Disease komentáře u knih
Slabší King.
Nadaný žák je tak nějak bezzubý, týrání válečného veterána rozmazleným frackem samo o sobě nestačí, i když je tu sporadicky i celkem jízlivý humor.
Tělo je zkrátka takové roztomilé, zejména Čuňasova pomsta :-) ale tak nějak mám pocit, že tentokrát je film lepší než předloha.
Hodně příjemný mix společenského románu a detektivky s parádním finále. Až někde uvidím v desetikorunovkách předcházející díly, určitě po nich sáhnu.
Příjemně překvapilo, že to není takové sprosťačení za každou cenu, i když obcas nějaký ten veršík pokulhává, zejména v přízvucích. Saudkovy ilustrace jsou tudíž přidanou hodnotou, nikoliv jediným plusem.
Nejlepší z celé trilogie. Jak politický vývoj, tak i detektivní zápletka jsou brilantně napsány.
Trochu jsem si musel zvykat na kresbu, ale už po pár stránkách bylo jasné, že to je ta pravá barbarská špína. Příběh, ač není přímo od Howarda, jen "zrekonstruovaný", je parádní Conanovo CéVéčko.
Výborná studie, která poslouží i jako upozornění na pozapomenuté autory a tipy pro čtení.
Je to o něco slabší než Smutek poručíka Borůvky, což je nejspíš způsobeno celkovou koncepcí (Matematikové z Grizzly Drive byli - úmyslně - k nedočtení). Nicméně vše jako vždy zachraňuje Škvoreckého humor a parádně napsané postavy.
Díky téměř detektivní zápletce je to pro mě jeden z těch nej Conanů.
Bavilo více než první díl, hlavně díky povídkovosti, takže se uměle nenatahovalo. Třetí povídka nejslabší i co se týče kresby. Ale vzhledem k ostatním ten plný počet dám.
Fajn pirátské dobrodrúžo s lehce potemnělou kresbou, která vcelku koresponduje s obsahem.
Sice jsou některé stripy na mě moc dada a opravdu hodně mě pobavila tak čtvrtina, ale zato jsou to pecky. U některých by bylo asi dobře znát souvislosti v době vydání, přišlo mi, že se vyjadřují k aktuální události na knižním trhu, čili mají v současnosti prošlé datum spotřeby.
Zatím asi nejlepší, co jsem v rámci nové Modré Crwe četl. Spaghetti Western se vším všudy.
Sice jsem tentokrát spoustu ilustrací znal, ale i tak platí, co u prvního dílu. Těším se na "Zapomenutý svět" a hlavne, pokud vyjdou ilustrace Mayovek od T+M a Ransomovky.
Napodruhé s odstupem času chytlo daleko víc. Pro mě je tohle jedna z nej Dickovek.
Raný King, kdy ještě nepsal knihy tak, aby se daly snadno zfilmovat, čemuž odpovídá i filmové zpracování, které komplexnost knihy není schopno zdaleka postihnout.
Hodně silný příběh, i když ten záporák je až moc "pure evil", ale zase to už je tak nějak Kingova trade mark :-)
Pořád aktuální, ale od Moora jsem četl i lepší, takže plnou palbu nedám.
Tradiční kovbojka, která ovšem nad klasickými Rodokapsy vyčnívá Fikerovým literárním uměním. Jako bonus parádní ilustrace od Gustava Kruma. Pátou hvězdičku nedám, protože Válka šerifů je přece jen lepší.
Ta nadpřirozená rovina tam byla dost zbytečná. Navíc je to celé skoro výhradne o jednom případu. Od McBaina jsem zvyklý na širší pohled.
Fajn knížka v rámci komerčního spisovatele. I když jsou některé postavy na hranici karikatury (naskočil mi místy Neználek na Měsíci), má kniha co říct i v dnešní době.
Perfektně vymyšlené prostředí, ale tak nějak nevyužité, postavy se bezcílně poflakují bez nějaké pointy. Čtenářskému zážitku neprospívá ani poněkud "kreativní" překlad (břuňo-břicháči byli k nepřežití), který mi připadá cílený na děti a mládež. Po Nonstopu velké zklamání.