Dsenbi

Vždycky najdu něco nového, čeho jsem si nevšimla a to už máme sérii doma 2 roky. Vytahujeme aspoň jednou do týdne, někdy i častěji.

Moje jedna z nejoblíbenějších s vánoční tématikou. Těšila jsem se na čtení dětem celý rok, kdy byla schovaná. Letos ji už po druhé čte i moje mamka sama pro sebe. Loni když jsme pořídili, četl i můj děda pravnoučkovi přes telefon. :)

Dojala mě. Ze začátku byl rozběh pomalejší, ale kniha je opravdu milá. Má myšlenku. Přečetli jsme ji během odpoledne a večer chtěl syn (4 roky ) znovu.

Nakonec jsem asi dvě kapitoly nedočetla. Obsahuje spoustu skvělých myšlenek. Ke konci se mi už ale četla těžce a působila na mě dost pesimisticky.
Dnes jsem přemýšlela zpětně nad tím, zda lze nahradit onkology. Určitě nějaký algoritmus dovede léčbu navrhnout lépe než některý onkolog, ale to co v té chvíli člověk potřebuje nejvíc, je právě ona lidskost.

Knihu jsem přečetla celkem rychle. Hodně mě zaujaly pasáže o vaření a pečení, které pomáhají vysvětlit, jak tahle alchymie funguje. Recepty jsem zkusila zatím 3 a všechny se povedly na 100%. A už vím po jakém kakau mám v obchodě sáhnout. Díky Karolíno!

Skvělá kniha. Mě víc oslovil její druhý díl, který je podrobnější.

Tuhle máme doma přečtenou xkrát. Baví nás už několik let. :) Příběhy milé se zábavnou pointou, jak človíček na vše přijde omylem. Hlavní postavu si zamilujete.

Syna celkem bavila, protože má rád filmové zpracování. Mě jako dospělou už tolik ne a to knihy miluju. Čeština není nijak nápaditá, příběhy jsou předvídatelné...

Knížka je plná krásných ilustrací, což mám jako rodič ráda a na každé straně je krátká věta k danému pocitu. Vybízí k diskuzi s dítětem a zamyšlení. Nejvíc se mě dotkl obrázek laskavosti, která schovává pod deštníkem děti před bouřkou. Vztek zase znázorňuje vybuchující Ježek. A tak jsme mohli mluvit o tom, jak můžeme druhé při vzteku zranit jako Ježek bodlinami a taky jak se to dá napravit, nebo jak se vztekem pracovat, abychom druhým neublížili fyzicky ani slovem. :) Opravdu u téměř každého obrázku se dá o něčem přemýšlet a mluvit.

U knížky jsme se se synem (4 roky) dost nasmáli. Jen oproti např. sérii Jaro, Léto, Podzim, Zima kde vždy najdeme nějaký nový detail, mi tahle kniha stačí půjčená z knihovny.

Bavila i mě jako dospělou. Syn si ji zamiloval a četli jsme ji několikrát.

Astrid miluju. Tahle knížka má několik krásných příběhů. Synovi se nejvíc líbil skřítek Nils a mně zase panenka Mirabelka.

Zhltla jsem na chalupě během dvou dní. Byla to asi moje první takhle stařičká kniha, pokud nepočítám povinnou četbu. Ta doba má svoje kouzlo.

Tahle kniha za to stojí. Je plná originálních nápadů, jak obohatit život v rodině o neobyčejné maličkosti. U nás teď třeba létá narozeninová víla.
Ester je upřímná a pravdivá a z autogramiády na mě působila taky jako taková malá víla.
Tohle přesně bude ta knížka s láskou ohmatanými listy, od mouky, kakaa a kávy...