Devil-Ivet Devil-Ivet komentáře u knih

O muži, který si koupil svědění - Laponské mýty, pohádky a pověsti Sámů O muži, který si koupil svědění - Laponské mýty, pohádky a pověsti Sámů Just Knud Qvigstad

Některé pohádky byly pěkné a zajímavé, některé naopak. Přesto jsem se dokázala začíst a knihu náramně užila.

10.12.2018 4 z 5

Morová epidemie: Deník londýnské dívky z roku 1665-1666 Morová epidemie: Deník londýnské dívky z roku 1665-1666 Pamela Oldfield

Psáno jednoduše a prostě, nic složitého. Je to poučné, zajímavé a docela pěkné. Jen ta Alice mi trochu lezla na nervy.

10.12.2018 3 z 5

Literární spolek Laury Sněžné Literární spolek Laury Sněžné Pasi Ilmari Jääskeläinen

Literární spolek Laury Sněžné mě zaujal hned po vydání a byla jsem opravdu zvědavá a následně nadšená, když se mi nakonec dostala do rukou. Jenže… Zanechala ve mně tak rozporuplné pocity, jako žádná jiná. Četla se pěkně, avšak měla i nudné části a dokázala mě uspat. Byla svým způsobem krásná a zajímavá a naopak divná a zvláštní. O postavách raději ani nemluvit… Přesto jsem nakonec ráda, že jsem si ji přečetla. A co mě úplně vytáčelo, byl překlad. Mohli zanechat jména, reálie a další finské názvy.

10.12.2018 3 z 5

Prokletí Salemu Prokletí Salemu Stephen King

Od knihy jsem měla velké očekávání, asi hlavně díky kladným reakcím. Nebylo to nijak převratné, ale dobré určitě ano. Rychle jsem se začetla a očekávala, co bude na další stránce. Děj mě doslova pohltil. Nebylo to hororové, jak hlásá kniha samotná, ale na tu dobu, kdy to vyšlo, to musel být pěkný poprask :)

Odvážní a čekatelé Odvážní a čekatelé Jitka Prokšová

Kniha se mi nelíbila. Prvních 50 stránek bylo dobrých, celkem chytlavých. Ale pak to šlo z kopce. Začalo to být nudné, zmatené a dočetla jsem jen z čiré zvědavosti, jak to vůbec dopadne nebo vysvětlení, proč tahle kniha vůbec vyšla.

10.12.2018 2 z 5

Krotitel Krotitel Camilla Läckberg

Velmi dobrá detektivka, s napětím a nečekanými zvraty. Je drsná a děsivá, svým způsobem. Ale přesto mám pocit, že děj chvílemi stagnoval, jakoby autorka nevěděla, co napsat. Konec byl překvapivý.

10.12.2018 4 z 5

Christiane F. – Můj druhý život Christiane F. – Můj druhý život Christiane Vera Felscherinow

Byla jsem hodně zvědavá, jaká je Christiane dnes. Jestli se změnila nebo jestli je pořád ta stejná feťačka. Četlo se to vcelku pěkně a rychle, přesto mě to nepřesvědčilo, jak bych čekala...

Amélie a duchové Amélie a duchové Petra Neomillnerová

Poslední díl mě trochu zklamal. Asi jsem od něj čekala víc. Přesto byl zajímavý a konec pěkný. Očekávaný, přesto pěkný.

Andělíčkářka Andělíčkářka Camilla Läckberg

Camilla nezklamala. Sice měla slabé chvilky, ale jinak je to skvělý a napínavý příběh. Minulost mě bavila a konec překvapil. Jen ta Erika by se nemusela tolik motat do vyšetřování...

03.12.2018 5 z 5

Vládci močálu Vládci močálu Anna Šochová

Knihu jsem si vybrala jako něco lehčího, co bych měla rychle dočtené. Sice se tak nestalo, ale nevadí. Bylo to tvrdé a syrové, přesto lepší průměr. Ztrácela jsem se ve jménech a chvíli mi unikal smysl.

03.12.2018 3 z 5

Letopisy Narnie – komplet Letopisy Narnie – komplet C. S. Lewis (p)

Tyhle příběhy jsou kouzelné, hravé, pohádkové, veselé a milé. Opravdu se mi líbily. Každý byl jiný, jinak napínavý, jinak dobrodružný a jinak čtivý. Nejvíce se mi líbili Lev, čarodějnice a skříň a Stříbrná židle. Jen ty pravopisné chyby a překlepy si mohli odpustit, kazí to dojem.

Jarní mrtví Jarní mrtví Mons Kallentoft

Velké očekávání a žádný výsledek. Tento díl mě velmi zklamal, zatím nejhorší, co jsem četla. Bylo to nudné a zdlouhavé. Žádné napětí, žádná akce, nic.

03.12.2018 3 z 5

Bridget Jonesová: Láskou šílená Bridget Jonesová: Láskou šílená Helen Fielding

Nečekala jsem nic mistrného a byla jsem mile překvapena. Lepší průměr, který mě pobavil. Na odreagování a nabrání dobré nálady po těžkém pracovním dnu to může být dobré čtení.

Černá jako eben Černá jako eben Salla Simukka

Po předchozích dílech přišlo zklamání. Četla jsem průměrnou knihu, která ale mohla být zdaleka lepší.

03.12.2018 2 z 5

Strážce majáku Strážce majáku Camilla Läckberg

Dobré, temné, děsivé. Bolestné a smutné. Napínavé a tajemné. Četlo se velmi dobře, stránky rychle utíkaly.

Návrat do Del Návrat do Del Jennifer June Rowe

Perfektní zakončení této série. Nečekané zvraty a přesto to bylo v jistém smyslu očekávané. Deltora znovu nastolila řád a našla nového krále. Nedokážu si představit, o čem jsou další dvě série, ale ráda se do nich ponořím :)

02.11.2018 4 z 5

Bez soudu Bez soudu Pavel Sekyrka

Bez soudu jsem otevřela s očekáváním, jaké to bude. Nakonec nepřekvapilo ani nezklamalo. Průměrná kniha, která nenudí, ale ani nenadchne. Osud Hany byl smutný a její naivita otřesná. Osud Tomáše byl zprvu smutný, ale pak jsem mu začala fandit. Věřila jsem, že má ještě naději. Jenže…

02.11.2018 3 z 5

Teror Teror Håkan Östlundh

Po předchozích dvou velmi dobrých dílech přišlo zklamání. Pár napínavých scén se sice najde, ale jinak žádná sláva. Z poloviny knihy jsem se nudila a z druhé poloviny jsem očekávala neočekávané.

02.11.2018 4 z 5

Mořská panna Mořská panna Camilla Läckberg

Trochu pomalejší rozjezd, ale nevadí. Skoro až do konce jsem netušila, kdo je onen chlapec a co se vlastně v minulosti stalo a jak to s tím souvisí. Byla jsem překvapena a zaskočena. A ten konec… Rozhodně doporučuji.

02.11.2018 5 z 5

Elsyino tajemství Elsyino tajemství Camilla Läckberg

Na tento díl jsem se těšila a rozhodně jsem nebyla zklamána. Je poutavý, napínavý a Elsyino tajemství je smutné. A Maja je kouzelná :)

02.11.2018 5 z 5