dobromilnebojsa komentáře u knih
Celkom príjemné čítanie. Bohužiaľ sa mi Murakamiho postavy v jednotlivých knihách zdajú charakterovo príliš podobné. Autor by mohol ubrať na miestami nudných opisoch. Napriek tomu však 4 hviezdy Kafka na pobreží u mňa zatiaľ vyhráva.
Veľmi pekná knižka, útla rozsahom, bohatá obsahom. Ani slovo navyše, ale donúti zamyslieť sa. V knižke sú prístupnou a čítavou formou zachytené formatívne účinky utrpenia človeka v boji s vlastným egom spolu s hľadaním zmyslu života a odvahou priiznať si podstatu vlastnej osobnosti a individuálneho bytia. 5h
Napriek počiatočným obavám príjemné prekvapenie Brown nestratil nič so svojej schopnosti napínavo rozprávať podrobne a plasticky popisovať i skutočne prekvapiť 5H
úžasná kniha. Trochu nedospelý a nezrelý muž - ako každý chlap rieši odchod od svojej ženy, ktorá mu nedokáže dať dosť živočíšnej lásky a spontánnosti. Autor trefne popísal myšlienkové pochody mužského hrdinu ktorý je rozpoltený láskou k deťom a sebeckou túžbou po spontánnej neviazanej láske. Odporúčam všetkým vydatým ženám pochopili čo môžu urobiť proti hroziacemu rozpadu manželstva.
Pripájam sa k 5 hviezdičkovým nadšencom. Skvelá kniha, ktorá nikoho nenechá ľahostajným a pri tom pútavá oveľa lepšia ako Formanov film.
Krásna knižka, ktorá človeka nepustí, a pritom donúti zamyslieť sa nad životom trochu inak než len v duchu rýchlych víťaztiev, Naozaj mi pohladila vnútro spôsobom ako sa to už dlho žiadnej knižke nepodarilo.
Super kniha aj keď Rok vdovou bola Irvingova najlepšia. Baví ma žiť život Irvingových hrdinov.
Trochu dlhý rozbeh a vdili mi grafické vsuvky medzi kapitolami. Inak silný príbeh, ktorý ma však pohltil až v poslednej tretine knihy.
Slabé 4 H za málo prekvapivý dej ale postavy sú tam vykreslené parádne.
super knižka o hľadaní vlastnej identity uprostred ukradnutých virtuálnych životov s prekvapivým koncom
Dvanástka je skvelá kniha. Je pravda, že sa mi Priechod páčil o trochu viac ale to je len zmenou náhľadu na postapokalyptický svet.
V priechode to bolo skôr o putovaní malej skupiny odvážnych dobyvateľov naprieč nepriateľským vírmi obývaným svetom a V dvanástke sa autor pokúsil ponúknuť širší obraz tohto sveta s načrtnutím viacerých táborov i frakcií.
Pekné na tej knihe je, že i napriek veľkému množstvu postáv, ktorých uvádzanie do deja trochu knihu spomaľuje sú vzťahy nakoniec relatívne dobre uzavreté.
Teším sa na 3. diel
Fantastická knižka, Napísaná pútavo inovatívne plná obrazov a umeleckého videnia sveta, ktoré však niajako neuberá na sile a zrozumiteľnosti silného príbehu. Ešte lepšia ako Bol som dlho preč
Útla knižka, plná úvah a postrehov o ľudskom živote. Čitateľ si váži každú vetu pre mňa jedna z najlepších kníh ako vlastne všetky Bellowove knihy. Je výborný pozorovateľ i rozprávač a napriek tomu že jeho knihy plynú len tak nenápadne akoby mimochodom, dokáže do textu skryť veľa pravdy o živote i obrazov, ktoré človeka obohatia a nútia premýšľať nad sebou, svetom i inými ľuďmi.