domihruzkova domihruzkova komentáře u knih

Zlomené srdce Zlomené srdce Tim Weaver

Bylo to neskutečně zamotané a komplikované, ale přesto výborné. Určitě sáhnu i po dalších ze série.

12.11.2019 4 z 5

Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Jedna z opravdu povedených knižních sérií, kde určitě neplatí, že s každým přibývajícím dílem klesá kvalita a čtenářský zážitek.

Jediné, k čemu mám výhrady, je zakončení. Jako by se autorce už nad tím nechtělo moc přemýšlet, škoda.

12.11.2019 5 z 5

Osvětimská ukolébavka Osvětimská ukolébavka Mario Escobar

Ten konec... Mám jediné přání. Doufám, že se lidstvo poučí a tohle se už nebude opakovat.

26.09.2019 5 z 5

Nebezpečná laskavost Nebezpečná laskavost Darcey Bell

Ty blogové zápisky mně neskutečně štvaly!

30.07.2019 4 z 5

Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Film jsem viděla jako první, takže už to pro mně nebylo tak překvapující ani šokující, přesto mě to hodně bavilo. Ovšem některé dlouhé popisné části popisující myšlenky a vzpomínky jsem přeskakovala, knížka klidně mohla být o pár stran kratší.

A Nick na konci zklamal, že se po tom všem nechal znovu takhle zmanipulovat.

30.07.2019 4 z 5

Mlčenlivé ženy Mlčenlivé ženy Kerry Fisher

Moc mě to bavilo, připomínala mi trochu knihu Poslední paní Parrishová, určitě doporučuji.

Naprosto ale souhlasím s vyjádřením ostatních, že thriller to rozhodně není a obálka knihy má spíše nalákat čtenáře.

10.07.2019 5 z 5

Prostá pravda Prostá pravda Jodi Picoult

Moc dobré, člověka to naprosto vtáhne do děje. A jako plus beru, že se člověk dozví o životním stylu jiných lidí.

13.06.2019 5 z 5

Polibek Polibek Anna Todd

Ten konec!!! Už jen kvůli tomu musím přečíst další díly.

07.05.2019 4 z 5

Čas odejít Čas odejít Jodi Picoult

Už dlouho jsem se zakončením knihy nebyla tak nespokojená, jako právě tady. Celou dobu soucítím s Jennou, přemýšlím, jak to celé bylo, doufám ve šťastné shledání dcery s matkou a nakonec se to celé obrátí o 360 stupňů a všechno je to jinak. Škoda toho konce, mohla to být fakt dobrá kniha.

PS: Jinak ty informace o slonech, které se člověk při čtení dozví, rozhodně stojí i za ten špatný konec :)

07.05.2019 3 z 5

Sama sebou Sama sebou Jojo Moyes

Prvních několik desítek stran jsem se nemohla začíst a do čtení jsme se musela nutit. Možná to bylo tím, že předchozí díly jsem četla již několik let zpět a tak jsem zapomněla souvislosti. Od poloviny mě kniha neskutečně chytla a ten konec! Po schodech k Empire State Building jsem běžela společně s Lou a doufala, že tam bude čekat Sam. Šťastný konec mě potěšil. Na Než jsem tě poznala to rozhodně nemá, ale špatná kniha to taky není.

24.04.2019 5 z 5

Knihovna duší Knihovna duší Ransom Riggs

Tenhle díl mě bavil asi nejvíce, možná to bylo tím, že už jsem Jacoba, Emmu a ostatní znala více, tak jsem k nim měla nějaké to "pouto". Samotné putovaní Jacoba a Emmy mi vůbec nevadilo, jsou to mé nejoblíbenější postavy a přála jsem jim šťastný konec. Když už to vypadalo, že problém je vyřešen, nastal další zvrat.. Kniha se mi moc líbila, doufám v pokračování.

PS: Shlédla jsem i film, oproti knihám je to odpad.

11.03.2019 5 z 5

Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Kniha nebyla špatná, jen tam bylo moc politologie, až mě to chvilkama nebavilo. Stařík byl podle mě zajímavější, čtivější.

22.01.2019 4 z 5

Byla to tichá dívka Byla to tichá dívka Michele Campbell

Přečíst se to dalo, místy zbytečně natahované a hned od začátku je vám jasné, kdo je vrah. Konec až moc uspěchaný, chybí nějaké vysvětlení, popsání děje, jak se to vlastně stalo. Postavy jedna vedle druhé se chovají nelogicky a naivně. Spíše nedoporučuji.

28.06.2022 3 z 5

Sedm principů spokojeného manželství Sedm principů spokojeného manželství John Gottman

Absolutně MUST READ pro všechny. Výzkum, který autor prováděl (provádí) celý svůj život je neskutečně zajímavý a jeho poznatky ke vztahům dost podnětné.

04.05.2022 5 z 5

Kompletní průvodce půstem Kompletní průvodce půstem Jimmy Moore

Přestože půst o 16 hodinách držím už skoro rok, tak mi kniha dala spoustu nových informací a pár fajn receptů k tomu. Kniha vás kompletně provede půstem a odpoví na téměř jakékoli Proč?, které vás v souvislosti s půstem napadne. V knize je popsáno spoustu postních režimů s výhodami i nevýhodami.

14.03.2022 5 z 5

Oběť bez tváře Oběť bez tváře Stefan Ahnhem

Docela průměrná detektivka, závěr knihy to moc nevylepšil. Po dalších dílech ze série nesáhnu...

31.12.2021 3 z 5

Překvapivá fakta o zvířatech Překvapivá fakta o zvířatech Lucy Cooke

Ano, kniha byla zajímavá a název nelže - veškerá fakta byla (aspoň pro mně) překvapivá. Na druhou stranu mi docela vadil historický rozbor toho, co si lidé o daném zvířeti mysleli a zjistilo se, že to není pravda. Ze začátku to bylo zajímavé, pak už spíše otravné. Přínosnější by bylo uvést více informací o jednotlivých zvířatech.

31.12.2021 4 z 5

Čtyřhodinový pracovní týden Čtyřhodinový pracovní týden Timothy Ferriss

Čekala jsem více. Kdybych ji četla, tak ji asi nedokončím, ale na poslech se to dalo zvládnout.
Odradil mě hned začátek knihy, který slibuje, že milionář a pracovat pár hodin týdně může každý. Nemůže. Stejně tak mě nebavil závěr knihy (spíše poslední čtvrtina), který radí, jak si založit internetový obchod, jako by to byl jediný způsob, jak se uživit a zároveň pracovat tak málo.

26.11.2021 3 z 5

Neviděli jste Melody? Neviděli jste Melody? Sophie Hannah

Ano, kniha mohla být kratší a osekat se všechny zbytečnosti. Příběh sám o sobě mě docela bavil, ale ten závěr?!

26.11.2021 3 z 5

Pařížská knihovna Pařížská knihovna Janet Skeslien Charles

Krásná kniha o lásce ke knihám. Mnohem více mě zaujala linka s Odile, škoda, že se jí autorka nevěnovala ještě více.

22.10.2021 4 z 5