dooky komentáře u knih
Srovnatelné a stejně dobré jako kniha o neurochirurgii. Ideální čtení, které baví a navíc se člověk něco zajímavého dozví o špičkách ze zajímavých oborů. A teď se budu těšit na nějakou tu krimi s panem Marešem.
Moc hezká historická romance. Víceméně klasický vzorec, na který jsou čtenáři u tohoto žánru zvyklí. Bonus navíc je téma ženských práv a sufražetek.
První polovina knihy pecka a moc jsem se při čtení bavila. Poté se u mě začaly střídat nudnější a záživnější kapitoly. Chvílemi pro mě kniha ztratila na čtivosti a prokousávala jsem se jen ztěžka. Vždy to ale naštěstí něco v ději vyrovnalo a pomalejším tempem jsem doplachtila až k závěru. Jako čtení na dovolenou doporučuji, nicméně na knihu pravděpodobně brzy zapomenu.
Penelope Douglas je záruka toho, že nově vydanou knihu od ní rovnou házím do košíku. Mě tyhle zakázané vztahy prostě baví. Tato je tedy v mírnějším tónu, než předchozí, ale to jí neubírá na čtivosti. Doufám, že se časem přeloží více titulů.
Romantiku z mafiánského prostředí úplně nevyhledávám, ale nalákalo mě age-gap a anotace jako taková. Nelituji a příběh se mi moc líbil. Přečteno za dva večery, stránky krásně ubývaly a bavilo mě to.
Nešlo přestat číst. Autorka určitě zůstane v mém hledáčku. Totální jízda, která pro mnohé bude už příliš. Za mě ale pecka a užila jsem si to.
Hezká kořeněná romantika, moc pekně se to četlo. Taková klasika, která se líbí, nicméně nic překvapujícího.
Hypotéza mě očarovala. Hlava plná lásky bohužel trochu zklamala. A to jsem si myslela, že se určitě budu zase rozplývat. Bohužel. Nějak mi to tentokrát nesedlo a ústřední dvojice mi společně tolik nefungovala.
Není to typ knih, po kterém obvykle sahám, ale po přečtení vím 100%, že budu věrný nákupčí všech, které budou snad ještě následovat. Zbylé tři vydané už také zdobí mou knihovnu a je mi vlastně úplně jedno, jestli je mi daný obor blízký nebo není. Celý rozhovor je moc zajímavý, otázky velmi dobře položené a několikrát jsem se přistihla, že kroutím nevěřícně hlavou, protože mě vůbec nenapadlo, že i toto je v lékařském prostředí možné a jak náročná a fascinující je tato práce.
Za mě nevyužitý potenciál. Autorka píše čtivě, stránky ubíhají a najednou je konec. Ale jaksi bez nějakých hlubších pocitů. Za pár dní si na knihu nevzpomenu. Škoda.
První díl se mi moc líbil a byla jsem natěšená na pokračování. Musím ale říct, že jsem se při čtení docela natrápila a přepadla mě neoblíbená čtecí krize. Za mě příliš natahované hrabání se v myšlenkách a pocitech. Kniha ztratila náboj a čtivost a vlastně jsem se těšila na konec.
Hurá, po delší době jsem konečně narazila na knihu, která mě bavila. Romantika na dva podzimní večery doplněná o vtip (panenka Judith byla top) a dobře napsané erotické scény. Za mě určitě ano.
Čekala jsem trochu více. Kniha byla svého času všude chválená do nebes a já už se začínám podobných počinů tak trochu obávat. Za poslední dobu se mi stalo již poněkolikáté, že čekám pecku a nakonec jsem mírně zklamaná. Příběhem jsem proletěla aniž by u mě dokázal vyvolat nějaké emoce. Exodus zkusím a třeba mi zlepší mínění.
Lehké zklamání...Z divoké holčičky a ještě divočejšího týpka se až příliš rychle stal totálně zamilovaný pár s růžovými brýlemi a nepomohlo mi ani to kouzlo zakázaného ovoce, kvůli kterému jsem knihu nutně potřebovala přečíst. Už z toho důvodu bych čekala nějaký pomalejší rozjezd a ne, že to bude takový fofr. Z těch neuvěřitelně náhodných setkání na začátku jsem vyloženě protáčela oči. OK, stát se to může asi jednou, ale několikrát po sobě už je to do očí bijící. Z Nika se později stal uplakaný zamilovaný trouba, který jen jezdil nakupovat dárky a zároveň si nebyl schopen normálně promluvit. Ano i to je možné, jen se to tam opět opakovalo tolikrát, že už toho bylo moc. Co mě celkem bavilo byla napínavá linka, která se celou knihou táhne, ale bohužel jsem pachatele poznala až příliš brzy. Bylo by skvělé držet čtenáře trochu v napětí. Nicméně ať jen nekritizuji, tak musím uznat dobrou čtivost, stránky ubíhají před očima a byly pasáže, které mě vyloženě bavily. Hodnotím jako zlatý střed.
Za mě určitě o něco lepší než první díl. I když se mi to moc líbilo, tak na pět hvězd ještě kousek chyběl.
Knihy od autorky mám ráda. Čtou se lehce, i když na pozadí bývá nějaký temnější problém. Nemůžu říct, že by mě tento příběh vystřelil do nebe, ale jako zpříjemnění jednoho večera mohu jen doporučit. Budu se moc těšit na další příběhy.
Čekala jsem jednoduchou letní romantiku. V knize ale naleznete příběh k zamyšlení, který se dotýká i smutných a velmi vážných témat. To většinou beru jako plus v příběhu. Tady mi to ale nějak nefungovalo a při čtení jsem se celkem často nudila. Je to vlastně má letošní nejdéle čtená kniha. Nějak nevím co si o knize myslet.
Dobrá romantická kniha, u mě tak nějak lehoučce nad průměr. Nic co mi utkví v hlavě a budu se k příběhu vracet, ale čtení jsem si užila a to je hlavní. Bohužel byla místa, kde jsem se lehce nudila a přišlo mi to až příliš moc na sílu vykonstruované.
Skvělá kniha. Včera odpoledne jsem si jí dovezla domů a během pár hodin přečteno. Téma age gap a zakázané lásky to je něco pro mě. Viděla bych to tak na 4,5 hvědičky, ale vzhledem k mému oblíbenému tématu, zaokrouhluji nahoru. K vytknutí mám jen přílišnou přeslazenost a urychlenost vztahu. Nechala bych je klidně déle jiskřit a počkala bych s prvním sexem. Mám radši o dost pomalejší rozjezd vztahů.
Čekala jsem, že mě po recenzích odfoukne bublina nadšení někam daleko, ale nestalo se. Bohužel. Tím nechci knížku nějak příliš kritizovat, ale byla místa a chování hlavních hrdinů, která mi úplně nesedla. Catalina byla někdy až příliš urputná, občas se chovala až moc dětinsky tam, kde zas až takový problém nebyl. Stejně tak jako s celou zápletkou s Danielem. To bylo také zbytečně nafouknuté. Jinak ale pěkné letní slow burn, a to já můžu.