Doubravka1975
![Anděl spásy Anděl spásy](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/248938/andel-spasy-UQN-248938.jpg?v=1433533251)
Pohádka, kde všechno dobře dopadlo a dokud neumřeli žijí dodnes....
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Ostrov divokých snů Ostrov divokých snů](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/4835/ostrov-divokych-snu-4835.jpg?v=1269543401)
tak já jsem se teda trápila a protože nemám ráda nedočtené knihy, tak jsem nakonec dočetla, ale vůbec mě to nebavilo. dvě hvězdičky dávám za námět, že přijít o sny není vždycky tak úplně špatné...
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Podraz Podraz](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/110343/podraz-110343.png?v=1329058280)
Ty jo, žádný komentář a nikdo nečetl Podraz? Čtivý, napínavý příběh, přečteno skoro na jeden zátah
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Souhvězdí Labutě Souhvězdí Labutě](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/2158/souhvezdi-labute-rRs-2158.jpg?v=1423924453)
moc pěkná knížka, letní romantika s detektivní zápletkou
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Tebe chci milovat Tebe chci milovat](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/1447/tebe-chci-milovat-Vpe-1447.jpg?v=1618043478)
Námět knihy se mi moc líbil, jedna hvězda dolů za zbytečně opakující se a zdlouhavé dohadování až skoro do poslední stránky mezi Megan a Devlinem.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Tajemný ženich Tajemný ženich](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/143104/tajemny-zenich-xqH-143104.jpg?v=1653998589)
moc pěkný příběh plný romantiky, jak se dva lidé potkají, musí se vzít a pak se teprve poznávají a hledají k sobě cestu
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Chci si tě vzít Chci si tě vzít](https://www.databazeknih.cz/img/books/70_/70741/chci-si-te-vzit-70741.jpg?v=1300265426)
Knihu jsem přečetla, abych věděla, jak to celé nakonec dopadne, ale nijak mě nezaujala ani nebavila
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Hodné holky se dostanou do nebe, zlobivé kam chtějí Hodné holky se dostanou do nebe, zlobivé kam chtějí](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24243/hodne-holky-se-dostanou-do-nebe-zlo-Btt-24243.jpg?v=1476766428)
Název mě hodně zaujal, ale obsah nikoli. Knihu jsem přelítla.
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Hříšná touha Hříšná touha](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/124/hrisna-touha-g5a-124.jpg?v=1527019751)
Skvěle napsaná knížka na střídačku ze dvou pohledů a konec ten mě teda dostal. Ono to všechno nemůže končit happy endem
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Body fitness Body fitness](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/116876/body-fitness-116876.jpg?v=1384539687)
Moc pěkně zpracovaná knížka plná užitečných rad co dělat pro svoje tělo, doplněné krásnými fotografiemi
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Druhý dech a Ďábel strážný Druhý dech a Ďábel strážný](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/163352/druhy-dech-zWh-163352.jpg?v=1625819630)
Film Nedotknutelní jsem viděla myslím 3x a super ! A v knihovně jsem narazila na tuhle knížku.
Skutečný, životní příběh Philippe Pozzo di Borga, který před 26 lety ochrnul od krku dolů.
Knížka má dvě části Druhý dech a Ďábel strážný. Je sice trochu zmateně napsaná, ale tak autor není žádný spisovatel, ale obyčejný člověk s krutým osudem. Život mu zpříjemňuje jeho asistent muslimského původu s kriminální minulostí Abdel.
Knížka je úplně jiná než film. Film je natočený více jako komedie se souhlasem autora, knížka je spíš takový životopis.
Doporučuji jak knihu, tak film OBOJE VYNIKAJÍCÍ!!!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![13. komnata milenek: Uzavřený kruh 13. komnata milenek: Uzavřený kruh](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/349128/13-komnata-milenek-uzavreny-kruh-dBp-349128.jpg?v=1516528256)
Obsahuje SPOILER !
Tohle je už údajně třetí vydaná knížka jako sloučení předchozích dvou. No tak teď teda nevím....to už potom můžeme všichni sednout a napsat větší slohovku ze svého života a vydat to jako knížku nebo ještě lépe několik knih.
Strašně jednoduchý děj, krátké kapitoly, za 3 hodiny přečtené.
Tomáš nezodpovědný, vyčůraný parchant. Sofie v pozici milenky nemá žádnou svoji cenu, skáče jak pan Božský píská a když jsou potom spolu se všema dětma, tak aby Tomáš nemusel řešit doma žádné problémy (asi nebyl zvyklý z předchozího údajně perfektního vztahu s manželkou) , tak se radši nebaví a je raději v práci než doma. A Petra, té kdyby to nevyslepičila kamarádka, tak by bylo všechno naoko, tak jak má být. A hlavně Tomášovi by to vyhovovalo nejvíc.
Vztah Tomáše a Sofie založený na sexu a lžích, ale teď mají dohromady 4 děti a už si jako věří a jsou v pohodě a happy - no to teda nevím. Kdybych byla v pozici Sofie , tak Tomášovi nevěřím ani pozdrav a neopřela bych si o něho ani kolo! Za mě NE!
+ jako bonus obálka katastrofa
![Dokázal jsem, že to dokážu... Dokázal jsem, že to dokážu...](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407364/dokazal-jsem-ze-to-dokazuPDYcBp-cOt-.jpg?v=1554459730)
Kniha mě zaujala nejdřív názvem, pak jsem si všimla obrázku muže v černých brýlích a bílou hůlkou a anotace...., že jde o životní příběh.
Fakt hodně zajímavý a silný příběh muže, který přišel ve svých 33 letech o zrak, po zápalu plic. Akorát bych se chtěla zeptat autora, že v celé knížce není vůbec žádná zmínka o používání slepecké bílé hole nebo využití psa. Nevím jestli autor používá, ale potom by některé situace byly pochopené okolím jinak než popsal autor. A ještě nesouhlasím s výrokem, že okolní svět zamrzl v 80. letech minulého století. Ale jinak dávám plný počet hvězd, člověk si bohužel uvědomí, jak je lidské tělo vetchá schránka, která může člověka kdykoliv zradit.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Zalitý kaktus Zalitý kaktus](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/345199/zality-kaktus-xxc-345199.jpg?v=1496175927)
Absolutně se ztotožňuji s komentářem rozvera, tak co bych dodala... jen , že obdivuji všechny vozíčkáře, že se vyrovnali se svým životním údělem a hlavně berou život s humorem. Autorovi přeji hodně zdraví, štěstí, sil a hlavně humoru do dalších let a psaní
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Nymfomanky Nymfomanky](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/121919/nymfomanky-OZy-121919.jpg?v=1563273654)
Začátek knihy, anotace i název mě hodně zaujal a přitom to bylo úplně o ničem. Ještě že to mělo jen 130 stran.
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Život té druhé Život té druhé](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/4622/zivot-te-druhe-UYi-4622.jpg?v=1542273368)
Kniha mě zaujala podle anotace, téma zajímavé, ale dočetla jsem jen proto abych věděla jak to dopadlo a co se stalo, že Marie zapomněla na 12 let života, ale jinak mě to moc nebavilo
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Motýlí čas Motýlí čas](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22086/motyli-cas-22086.jpg?v=1246719170)
Čtivá jednohubka, jen škoda, že nebyla vyřešená "záhada" na školní lavici a bombu jsem také hrávala už dřív a i nedávno když byli synové ještě menší. A žádné velké zdržování a jdu hned na pokračování..... Tak jsem zvědavá co zase holky vymyslí....
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Šeptání v dešti Šeptání v dešti](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/113486/septani-v-desti-113486.jpg?v=1331053343)
Moje třetí kniha od spisovatelky a zatím nejlepší. Moc pěkný a napínavý příběh