Devil-Ivet komentáře u knih
Po Společenstvu prstenu jsem neotálela a otevřela dvojku. Další skvělý díl, nabitý akcí, napětím a odvahou. A tu všechny postavy bezesporu mají. Líbí se mi, že je děj rozdělen na dvě části, kdy se prvně podíváme za Aragornem, Legolasem a Gimlim, kteří stíhají skřety a následně bojují. Neustálé pošťuchování mezi Legolasem a Gimlim mě vždy rozesměje a když se k nim přidají Smíšek s Pipinem, je to o hodně veselejší. Druhá půlka zase vypráví o putování Froda a Sama. Jejich cesta je smutná, trýznivá a hodně nebezpečná. Gluma mi bylo trochu líto, ale přesto je v něm patrná zlomyslnost. Když to shrnu, opět skvěle napsané a opět jsem se dokázala vžít do postav a více to prožívala. Těším se na poslední díl.
Další Kingovka a tentokrát mě nenadchla. Čekala jsem něco lepšího a propracovanějšího. Třeba že se budu trochu bát nebo mi bude běhat mráz po zádech. Nic. Četlo se to těžce a chvílemi to bylo nudné. Nejlepší povídky byly Velký řidič a Dobré manželství. Zbylé dvě byly špatné. Nejvíce mě však překvapil doslov, kde jsem se dověděla, že se příběhy zakládají na skutečných událostech. A to už mrazivé (a děsivé) je…
Ve Farmu zvířat jsem nevěřila, ale byla jsem mile překvapena. Přečetla jsem ji během chvíle, jak mě pohltila.
Poslední díl byl opět napínavý, tajemný a dlouho jsem hádala vraha. Vše bylo do detailu promyšleno. Jen občas příběh stagnoval a Yrsa tak vysokou laťku z předešlých dílů neudržela. Škoda.
Finské podivno buď máte rádi, nebo ne. Já sama s některými příběhy bojuji, ale z většiny jsem nadšená. Nejinak tomu bylo i zde. Každá povídka je jedinečná, osobitá, tajemná a jinak krásná. Nejvíce se mi líbily Lesní lišky, Motýl a Gordonův příběh.
Příběh je postaven na dopisech. Netradiční, zajímavé a poutavé. Jen je škoda, že se autorka více nerozepsala o rukopise, který je hlavním tématem knihy. Který tak měnil životy dopisovatelů. O čem byl? Jak byl napsán? Jaké byly postavy, prostředí, zápletka? Ráda bych si onen rukopis přečetla.
Příběh byl poutavý, napínavý a čtivý. Oba hlavní hrdinové mě upoutali a nehodlali pustit. Postupně se rozvíjeli a vůbec nevadilo, že jsem nečetla předešlé dva díly. Autorka nám vše přiblížila, okolnosti i Ellery s Reedem. Jen ten závěr byl poněkud divný…
Vtipný příběh o krávě, která se vydala do světa. Seznámí nás se svými pocity a myšlenkami a poví nám, v čem nechápe lidi. Mnohdy vtipné, pravdivé a satirické. A svým způsobem i smutné. Škoda, že v tomto duchu nebyla celá kniha.
Kdo může chtít zabít známou performerku tak, že ji strčí do obrovské nádrže s formaldehydem? I mě taková věc zajímala. Podezřelých není mnoho a policistka Shanti spolu s Cainem udělají vše. Jejich spolupráce byla nemastná neslaná a ani jeden mě nezaujal. Oproti tomu k performerce jsem si vytvořila takový odpor, že bych ji do té nádrže strčila sama. Na jednu stranu to bylo zajímavě napsané, na tu druhou mi neseděly postavy, prostředí a smýšlení obou policistů. Dobrý námět špatně pojatý a napsaný.
Naprosto perfektní! Napínavé, děsivé, strhující. Akce střídala akci a od knihy jsem se nemohla odtrhnout. Těším se na další díl.
Hororové příběhy moc nečtu, ale tady jsem se nechala strhnout davem. Perfektní zápletka, skvělý děj, žádné hluché místo, prostě skvost! Závěrečné scény byly šokující a knihu jsem prostě nedokázala odložit. S autorkou rozhodně nekončím. Doporučuji!
Příběh, který má opravdu mnoho co říct. Naladí tu správnou atmosféru na Vánoce a jeho kouzelnost a vřelost vyvolá tak úžasné pocity… Ráda se do ní ponořím příští Vánoce.
Kniha se silným příběhem, který mě okamžitě vtáhl. Líbilo se mi poznávání mezi hlavní hrdinkou a Johannesem. Drsná příroda, období druhé světové války, a přesto se zrodilo něco pěkného. Četlo se to opravdu pěkně a ani na vteřinu jsem se nenudila.
Na knihu jsem se moc těšila a jako vždy nezklamala. Autorka se zabývá vážným tématem, které ovlivnilo spoustu lidí, nejen dějové postavy. Holokaust je stále živý a Jodi Picoult vymyslela úžasný příběh, kde se vyskytuje spousta morálních a společenských otázek, ale odpovědi si na ně musí každý najít sám…
Nechala jsem se unést kladným ohlasem a očekávala výborný thriller, který by mě mile překvapil. Bohužel se tak nestalo, našla jsem dost hluchých míst, dost často mě kniha nudila a Karin mi byla nesympatická, což není moc dobré pro hlavní postavu. Jediné, co mě na knize opravdu zaujalo, bylo Stasi a její praktiky a rozdíl mezi Východem a Západem.
Knihu jsem měla na seznamu od jejího vydání a konečně se mi naskytla příležitost ji přečíst. Byla jsem zvědavá a vlastně ihned se začetla. Nejvíce mě však zajímal osud Ráchel, když byla se svou rodinou nebo krátce po přestěhování do Norska. Bylo to napínavé, čtivé a vážně dobré. Doufám, že autorka vydá ještě nějakou knihu a bude přeložena, protože nebudu váhat ani minutu :)
Další kniha od této autorky a znovu jsem očekávala kvalitní příběh, tak jak jsem zvyklá. Bohužel to nebylo až tak dobré (a Čas odejít stanovil vysokou laťku), přesto mě to upoutalo a závěr byl neskutečný a odzbrojující. Nejvíce mě nudily soudní přenice, naopak myšlenky a činy samotné Anny byly zajímavé a dokázala mě udržet v napětí.
Kniha mě absolutně nezaujala. Byla nudná a děsná. Měla sice nečekaný zvrat, ale přesto to nestačilo. Autorku rozhodně nepovažuju za tak dobrou, jak ji všichni vychvalují…
Po knize Všichni jsme utkáni z hvězd jsem se hrozně těšila na další příběh od této autorky. A opět jsem nebyla zklamaná. Skvěle vykreslená situace, smutné a přesto tak živé. Stránky jsem hltala jednu za druhou, a přestože jsem takový konec očekávala, nedokázala jsem se odtrhnout. Mohu jen doporučit :)
Neskutečný příběh děvčete a přesto skutečný. Mě tenhle deník dostal, hlavně ty obrázky. Jsou děsivé a přesto pěkné. Rozhodně doporučuji!