dohnálci komentáře u knih
Knihu je opravdu těžké hodnotit. Už původní označení thriller je vzhledem k obsahu úsměvné.
Ač se to nezdá nabízí nám kniha na pozadí jednoduché zápletky také zamyšlení nad nadměrnou konzumací masa, fungování naší společnosti, schopností přetvářky, manipulace a vyústění meziprasečích vztahů.
Ač je role aktérů od začátku až průhledná, díky svižným kratším kapitolám děj rychle ubíhá, že se ani nestihnete nudit.
Pozvolněji plynoucí povídky se zimní sněhovou tématikou, které vás pobízejí k uvaření čaje, zachumlání do deky a vychutnání si klidné zimní pohody.
Kniha je rozdělena do tématických částí, na jejichž konci čeká stručný návod k zamyšlení a afirmace.
Tuto knihu jsem dostala od svého nynějšího kolegy, který mne upozornil na Louse L. Hay. Z minulé práce jsem si na bedrech nesla mnohé negativní zážitky a díky této knize jsem se dobíjela optimismem a energií ve špatných časech.
Už po přečtení vím, že se k této knize budu ve svém životě vracet.
Tak toto byla nejhorší kniha co jsem dosud četla. První polovinu knihy stojíte kdesi uprostřed cesty na trati a nic se neděje kromě absurdní až úmorné hořekování alkoholičky, která by dle mého soudu po více jak dvouletém pití uvažovala a chovala se zcela jinak. Pak se to konečně rozjede, ale ten courák vás vůbec nebaví. Každý ví kdo je ten vrah jen čekáte až vám autorka v nereálném závěru sdělí proč.
Nesedělo mi ani skákání mezi postavami, už jen protože všechny byly prostě "přitažené za vlasy" a božínku jak se nám hezky tyto nesympatické aktérky náhodou sešli v jedné ulici. Po světě běhá spousta lidí se svými trablemi, ale jejich kumulace na tuto knihu byla až moc.
Další zklamání. Opět jsem se nechala nachytat názvem. Těšila jsem se jak dětem přečtu něco z jejich zkušenosti a možná je i poučím, ale z knihy na mne vykoukl šílený líbací maraton beze smyslu.
Moc pěkné básničky o beruškách srozumitelné dětem, v kterých se najde i ta vaše treperenda. Za mne i dceru naprostá spokojenost.
Knihu jsme poslouchali jako audio celá rodina na cestách. Devítiletý syn poslouchal se zájmem a zaujetím a odhadoval rozuzlení dobrodružství. Určitě se poohlédneme i po dalších dobrodružstvích této milé duší rodinky.
Velmi jednoduše popsané jednoduché cviky včetně obrázků, které lze opravdu praktikovat téměř kdykoli a kdekoli. První část je věnována uvolnění a poté tréninku a posilování očních svalů. Na konec velmi oceňuji sestavené příklady jak by mohl takový ucelený trénink vypadat a hlavně pružnost a možnost jakýchkoliv kombinací libovolných cviků, tak jak vám bude vyhovovat.
Krásná kniha, která ukazuje citlivým dětem, že cítit se smutný je normální a přirozené a že smutek vychází z různých příčin a nepotýkají se s ním jen oni, ale mnozí z nás. Návody na konci knihy jim ukazují jak je snadné se smutku s pomocí blízkých zbavit.
Knihu jsem poslouchala jako audio, což bylo obrovské plus. Jako papírovou bych ji nejspíše nedočetla. Díky zdlouhavému rozjezdu, různým odbočkám a v některých místech detailním až zdlouhavým popisům, v určitých pasážích popisování toho samého dvěmi osobami hned po sobě, kniha opravdu působí nudně a ne příliš záživně. Příběh, téma a provázanost jako celku je opravdu precizní, ale musíte vytrvat do konce.
Krásná kniha ze života. I přesto že všechno máme můžeme se cítit nespokojení a toužit se vydat na cestu. A i když nás při ní přepadne pocit, jestli jsme neudělali chybu je třeba jít dál a budeme odměněni.
Z knihy jsem opravdu na rozpacích. Nápad se mi velice líbí - ukázat "nehodná" zvířátka v lepším světle. Zpočátku se mi kniha líbila, ale s přibývajícími stránkami mě iritovala přehnaná prvotní vyobrazení jako krvelačné potvory a naopak druhotné přeslazené obrázky. Občas mne překvapil i výběr zvířat jako žížala, holub apod.
Takovéto knihy milují nejen děti, ale dobře se u nich pobaví i dospělí. U této knihy jsem ale spokojená nebyla. Obrázky byly přeplněné miniaturními postavičkami, takže do ní brejlíte a nejednou vás napadá potřeba sáhnout po lupě. Navíc jsou některé hledané předměty či postavy na spoji stránek což potěšení z hledání také dost snižuje.
Na zkrácené příběhy klasických děl pro procvičení anglického jazyka jsme v edici Mozaika zvyklí. V případě této knihy bylo však zkrácení až extrémní.
Mně se kniha četla dobře. Spíše jsem měla problém s postojem Pearlie, jak mohla být tak laxní a pasivní? Vůbec mi to nepřišlo reálné, ale kdo ví jaký postoj bych zaujala v její kůži v té době?
Velmi jednoduché čtení v anglickém jazyce odpovídající úrovni A1-A2. Kniha plní účel jednoduchého přiblížení známého příběhu Mauglího a zároveň získávání sebejistoty při čtení cizojazyčných knih.
Příběhy čarodějky Winnie nás prostě baví, takže i tato kniha nás pobavila.
Bohužel jsem měla vysoké očekávání, ale to co na mne čekalo už nikdy více. Asi nejsem cílová singl skupina ujíždějící na věčném opíjení se a pro mne prostoduchém sportu - fotbale. Asi nedokážu ocenit plácání se životem a touto knihou bez smyslu a ani kresba mně neoslovila.
(SPOILER) Příběh Žabáka prince - neprince - prince mne opravdu bavil. Vtipná zápletka a šťastný konec aspoň pro Dutohlavku. Kdo jiný by mohl uvrhnout svět k blížícímu se konci a pak jej zachránit než hrdina hodný legendy - Žabák.
Asi jako u všech knih s básněmi se vám prostě některé budou líbit více, jiné zase méně a ani tato kniha není výjimkou. Za mne to bylo tak půl na půl.