DericCaster DericCaster komentáře u knih

La Loba La Loba Alan Russell

Také jsem poslouchal audioknihu v podání Martina Preisse a moc se mi líbila. Samotnou báseň o kremaci Sema McGee jsem na začátku moc nechápal, avšak na konci si ji musel znovu poslechnout a když v budoucnu uslyším název této knížky, nejspíše se mi vybaví ta báseň. Příbeh nemá hluchá místa a já si nemyslím, že byl konec moc překombinovaný. Koneckonců je to thriller a ne pohádka, kde všichni žili šťasně až do smrti a nečekaný zvrat k tomu prostě, podle mne, má patřit...

22.04.2019 5 z 5

Smrtící kód Smrtící kód Ken Follett

Smrtící kód je mé první setkání s Kenem Follettem a myslím, že vcelku příjemné. Knížka se hezky četla a bavila. Příběh je špionážní krimi vsazené do doby začátků kosmických letů a hlavní hrdina musí přijít na to, proč mu byla vymazána paměť, aby - v bondovském stylu - mohlo vyhrát dobro nad zlem. A navrch malý bonus v podobě knihou se prolínajícím základním popisu přípravy, startu a průběhu letu prvních raket.

22.04.2019 4 z 5

Podivné město Podivné město Ransom Riggs

Tak mně se knížka velmi líbila. První díl série nebyl vůbec špatný, ale tento je určitě o kus lepší. Alespoň mne tedy dost bavil. No čekal jsem hapy-end, ale zvrat v závěru zcela jasně nastínil, že se k němu budu muset pročíst dalšímy díly... A docela se na to těším ;)

17.04.2019 5 z 5

Co jsme to tátovi provedli Co jsme to tátovi provedli Roy Lewis

Taková hezká odpočinková knížka. Velmi mne bavilo to snoubení doby kaménné s moderním vyjadřováním. Poslouchal jsem audioknihu a myslím, že v podání pana Kopeckého a Hartla to bylo ještě o mnoho zábavnější. A také jsem se musel dost smát strýčku Vénovi ( v podání pana Větrovce), protože vždy se najdě někdo takový :D

17.04.2019 4 z 5

Na dostřel Na dostřel Taylor Adams

Všiml jsem si, že tato knížka a vlastně i autor dělí čtenáře na dvě linie. Jedné části čtenářů se vůbec nelíbí a té druhé se líbí velmi. No tak já se můsím přidat na stranu těch, co se jim knížka líbila. Příbeh tak trochu připomíná akční filmy devadesátek, kdy se nic netušící aktér-hrdina dostane do křížku s padouchy, kteří jsou však nakonec postupně - téměř smrtelně domláceným a promočeným hrdinou - přemoženi... Já knížku otevřel v neděli dopoledne a navečer dočetl... Příběh opravdu asi nemá nějakou hloubku, což ale nemění nic na tom, že se mi skvěle četl a bavil mne... A o to u knížek jde především, ne?

14.04.2019 4 z 5

Nikomu ani slovo Nikomu ani slovo Harlan Coben

Knížku jsem si pořídil v akci 4+1 spíš jen tak, že se mi líbila, ale vlastně jsem autora nějak moc neznal... No ale teď je mi jasné, že budou následovat i další díla od Harlana Cobena. Knížka se velmi dobře četla, byla velmi napínavá a v závěru i oko zvlhlo...

13.04.2019 5 z 5

Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Mé první setkání s Larssonem a už teď je mi jasné, že ne poslední. Knížka se neskutečně hezky četla a bylo těžké ji odložit. Postavy Blomkvista a Salanderové jsou velmi sympatické a jsem zvědavý jak se budou jejich životy dále vyvíjet....

12.04.2019 5 z 5

Noční pták Noční pták Brian Freeman

Krásná knížka. Velmi se mi líbila a přečetl jsem ji jedním dechem. Děj je sice lehce předvídatelný, ale to nic neubírá na dramatičnosti a čtivosti.

07.04.2019 5 z 5

Pod kupolí Pod kupolí Stephen King

I přesto, že knížka je poměrně dlouhé čtení, jsem se při čtení vůbec nenudil. Příběh na mne působil velmi reálně a barvitě. Musím přiznat, že od kinga je to teprve druhá knížka, kterou jsem četl, ale spisovatel mne celkem baví. Asi dám nějaký čas pauzu, ale budu číst další. Knížka krásně vykresluje jak se pod tlakem vybarvují povahy lidí a také hezky poukazuje na fakt, jak se dají lidé lehce manipulovat.

04.04.2019 5 z 5

Sedmikrásky Sedmikrásky Kristina Ohlsson

Řekl bych, taková pohodová detektivka. Stejně tak jako u prvního dílu série mne čtení bavilo. Zápletku jsem neodhalil, ale tak by to asi mělo být. Trocha napětí až do konce. Za mne dobrá knížka a na odreagování dobré čtení.

Teď si dovolím trochu zapolemizovat s jedním, níže uvedeným, názorem. A sice že " tým Alexe Rechta je nesympatický a rozhádaný" No já to vidím tak, že to jen přidává trochu na ralističnosti. V životě se jen málokdy stane aby nějaká skupina lidí žila, či pracovala ve stylu "Jeden za všechny..." Většinou se vždy najde někdo, kdo musí plavat proti proudu, anebo přinejmenším alespoň dělat vlny...

04.04.2019 4 z 5

Já, robot Já, robot Isaac Asimov

Krásné zamyšlení nad zákony robotiky a dilematy ke kterým to může vést. Ale osobně si myslím, že utopie zůstane utopií. Lidský egoismus a touha po moci, s tím prostě nejde dokupy... Ale to jsem se jen tak zamyslel. Samotné příběhy mne bavily a vždy jsem čekal jaké bude řešení.

27.03.2019 4 z 5

Složka 64 Složka 64 Jussi Adler-Olsen

Po přečtení předchozích třech dílů, jsem ani nepochyboval, že tato bude skvělá. Autorův styl mi prostě sedí. Moc se mi líbil styl vyprávění kdysi/teď. Také mne baví sledovat osobní životy aktérů a tak jsem byl v závěru velmi napjatý, jak to dopadne, I když je pravda, že se to dalo předvídat. Pokud mohu, tak celou sérii jen doporučuji.

Nechtění Nechtění Kristina Ohlsson

I já se přidám k většině a budu na knížku pět chválu. Taková klasická severská detektivka, která však nenudila a krásně plynula. Jen těžko se knížka odkládala a určitě sáhnu po dalších dílech.

Ani sami bohové Ani sami bohové Isaac Asimov

Mě se tedy knížka velmi líbila. Byla to teprve moje druhá knížka od Assimova, ale jistě ne poslední. Knížka hezky poukázala na známý problém, že obecně se sice ví, že je něco možná špatně, ale ego a postavení jsou pro lidi nakonec důležitější, než řešení problému.
Prostřední část, popisujíc paralelní vesmír, se mi tedy moc líbila. Líbilo se mi, jak autor pojal jiný život zcela odlyšně. Pravda ze začátku jsem trochu tápal, ale postupně jsem pochopil a hltal každou stránku.

Prach Prach Hugh Howey

Po dočtení třetí části Sila si tak říkám, že je docela škoda, že není další. Všechny tři díly se skvěle četly, ale myslím, že každý další byl lepší než předchozí. Myslím, že Prach skvěle zakončil sérii a i když se děj dal tak trochu předvídat, bylo čtení napínavé.

08.03.2019 5 z 5

Zhubni Zhubni Richard Bachman (p)

Zhubni! je můj první počin od S. Kinga. Je fakt, že knihu jsem zvolil v podstatě jen jako položku do čtenářské výzvy. Nicméně se mi knížka celekm líbila. Nikdy jsem knihy s hororovým námětem nevyhledával, neboť mne nikdy horory moc nebavily, ale myslím, že svůj názor lehce přehodnotím a sem tam nějakou podobnou přečtu. Autorův styl psaní se mi líbí, příběh pěkně plynul. V podstatě jsem čekal, že konec nebude hapyend a přesto se mi to líbilo.

03.03.2019 4 z 5

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Krásná detektivka u které jsem se vůbec nemusel přemlouvat ke čtení a lehce nadprůměrný počet stran jen prosvištěl... Těším se na nejakou další z autorových knih.

17.02.2019 5 z 5

Není úniku Není úniku Taylor Adams

Je zajímavé, jak opačné reakce knížka vyvolává. Na jedné straně jsou čtenáři, které knížna vůbec neazujme a pak právě naopak. No já se tedy řadím k těm, které zaujala. Pro mne byla velmi napínavá a to až tak, že jsem měl nutkání nakouknout na konec, ale odolal jsem. Nakonec mě závěr až dojal, protože jsem hrdince fandil... Moc hezká knížka.

17.02.2019 5 z 5

Štvanec Štvanec Michael Robotham

Tak za mne je to velmi hezká knížka. Příbeh se hezky četl a postupně gradoval. Závěr je sice lehce předvídatelný, nicméně v tomto případě to knížce neubralo nic na dramatičnosti.

13.02.2019 5 z 5

Divočina Divočina Cheryl Strayed

Moc pěkná knížka. Samotné vyprávění z cest bylo velmi poutavé a fakt má člověk chuť to zkusit také. Trochu méně mne pak bavily ty části "flashback" ze života, ale chápu proč to do cestopisu autorka zakomponovala.

10.02.2019 4 z 5