DickBach DickBach komentáře u knih

Cujo Cujo Stephen King

Tak tohle byl masakr! Ne, ne, žádné potoky krve, scf-fi sliz nebo podobné ohavnosti. Míním masakr v "duševním" slova smyslu. Postavy jsou velmi reálné, velmi uvěřitelné a velmi živé. Přibližně na desáté stránce začnete hledat svůj mobil a někdy kolem padesáté se ho vehementně snažíte procpat stránkami jen aby jste Donně pomohli. Ejhle, on není signál. :o) Tak tohle je King ve zkratce. Velké díky.

18.12.2017 5 z 5

Tvrdý úder Tvrdý úder Dick Francis (p)

Bylo to příjemné počtení. Na svou dobu jistě i luxusní... Pro mně však opět mírně úsměvná, když jsem místy zapomněla že se vlastně píše rok 71. Nejjednodušší by v mnoha situacích bylo vzít mobil.... Jenže ouha, on v té době prostě nebyl. Asi bych nakladatele požádala, aby tuto drobnost uváděli v záhlaví stránek. :o) Děkuji za milé setkání.

13.09.2017 5 z 5

Stalker Stalker Lars Kepler

Jako vždy: perfektní, vypracované až vymazlené, důmyslné a nervy drásající. U mně osobně velmi zabodoval dovětek ohledně Joony. Takže děkuji.

05.08.2017 5 z 5

Léto, jako když vyšije Léto, jako když vyšije Eliška Horelová

Velmi oblíbená knížka z dětství. Jéjej, co já s ní prožila za fantazie... :o) Teď jsem ji doporučila dceři a setkala se s ofrněním. Tak jsem ji přelouskla sama a stále stejně přijemná a fajn. Děkuji za ni.

13.06.2017 5 z 5

Život není peříčko Život není peříčko Ivanka Devátá

Milé, úsměvné a ze života... :o) Autorčino kratičké povídání o životě obyčejném, ale i hereckém mně mile potěšilo a dobře pobavilo.

22.05.2017 5 z 5

Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Luxusní kousek. Napínavé od začátku do konce, strhující a velmi mrazivé. Vše řádně vysvětleno, nezůstal ve mně pocit "nedokončena" jako u dřívějších titulů. I když pro hnidopichy, zde bylo pár momentů, které byly poněkud uměle vykonstruované a příliš náhodné... ale ději to vůbec nevadilo ani neubíralo. Za mně plný počet a velké díky.

27.02.2017 5 z 5

Čtyři roční doby Čtyři roční doby Stephen King

Nadaného žáka jsem četla kdysi dávno. Dobré, ale.... King umí lepší.
Shawshang je luxusní kousek a to i jako film.
Dýchací metoda mi zatím uniká.
Tělo je... je dost dobré. Místy sice děj utíká mimo hlavní linku, nicméně to do klukovských myslí patří, takže nevadilo. Navíc popisy jednotlivých scének a projevů... jsou více než reálné a více než děsivé. Nevím jak vy, ale já měla nutkání ty pijavice škubat taky a šimrání v zátylku mám dodnes... Díky pane králi. :o)

Intenzita Intenzita Dean Koontz

Opět luxusní kousek. Skvěle napsané, Excelentně vymyšlené.
Být v kůži Chyny, tak Deana asi praštím perem po papíře, aby to napsal mnohem jednodušší a méně děsivé. Mluví-li o zvířatech, tak prostě cítíte horký dech i na své tváři. Mluvíme-li o Edglerovi, pak vidíme obraz opravdového, kultivovaného, gentlemana s duší psychopata. Děkuji za nervy drásající zážitek.

O zahradě O zahradě Pavel Čech

Mohu se jen připojit ke všem pode mnou. Kouzelná, jemná, něžná a tajemná knížečka, která si jistě zaslouží rozšíření mezi všechny malé i velké čtenáře.

Manžel Manžel Dean Koontz

Velmi dobrá kniha. Perfektní a dobře vypiplaný příběh. Dean opět ukázal, že svému řemeslu perfektně rozumí. Díky.

15.12.2016 5 z 5

Pád Pád Michael Connelly

Po delší odmlce se vrátil "neodolatelný" Irving a nezklamal. Perfektně vymyšlené, mistrně napsané. Není co vytknout. Politika mi nic neříká, ovšem zde neunavuje - naopak. Bez ní by to bylo nedodělané. Harry opět exceluje, i když jsem občas měla 100 chutí nakopat ho do zadku za jeho egoismus a nadřazenost vůči kolegům. Vybruslil z toho bez ztráty hvězdičky, protože ...
... to si přečtěte sami. :o) :o) :o)

22.08.2016 5 z 5

Černý led Černý led Michael Connelly

Rychlé, akční, nabité zbraněmi, pár drog. Spousta lží polopravd a odhadů. Nakonec se to všechno obrátí naruby a milý čtenáři poper se s tím. Tak asi tak. Opět plný počet.

28.06.2016 5 z 5

Poslední kojot Poslední kojot Michael Connelly

Jedním slovem dobré. :o) Rychlé, intenzivní, dramatické. Harry opět nezklamal.

17.06.2016 5 z 5

Ostrov Duma Key Ostrov Duma Key Stephen King

Přiznám se, že mi také úplně nesedla. Obvykle když Kinga čtu, tak zároveň "koukám na film" = v mysli si jednotlivé scény představuji, vidím hrdiny apod.... Tentokrát nic moc. Spíše sem tam nějaká ta fotografie, případně nástin obrazu. Kniha je psaná svižně, čtenář se nenudí, nechce ji odložit ani když musí do práce, ale... Prostě to nebylo ono,

11.05.2016 3 z 5

Falešní hráči Falešní hráči Michael Connelly

Dobrá kniha, zajímavá zápletka, zvrat je nečekaný. Proč tedy jenom čtyři hvězdičky? Noo, popravdě, nelíbí se mi, že se Harry oženil, a že je děj trošku nereálný. Je vymyšlen perfektně, popsán skvěle a dramaticky, ale není reálný. Teda doufám, že skuteční darebáci neumí kombinovat až takhle moc... :o)

25.04.2016 4 z 5

Celestinské proroctví Celestinské proroctví James Redfield

Perfektní myšlenka, námět, scénář. (bavím se stále o knize, film byl ... nooo...slabý) Skvělé a strhující zpracování. Škoda, že znám pokračování, to je podle mně výrazně slabší.

Jonathan Livingston Racek Jonathan Livingston Racek Richard David Bach

Dlouho jsem ji nedovedla uchopit a vzít jinak než jen jako neskutečný příběh. Po letech jsem se vrátila a od té doby mají mé stránky oslí uši, písmenka jsou čtením ošoupaná, ale snad i proto stále silnější.

20.04.2016 5 z 5

Sluneční znamení Sluneční znamení Linda Goodman (p)

Na horoskopy a podobné novinové články moc nevěřím, většinou je ani nečtu. Ovšem paní Goodman je velice precizní, přesná a svému řemeslu skutečně rozuměla.

Nevinnost Nevinnost Dean Koontz

Jedním slovem excelentní. Precizní děj, postavy, skvělá zápletka. Rozuzlení mi bralo dech. Jen ten konec maličko pokulhával... Na můj vkus moc... Trifidovské (Wyndham - Den Trifidů).

20.04.2016 5 z 5

Muž, který maloval mandlovníky Muž, který maloval mandlovníky Johannes Mario Simmel

Pan mistr vyprávěč ve svém plném lesku. jemný a něžný příběh stylem připomínající Láska je jen slovo a přece o tolik jiný.

03.09.2019 5 z 5