Devil-Ivet Devil-Ivet komentáře u knih

Dvě věže Dvě věže J. R. R. Tolkien

Po Společenstvu prstenu jsem neotálela a otevřela dvojku. Další skvělý díl, nabitý akcí, napětím a odvahou. A tu všechny postavy bezesporu mají. Líbí se mi, že je děj rozdělen na dvě části, kdy se prvně podíváme za Aragornem, Legolasem a Gimlim, kteří stíhají skřety a následně bojují. Neustálé pošťuchování mezi Legolasem a Gimlim mě vždy rozesměje a když se k nim přidají Smíšek s Pipinem, je to o hodně veselejší. Druhá půlka zase vypráví o putování Froda a Sama. Jejich cesta je smutná, trýznivá a hodně nebezpečná. Gluma mi bylo trochu líto, ale přesto je v něm patrná zlomyslnost. Když to shrnu, opět skvěle napsané a opět jsem se dokázala vžít do postav a více to prožívala. Těším se na poslední díl.

02.08.2018 5 z 5

Černočerná tma Černočerná tma Stephen King

Další Kingovka a tentokrát mě nenadchla. Čekala jsem něco lepšího a propracovanějšího. Třeba že se budu trochu bát nebo mi bude běhat mráz po zádech. Nic. Četlo se to těžce a chvílemi to bylo nudné. Nejlepší povídky byly Velký řidič a Dobré manželství. Zbylé dvě byly špatné. Nejvíce mě však překvapil doslov, kde jsem se dověděla, že se příběhy zakládají na skutečných událostech. A to už mrazivé (a děsivé) je…

02.08.2018 3 z 5

Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Ve Farmu zvířat jsem nevěřila, ale byla jsem mile překvapena. Přečetla jsem ji během chvíle, jak mě pohltila.

30.07.2016 5 z 5

Katarze Katarze Yrsa Sigurðardóttir

Poslední díl byl opět napínavý, tajemný a dlouho jsem hádala vraha. Vše bylo do detailu promyšleno. Jen občas příběh stagnoval a Yrsa tak vysokou laťku z předešlých dílů neudržela. Škoda.

31.12.2020 4 z 5

Lesní lišky a další znepokojivé příběhy Lesní lišky a další znepokojivé příběhy * antologie

Finské podivno buď máte rádi, nebo ne. Já sama s některými příběhy bojuji, ale z většiny jsem nadšená. Nejinak tomu bylo i zde. Každá povídka je jedinečná, osobitá, tajemná a jinak krásná. Nejvíce se mi líbily Lesní lišky, Motýl a Gordonův příběh.

31.12.2020 4 z 5

Román z pokoje 128 Román z pokoje 128 Cathy Bonidan

Příběh je postaven na dopisech. Netradiční, zajímavé a poutavé. Jen je škoda, že se autorka více nerozepsala o rukopise, který je hlavním tématem knihy. Který tak měnil životy dopisovatelů. O čem byl? Jak byl napsán? Jaké byly postavy, prostředí, zápletka? Ráda bych si onen rukopis přečetla.

20.12.2020 4 z 5

Jedna velká lež Jedna velká lež Joanna Schaffhausen

Příběh byl poutavý, napínavý a čtivý. Oba hlavní hrdinové mě upoutali a nehodlali pustit. Postupně se rozvíjeli a vůbec nevadilo, že jsem nečetla předešlé dva díly. Autorka nám vše přiblížila, okolnosti i Ellery s Reedem. Jen ten závěr byl poněkud divný…

18.12.2020 4 z 5

Kráva nebeská Kráva nebeská David Duchovny

Vtipný příběh o krávě, která se vydala do světa. Seznámí nás se svými pocity a myšlenkami a poví nám, v čem nechápe lidi. Mnohdy vtipné, pravdivé a satirické. A svým způsobem i smutné. Škoda, že v tomto duchu nebyla celá kniha.

15.07.2020 4 z 5

Smrt jako umění Smrt jako umění Laurence Anholt

Kdo může chtít zabít známou performerku tak, že ji strčí do obrovské nádrže s formaldehydem? I mě taková věc zajímala. Podezřelých není mnoho a policistka Shanti spolu s Cainem udělají vše. Jejich spolupráce byla nemastná neslaná a ani jeden mě nezaujal. Oproti tomu k performerce jsem si vytvořila takový odpor, že bych ji do té nádrže strčila sama. Na jednu stranu to bylo zajímavě napsané, na tu druhou mi neseděly postavy, prostředí a smýšlení obou policistů. Dobrý námět špatně pojatý a napsaný.

05.04.2020 2 z 5

Lazar Lazar Lars Kepler

Naprosto perfektní! Napínavé, děsivé, strhující. Akce střídala akci a od knihy jsem se nemohla odtrhnout. Těším se na další díl.

17.11.2019 5 z 5

Zimní lidé Zimní lidé Jennifer McMahon

Hororové příběhy moc nečtu, ale tady jsem se nechala strhnout davem. Perfektní zápletka, skvělý děj, žádné hluché místo, prostě skvost! Závěrečné scény byly šokující a knihu jsem prostě nedokázala odložit. S autorkou rozhodně nekončím. Doporučuji!

22.04.2019 5 z 5

Vánoční koleda Vánoční koleda Charles Dickens

Příběh, který má opravdu mnoho co říct. Naladí tu správnou atmosféru na Vánoce a jeho kouzelnost a vřelost vyvolá tak úžasné pocity… Ráda se do ní ponořím příští Vánoce.

27.12.2018 5 z 5

Porodní bába Porodní bába Katja Kettu

Kniha se silným příběhem, který mě okamžitě vtáhl. Líbilo se mi poznávání mezi hlavní hrdinkou a Johannesem. Drsná příroda, období druhé světové války, a přesto se zrodilo něco pěkného. Četlo se to opravdu pěkně a ani na vteřinu jsem se nenudila.

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Na knihu jsem se moc těšila a jako vždy nezklamala. Autorka se zabývá vážným tématem, které ovlivnilo spoustu lidí, nejen dějové postavy. Holokaust je stále živý a Jodi Picoult vymyslela úžasný příběh, kde se vyskytuje spousta morálních a společenských otázek, ale odpovědi si na ně musí každý najít sám…

Dítě Stasi Dítě Stasi David Young

Nechala jsem se unést kladným ohlasem a očekávala výborný thriller, který by mě mile překvapil. Bohužel se tak nestalo, našla jsem dost hluchých míst, dost často mě kniha nudila a Karin mi byla nesympatická, což není moc dobré pro hlavní postavu. Jediné, co mě na knize opravdu zaujalo, bylo Stasi a její praktiky a rozdíl mezi Východem a Západem.

22.12.2018 3 z 5

Ráchelina kniha Ráchelina kniha Sissel Værøyvik

Knihu jsem měla na seznamu od jejího vydání a konečně se mi naskytla příležitost ji přečíst. Byla jsem zvědavá a vlastně ihned se začetla. Nejvíce mě však zajímal osud Ráchel, když byla se svou rodinou nebo krátce po přestěhování do Norska. Bylo to napínavé, čtivé a vážně dobré. Doufám, že autorka vydá ještě nějakou knihu a bude přeložena, protože nebudu váhat ani minutu :)

Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

Další kniha od této autorky a znovu jsem očekávala kvalitní příběh, tak jak jsem zvyklá. Bohužel to nebylo až tak dobré (a Čas odejít stanovil vysokou laťku), přesto mě to upoutalo a závěr byl neskutečný a odzbrojující. Nejvíce mě nudily soudní přenice, naopak myšlenky a činy samotné Anny byly zajímavé a dokázala mě udržet v napětí.

20.12.2018 4 z 5

Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Kniha mě absolutně nezaujala. Byla nudná a děsná. Měla sice nečekaný zvrat, ale přesto to nestačilo. Autorku rozhodně nepovažuju za tak dobrou, jak ji všichni vychvalují…

19.12.2018 2 z 5

Kniha vzpomínek Kniha vzpomínek Rowan Coleman

Po knize Všichni jsme utkáni z hvězd jsem se hrozně těšila na další příběh od této autorky. A opět jsem nebyla zklamaná. Skvěle vykreslená situace, smutné a přesto tak živé. Stránky jsem hltala jednu za druhou, a přestože jsem takový konec očekávala, nedokázala jsem se odtrhnout. Mohu jen doporučit :)

19.12.2018 4 z 5

Deník 1938–1945 Deník 1938–1945 Helga Hošková-Weissová

Neskutečný příběh děvčete a přesto skutečný. Mě tenhle deník dostal, hlavně ty obrázky. Jsou děsivé a přesto pěkné. Rozhodně doporučuji!

16.12.2018 5 z 5