Disease komentáře u knih
Je to evidentně pro děti, i když si nejsem jistý, zda se v tom poněkud chaotickém stylu vyprávění vyznají. Kresba je dost nepříjemná, zejména na některých obrázcích anatomie postav.
Tak určitě je fajn, že si kompilátoři dali práci a vybrali neprofláknuté povídky. Jen mohly být alespoň nějak zajímavé. Nebo taky nemohly... Oproti prvnímu dílu slabší, holt Asimov je Asimov.
Dva příběhy dělané pro speleology jsou super. U toho pokračování v Mlaďáku mi přijde, že trochu trvalo, než se Kája rozkreslil, tak do cca 7-8 dílu. Ale i tak je to na plný počet, ty dodatky jsou parádní.
Koukám, že ne každého to navnadilo na další díly. Vzhledem k tomu, že je to třeba číst hodně pozorně a mít rozhled ohledně literární klasiky, to docela chápu.
Další díly určitě dám.
Tak trošku Nikdykde pro starší a pokročilé. Akorát jako studie duševní choroby to moc nefunguje a jako zábavná kniha také ne.
Pár povídek je super, ale docela dost jsou takové náčrty bez nějaké pointy.
Filosoficko-detektivní scifi, která navzdory opakujícímu se modelu funguje celou dobu, zejména díky těm vyprávěním pro Klíčníky. To putování po planetách trochu připomínalo Malého Prince :-)
V dnešní době už lehce zastaralé, ale čte se to dobře. Občas si to trochu odporuje, jak už to takovýchto dílek bývá.
Dobrodružná scifi ze Zlatého věku, která sice zestárla, ale provedla to elegantně a funguje i dnes. Jinak všechno už napsal v komentáři steppen-wolf :-)
Další z lepších chvilek Loba. Akorát ten překlad,... ty "novotvary" mi přišly trochu přeťápnuté.
Opravdu pěkná kresba, která ovšem i přes svojí mainstreamovou steampunkovost nezakryje chatrný příběh, který je v podstatě takový "běžný pláštěnkářský".
První kapitola super, ale pak se to tradičně zvrhne do řady bitek, což je škoda, ta pulpová atmosféra je tu vykreslená parádně.
Betonová zahrada pro pokročilé čtenáře. Kdysi při prvočtení se mi to líbilo víc, ale vtipné je to pořád.
Ty povídky z války jsou sice časem tak trochu na jedno brdo, ale Bierce má zajímavý styl, určitě zajímavější než Mark Twain.
Jednoznačně to nejlepší, co BB art z evropského komixu vydal. Zůstává jen rozčarování z toho, že alespoň tuhle řadu nedovydal.
Jednoznačně to nejlepší, co BB art z evropského komixu vydal.
Hru neznám, takže to pro mě bylo místy celkem chaotické. Ale bavil jsem se. Jako akční jednohubka v pohodě.