Dobby888 Dobby888 komentáře u knih

Zapomenuté dítě Zapomenuté dítě Charlotte Link

Skvělý děj, čtení které má spád. Napínavé až do konce, nicméně mne zklamalo, že první vražda zůstala jaksi nedořešená. Jinak super :-)

16.06.2018 5 z 5

Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Tato kniha mne uplně pohltila svým dějem až do konce. Sice jsou některé scény trochu brutálnější, nicméně kouzlu to neubralo. Velkým pozitivem je určitě dvojice detektivů, kteří působí velmi sympaticky a jsem zvědavá co přinesou další díly :-)

20.10.2017 5 z 5

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Skvělá knížka, která mě až neskutečně pohltila. Zpočátku jsem si říkala co to je za prudící dědek, ale nakonec přečtena jedním dechem. Zábavná, úsměvná, dechberoucí, dojemná...

04.10.2017 5 z 5

Ztracený řád Ztracený řád Steve Berry

Lehce čtivé, děj se dá tak nějak odvodit už na začátku. Konečně je vysvětlena přezdívka "Cotton" a že to trvalo. Každopádně zajímavé oddechové čtení.

01.02.2021 3 z 5

Templářské dědictví Templářské dědictví Steve Berry

Mám ráda tento typ knih už proto, že se zajímám o historii a dějiny umění. Pro mě velmi čtivé, žánrem podobne Danu Brownovi. U tohoto autora pozitivně hodnotím to, že v závěru knih upřesní co je a není fikce.

24.08.2020 4 z 5

Dokonalá Dokonalá Gilly Macmillan

Kniha mne neurazila ale ani nijak nenadchla. Zoe jako jedna z hlavních postav mi svým způsobem nesedla, a celý děj mi přišel takový nijaký. Nicméně se i tak knížka četla velmi dobře. Bohužel bych se k ní už nejspíš nevrátila.

19.06.2020 2 z 5

Selfies Selfies Jussi Adler-Olsen

Selfies je pro mě zatím nejslabší díl této série. Ani by mi tak nevadilo, že se zde vyskytuje vícero dějových linií, ale tak nějak jsem se celkově nemohla začíst a ze začátku jsem v tom měla tzv. guláš. Sice je kniha jako vždy čtivá, ale samotný děj byl taky takový nemastný neslaný.

09.12.2019 3 z 5

Strážce majáku Strážce majáku Camilla Läckberg

Po předchozím dílu byl děj o trochu slabší. Čekala jsem až do konce na rozuzlení zápletky ale žádné wow nenastalo.

09.04.2019 3 z 5

Ledová princezna Ledová princezna Camilla Läckberg

Kniha se četla velmi dobře. Děj byl napínavý, a pro mě důležitým kritériem byly i sympaticky působící postavy. Jediným negativem pro mě jsou ty dlouhé kapitoly.

19.02.2019 4 z 5

Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Po dlouhé době opět jeden z knižních titulů, který mě opravdu pohltil a nadchnul. Přečteno během dvou dní, kdy jsem opravdu netrpělivě čekala na rozuzlení děje. Za mě paráda :-)

16.06.2018 5 z 5

Čtyřka: Divergentní povídky Čtyřka: Divergentní povídky Veronica Roth

Pěkné doplnění celé série :-)

16.06.2018 4 z 5

Počátek Počátek Dan Brown

Nejslabší kniha o prefesoru Langdonovi. Bohužel pro mě pomalý rozjezd, kdy jsem čekala, jak se to bude vyvíjet. Nakonec když už jsem si řekla, že konečně se to rozjíždí, tak mě svým způsobem neuchvátil konec. Kladně hodnotím španělskou architekturu a Gaudiho.

13.03.2018 3 z 5

Hovor se smrtí Hovor se smrtí Chris Carter

Musím říct, že věechny knihy od Cartera jsou skvělé a poutavé, přesto u tohoto dílu mi přišla jistá podobnost s těmi předešlými. Ačkoliv jsem se u něj nenudila a čekala na rozuzlení, tak nějak se nedostavilo takové nadšené woow. Proto musím dat 4*. :-)

22.02.2018 4 z 5

Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Pro mě jednoznačně poutavější čtení než první díl Dívka v ledu. Sice se o vrahovi dozvídáme poměrně dříve, ale za to jsem až do závěru jedním dechem čekala, kdo bude tou poslední obětí. Za mě palec hore. :-)

25.09.2017 5 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Knížka měla sice pomalý rozjezd, ale od půlky jsem četla jedním dechem. Nepatří sice k tom špičce, ale za mě doporučuju :-)

09.09.2017 4 z 5

Tiché vody Tiché vody Viveca Sten

Tato detektivka se mi líbila. Knížka není moc dlouhá a čte se jedním dechem. Příběh sice není až tak propracovaný, ale hlavní postavy jsou velmi sympatické a to i ostrov, kde se příběh odehrává.

19.08.2017 4 z 5

Smrtící bílá Smrtící bílá Robert Galbraith (p)

Tato série detektivek byla pro mě něčím novým a zajímavým i co se týkalo vztahu mezi hlavními postavami. Nicméně u tohoto dílu mi to trvalo o něco déle než jsem se začetla, každopádně i přesto jsem přečetla knihu jedním dechem.
K samotnému případu - opět se jednalo o zajímavou zápletku, u které mi nebylo zcela jasné, jak skončí. Co se týká samotných postav, tak za mě trochu zklamání. Sice se vše dobře četlo, ale jednání postav mi přijde kolikrát zvláštní, respektive neomalené.

23.10.2019 4 z 5

Mořská panna Mořská panna Camilla Läckberg

Mořskou pannu jsem četla jedním dechem, ačkoliv jsem se do děje nemohla zpočátku začíst. Opět se v díle vyskytuje více postav, které ale nijak nerušili. Děj mi přišel opět zajímavý a pro mě do posledních kapitol nepředvídatelný, což mě nutilo číst dále. Kniha má však otevřený konec co se Patrika a Eriky týče, což mě nutí sehnat co nejdříve další díl a hned se opět začíst.

25.03.2019

Pankhart Pankhart Camilla Läckberg

Opět velmi čtivý díl, který odkrývá dosud nevysvětlené otázky. Super napsané

20.03.2019 4 z 5

Vlastní spravedlnost Vlastní spravedlnost Camilla Läckberg

Pro mě zatím nejslabší díl série. Nejen že mne tentokrát nezaujala historická linka, ale i současnost byla taková pro mě až překombinovaná. Nicméně opět velmi čtivé :-)

13.03.2019 3 z 5