Strážce majáku přehled

Strážce majáku
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/152866/bmid_erika-falckova-patrik-hedstrom-stra-htU-152866.jpg 4 661 661

Patrik Hedström se po těžké nemoci vrací do zaměstnání. Zároveň má on i jeho manželka Erika plné ruce práce s předčasně narozenými dvojčaty. Hned po návratu na policejní stanici ho zcela pohltí nové vyšetřování vraždy. Obětí je ekonom Mats Sverin, rodák z Fjällbacky, který žil dlouhá léta v Göteborgu a teprve před nedávnem se po tragické události do rodného kraje opět přistěhoval. Mats měl pověst přátelského a oblíbeného chlapíka, o svém soukromí se však s nikým příliš nebavil. Vychází najevo, že těsně před smrtí navštívil svou dávnou lásku Annie na ostrově Graskär, o němž v kraji odjakživa kolovaly velmi zlověstné příběhy. Říká se, že ostrov obývají duchové mrtvých, a ti by živým rádi předali své poselství…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Motto

Fyrvaktaren, 2009

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Strážce majáku. Přihlašte se a napište ho.

kubla111
15.01.2025 4.5 z 5

Vzhledem k tomu, že jsem předtím četl Kazatele od stejné autorky, pustil jsem se i do této knihy. Už jsem znal hlavní hrdiny, jména atd.takže žádný problém se vyznat v tom kdo je kdo, ke komu patří. vynikající čtení - současnost prokládaná hlubokou minulostí, ale všesouvisející, vůbec se minulost a budoucnost nepletla a na konci knihy mi bylo líto, že kniha končí. Není to kniha plná spádů a akce ... je to detektivka se vším všudy - jako městčko, kde se to odehrává. Popis postav, krajiny a vůbec všeho je tak skvělý, že jsem si to okamžitě představoval k ději .... a nyní jsem se zakousl do Elsyino tajemství od této autorky.

kopeceli
12.01.2025 audiokniha 5 z 5

Audioknihu četla famózně Dana Černá. Detektivka se tváří jako takový obyčejný příběh policejní stanice, kde se nic velkého neděje. A pak postupně nabírá na obrátkách a když přijde konec - je to dost smutné. Na tuhle knihu budu ještě dlouho myslet.

lusabl
30.12.2024 3.5 z 5

Tenhle díl mě bavil ze všech nejméně, protože se autorka v podstatě odklonila od svého vzorce - tedy že se dávný případ prolíná s případem řešeným v současnosti. Nějaká souvislost tam samozřejmě je, ale ne taková, na jakou jsme v této sérii zvyklí. Ani to mě ale neodradilo do dalších dílů.

Knižní novinky (25.9. - 8.10.)

28.09.2017

Knižní novinky (4. - 11. 3.)

03.03.2013

Kniha Strážce majáku v seznamech