Kniha mi přišla dějově mnohem lepší než první díl, protože zatímco v první knize do nás Sharma stránku za stránkou bušil různá poselství, tady se dokonce i něco odehrává. Bohužel na to, jak je kniha krátká, mě ve dvou třetinách už přestala bavit a přála jsem si konec, protože mi bylo úplně jasné, jak kniha skončí. Devět talismanů je opravdu moc. Osobně bych jich dala pět/šest a stačilo by.