domihruzkova komentáře u knih
Příjemná oddechovka, nejvíc se mi líbil Karel s Klárou :)
Milá kniha pro děti, není tam moc textu, krásné obrázky. Jen pro začínající čtenáře tam je dost dlouhých slov.
Jedna z povídek se mi opravdu líbila, zbytek byl průměr a něco i podprůměr.
Zajímavé i vtipné informace o fungování lidského těla. Kniha mi ale přišla dost nepřehledná.
Až moc omáčky okolo. Minimum praktických informací.
Miluju spánek, takže i tahle kniha se mi moc líbila :D Zajímavé tipy, jak zlepšit svůj spánek, o některých jsem už věděla, ale spousta informací pro mě byla nová. Doporučuji.
Pro mě osobně byly zajímavější informace o různých lanech, součástech lodi apod., než samotný příběh.
Rozhodně se jedná o knihu, která vám naservíruje zajímavé informace o tom, jak s vámi a svým okolím váš čtyřnohý parťák komunikuje. Bohužel mi chybělo hlubší vysvětlení, jak na jednotlivé signály reagovat a uvedení do praxe.
Některé části byly naprosto zbytečné a přišlo mi, že autoři potřebovali nějak zaplnit stránky. Na druhou stranu, pro člověka, který si rád všechno značí a zapisuje, tam byly praktické tipy.
Mě osobně přišla více praktická kniha Žít s radostí - ilustrovaný průvodce uměním třídění a úklidu, ale i tady se našly praktické rady. Sice s některými částmi nesouhlasím, ale některé mi naopak velmi pomohly. Myslím, že každý tam pro sebe najde něco, co se při úklidu a organizaci domácnosti bude hodit.
O některých tipech na levné cestování jsem již věděla a měla možnost je vyzkoušet, o některých jsem se dozvěděla právě v této knize.
Některé informace jsou velmi zajímavé, ale celkový dojem z knihy kazí nekonečné kecy a omáčka okolo. Kniha mohla být aspoň o třetinu kratší.
Krásný a zároveň krutý a smutný příběh. Četla jsem na dovolené. Konec jsem nečekala.
Na tuhle knihu jsem se hodně těšila, protože jsem si chtěla rozšířit IT obzory. Bohužel kniha je psána velmi odborně, výjimkou nejsou celé strany výpočtů a vzorců. Bohužel to spíše připamíná skripta k přednášce, než literaturu, kterou si člověk přečte sám doma.
Za mně tedy bohužel zklamání a naprosto souhlasím s komentářem níže.
Kniha mi rozhodně rozšířila obzory a dozvěděla jsem se spoustu nových informací. Vadilo mi však, když autorka načala nějaké téma, ale nic relevantního k tomu nenapsala, protože se o tom dozvěděla před vydáním knihy, není přece doktor apod., takže si zjistěte sami. Když už si dám tu práci vydat knihu, tak si snad zjistím všechny informace, i kdybych se musela zeptat doktora nebo posunout vydání knihy.
O záživnosti této knihy svědčí fakt, že jsem ji s přestávkami poslouchala 3/4 roku a po doposlouchání jsem opravdu ráda, že už to mám za sebou.
Nesporně tam jsou velmi zajímavé pasáže - Emil Zátopek, správná technika běhu, marketing s běžeckými botami, historie běhání, sonda do života kmene, o kterém jsem doteď neměla ani ponětí.
Přesto musím konstatovat, že většinu času mě kniha moc nebavila a mnohdy i nudila. Často jsem se cítila naprosto ztracená v ději. Částečně je to způsobeno nezáživnosti děje, ale také tím, že autor neustále přeskakuje z témata na jiné téma, tudíž je těžké udržet nit.
Některé příběhy mi přišly zvláštní až divné. Věřím, že zážitky ve skutečnosti mohly být vtipné, ale bohužel při čtení ne. Kniha mě místy vyloženě nudila.
Za mně bohužel zklamání. V knize nenajdete nic, co byste nenašli někde v novinách nebo na internetu.
Recepty se hodně opakují, jednou to je řepa s koprem a lučinou a podruhé řepa s koprem a tvarohem.
Chybí mi obrázky hotových pomazánek, inspiraci na podávání.
Některé kombinace jsou dost zvláštní.
Super by byl taky nějaký popis výsledné chuti nebo doporučení, s čím podávat.
Pár pomazánek vyzkouším, za koupi však kniha nestojí.
Kladně hodnotím velký počet fotek a zajímavé informace. Zpěvačku jsem předtím vůbec neznala, teď už se ale pomalu řadím k jejím fanouškům :)
Moc nevím, co si o knize myslet. Jenom asi prvních 100 stran mi trvalo se zorientovat mezi sestrami.
Celkově mi z knihy bylo smutno, to bude asi vykreslením charakterů - otec, který je na misi, matka alkoholička, která vlastně ani není matkou, protože veškeré své povinnosti hodila na své děti, dále Beth, která nežije žádný život, protože jenom vaří a uklízí. Pro Meg je nejdůležitější vzhled a peníze, Amy je rozmazlený spratek. Jediná "normální" mi přišla Jo.
A nakonec forma knihy - byla zvláštní, vlastně jde o část života téhle rodiny, ale nedojde k žádnému uzavření / ukončení. Přijde mi to, jako byste měli možnost během procházky venku na chvíli nahlídnout k někomu do okna, ale odejdete dříve, než se vlastně o rodině, co tam žije, stihnete cokoli dozvědět.