Dudu Dudu komentáře u knih

Mezi zlatokopy Mezi zlatokopy Jack London

Tato kniha nastartovala můj zájem ke čtení. Jako dítě jsem se nemohl dočkat toho, kdy přitáhnu ze školy domů, zahodím aktovku daleko pod postel a zalezu si s touto sněhem a dálkami provoněnou knihou pod peřinu. Vzpomínám si, že jsem se úplně vžil do postavy Smokea a prožíval všechna dobrodružství-od setkání s Omylem Stvořitele až po krásně komické spekulování s vajíčky.
Jestli mi některá kniha nikdy nezmizí z paměti, tak to bude jistě tato.

26.12.2014 5 z 5

Prázdné křeslo Prázdné křeslo Jeffery Deaver

Pozor spojler!!! Hmyzoun proti všem. Policisté a Lincoln versus Amélie a Hmyzoun. Banda zabijáků versus Hmyzoun, Amélie a policisté. Zkorumpovaní policisté versus Hmyzoun, Amélie, Lincoln a dobří policisté... Ke konci jsem si už tipoval, kolik zvratů mě asi ještě čeká :-)

09.10.2014 5 z 5

Po nás potopa Po nás potopa Josef Toman

Herec Fabius, který ve svých představeních odhaluje pravou tvář římského lidu - i samotného Caliguly, je nezapomenutelnou postavou tohoto románu.

06.02.2014 5 z 5

Pouť oběšenců Pouť oběšenců Pavel Hrdlička

Přestože téma oběšenců není nic hezkého, autorovi se opět povedlo, že čtenář po přečtení nebude deprimován pohledem na nějaký ten kus špagátu a raději bude myslet na to, jak by si dal nějaký ten máz ve Šmerhovské hospodě.

14.11.2021 5 z 5

Les mytág Les mytág Robert Holdstock

Takhle nějak jsem si to představoval - les, v kterém je možné potkat kohokoli. Nejdříve se braní, ale postupně tě pustí dál, ovšem musíš si dát pozor - jen zahneš za další prastarý dub a nevíš, co tě na pěšince pod ním překvapí...

18.07.2017 5 z 5

Dražinovská hora Dražinovská hora Jan Vrba

Kdyby bylo více takových Vrbů v lese, tak věřím tomu, že by přestalo fungovat to otřesné hospodaření, kde les začíná být pouze polem, které jednou za čas přejede těžká technika a pokosí, odvětví a nakrájí les na požadovaný sortiment. Kde dříve lidé pracovali a žili s lesem, dnes vidíme skoro už jen stroje a po nich rozoranou zem, která se sice opět zalesní, ovšem řádění těchto těžkých mašin zůstává viditelné ještě po dlouhá léta...

01.04.2015 5 z 5

Quo vadis? Quo vadis? Henryk Sienkiewicz

Je tomu už pár let, co jsem to četl-ale když někdo zmíní Quo vadis, tak si hlavně vybavím, jakým způsobem podal Sienkiewicz Petronia.

27.01.2015

Chatrč Chatrč Wm. Paul Young (p)

Autor ukazuje cestu, kterou buduje od začátku, a nabízí možný směr, kudy se vydat, když se člověku stane něco strašného.

13.09.2014 5 z 5

Vzestup Guvernéra Vzestup Guvernéra Robert Kirkman

Ono je dobré, když si člověk jednou za čas přečte apokalyptické dílo, jako je třeba toto. Alespon si uvědomí, že to, co ted bere jako přirozený a trvalý stav věcí, může jednou úplně vykolejit.

14.03.2014 5 z 5

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Chvílemi temná, chvílemi humorná-ale hlavně nehtůkousavě napínavá.

18.11.2014 5 z 5

Žraloci a malé ryby Žraloci a malé ryby Wolfgang Ott

Z počátečního kurzu, kde dostávají pořádně zabrat do těla, se Teichmann a spol dostávají do válečného pekla. V rachotu hlubinných náloží se odvíjí příběh, který má v sobě kamarádství a odvahu a jenž odhaluje krutost celé té mašinerie se jménem válka.

26.11.2013

Němý Bobeš aneb Český Tarzan Němý Bobeš aneb Český Tarzan Zdeněk Svěrák

Je to dvanácterák :-)

09.10.2013 5 z 5

Nečekané variace Nečekané variace George R. R. Martin

Měl jsem chuť na povídky a dostaly se mi zrovna pod ruku tyto od Martina. Skutečně nadšen jsem byl z dílka Mlhy z rána klesají, jež je pro mě lahodné tím, že autor nás přivádí k zamyšlení o tom, že není dobré za vším hledat za každou cenu fakta a všemu přijít na kloub, ale nechat si v sobě kousek místa pro něco, jenž dělá život trochu tajemnější, a proto i hezčí.

22.10.2014 5 z 5

UFO UFO * antologie

Jediná věc, která je pro mě záhadou, je ta, že nevím, komu jsem tuto knihu půjčil. Hodně jsem se pobavil tím, jak lidé umějí býti fikaní, když chtějí nafotit létající talíř a on zrovna žádný neletí...

05.02.2014 4 z 5

Keltský soumrak Keltský soumrak William Butler Yeats

Vykročme vpřed vyprávěči příběhů, chopme se jakékoli kořisti po které srdce touží a nemějme strach. Všechno existuje, všechno je pravda... a svět je jen hromada prachu pod našima nohama.

29.01.2014 5 z 5

Veselá plavba k lidožroutům Veselá plavba k lidožroutům Hakon Mielche

Tohle cestopisné dílko je tak humorné, že by až stálo za to, aby jej nějaká dobrá duše dala do podoby audioknihy. No posuďte sami-koho by napadlo vydat se ke kanibalům a vyměnit lidskou lebku za sadu klíčů velikosti "13" až "20".

27.12.2014 5 z 5

Sběratel kostí Sběratel kostí Jeffery Deaver

Tohle se tedy opravdu povedlo. Partička policajtů, která kousek po kousku dává dohromady profil zrůdného sběratele. Dramatické situace jsou popsané takovým způsobem, že bychom nejraději skočili do děje a mučenou postavu zachránili ze spárů trýznitele.

11.08.2014 5 z 5

Hladová výprava Hladová výprava Madelon Hermine Székely-Lulofs

Tato kniha mě v knihovně nalákala svým zajímavým obalem, ovšem co se dělo uvnitř... Bože, větší hrůzu jsem snad ještě nečetl. Tudy ne, přátelé.

07.08.2014

Tetovaný Tetovaný Peter V. Brett

Brett je prostě skvělý vypravěč- zkuste napsat knihu tak, že když ji pak někomu budete číst a každou chvíli vám z úst vyletí slovo jadrnec, vás ten dotyčný posluchač nepraští tou knihou po palici :-) Kdo umí, ten umí.

17.03.2014 5 z 5

Pouštní Kopí Pouštní Kopí Peter V. Brett

Jadrnec sem, jadrnec tam- prostě přejadrncováno. Brett je skvělý vypravěč, takže i když jsem z toho skoro zjadrncovatěl, s radostí se vrhnu na další díl jadrncování.

04.02.2014 5 z 5