Devil-Ivet komentáře u knih
Některé pohádky byly pěkné a zajímavé, některé naopak. Přesto jsem se dokázala začíst a knihu náramně užila.
Psáno jednoduše a prostě, nic složitého. Je to poučné, zajímavé a docela pěkné. Jen ta Alice mi trochu lezla na nervy.
Literární spolek Laury Sněžné mě zaujal hned po vydání a byla jsem opravdu zvědavá a následně nadšená, když se mi nakonec dostala do rukou. Jenže… Zanechala ve mně tak rozporuplné pocity, jako žádná jiná. Četla se pěkně, avšak měla i nudné části a dokázala mě uspat. Byla svým způsobem krásná a zajímavá a naopak divná a zvláštní. O postavách raději ani nemluvit… Přesto jsem nakonec ráda, že jsem si ji přečetla. A co mě úplně vytáčelo, byl překlad. Mohli zanechat jména, reálie a další finské názvy.
Od knihy jsem měla velké očekávání, asi hlavně díky kladným reakcím. Nebylo to nijak převratné, ale dobré určitě ano. Rychle jsem se začetla a očekávala, co bude na další stránce. Děj mě doslova pohltil. Nebylo to hororové, jak hlásá kniha samotná, ale na tu dobu, kdy to vyšlo, to musel být pěkný poprask :)
Kniha se mi nelíbila. Prvních 50 stránek bylo dobrých, celkem chytlavých. Ale pak to šlo z kopce. Začalo to být nudné, zmatené a dočetla jsem jen z čiré zvědavosti, jak to vůbec dopadne nebo vysvětlení, proč tahle kniha vůbec vyšla.
Velmi dobrá detektivka, s napětím a nečekanými zvraty. Je drsná a děsivá, svým způsobem. Ale přesto mám pocit, že děj chvílemi stagnoval, jakoby autorka nevěděla, co napsat. Konec byl překvapivý.
Byla jsem hodně zvědavá, jaká je Christiane dnes. Jestli se změnila nebo jestli je pořád ta stejná feťačka. Četlo se to vcelku pěkně a rychle, přesto mě to nepřesvědčilo, jak bych čekala...
Poslední díl mě trochu zklamal. Asi jsem od něj čekala víc. Přesto byl zajímavý a konec pěkný. Očekávaný, přesto pěkný.
Camilla nezklamala. Sice měla slabé chvilky, ale jinak je to skvělý a napínavý příběh. Minulost mě bavila a konec překvapil. Jen ta Erika by se nemusela tolik motat do vyšetřování...
Knihu jsem si vybrala jako něco lehčího, co bych měla rychle dočtené. Sice se tak nestalo, ale nevadí. Bylo to tvrdé a syrové, přesto lepší průměr. Ztrácela jsem se ve jménech a chvíli mi unikal smysl.
Tyhle příběhy jsou kouzelné, hravé, pohádkové, veselé a milé. Opravdu se mi líbily. Každý byl jiný, jinak napínavý, jinak dobrodružný a jinak čtivý. Nejvíce se mi líbili Lev, čarodějnice a skříň a Stříbrná židle. Jen ty pravopisné chyby a překlepy si mohli odpustit, kazí to dojem.
Velké očekávání a žádný výsledek. Tento díl mě velmi zklamal, zatím nejhorší, co jsem četla. Bylo to nudné a zdlouhavé. Žádné napětí, žádná akce, nic.
Nečekala jsem nic mistrného a byla jsem mile překvapena. Lepší průměr, který mě pobavil. Na odreagování a nabrání dobré nálady po těžkém pracovním dnu to může být dobré čtení.
Po předchozích dílech přišlo zklamání. Četla jsem průměrnou knihu, která ale mohla být zdaleka lepší.
Dobré, temné, děsivé. Bolestné a smutné. Napínavé a tajemné. Četlo se velmi dobře, stránky rychle utíkaly.
Perfektní zakončení této série. Nečekané zvraty a přesto to bylo v jistém smyslu očekávané. Deltora znovu nastolila řád a našla nového krále. Nedokážu si představit, o čem jsou další dvě série, ale ráda se do nich ponořím :)
Bez soudu jsem otevřela s očekáváním, jaké to bude. Nakonec nepřekvapilo ani nezklamalo. Průměrná kniha, která nenudí, ale ani nenadchne. Osud Hany byl smutný a její naivita otřesná. Osud Tomáše byl zprvu smutný, ale pak jsem mu začala fandit. Věřila jsem, že má ještě naději. Jenže…
Po předchozích dvou velmi dobrých dílech přišlo zklamání. Pár napínavých scén se sice najde, ale jinak žádná sláva. Z poloviny knihy jsem se nudila a z druhé poloviny jsem očekávala neočekávané.
Trochu pomalejší rozjezd, ale nevadí. Skoro až do konce jsem netušila, kdo je onen chlapec a co se vlastně v minulosti stalo a jak to s tím souvisí. Byla jsem překvapena a zaskočena. A ten konec… Rozhodně doporučuji.
Na tento díl jsem se těšila a rozhodně jsem nebyla zklamána. Je poutavý, napínavý a Elsyino tajemství je smutné. A Maja je kouzelná :)