Džerkys komentáře u knih
Kniha celkem zajímavě napsaná, i konec se autorovi podařilo dotáhnout do určitého rozuzlení i když velmi nepravděpodobného...
Kniha mě zaujala pouze některými pohádkami, které byly vydařené, některé pohádky nebyly dobře napsané
Kniha se mi celkem líbila, některé pasáže mohly být delší více rozpracované, například odchod od indiánů. Pěkné připomenutí malíře Bohuslava Kroupy.
Velmi dobře napsaná kniha - napínavá, souhlasím s názorem, že mohla být delší.
Velmi dobře napsaná kniha čtenář se cítí být na místech, které autor navštěvuje. Netradiční cestopis s mnoha bláznivými nápady, které se zdají být nemožné, ale autor svým ledovým klidem vše hravě zvládne.
Četl jsem na dovolené u moře, čekal jsem od ní více, děj se kouskuje a čtenář se poté dozvídá vše najednou a ne postupně. Dobré vylíčení dobového Novgorodu a jeho situace.
Některé povídky luxusní, některé méně zdařilé, ale celkově pěkné čtení.
Pěkně napsané Verneovka, nevěděl jsem o ní, ale po přečtení se mi moc líbila.
Dobré pokračování, které má spád. Anton Lupan splní si svůj sen prozkoumá neprobádané končiny světa, ale svého přítele nenajde. Na konci se mu do ruky sice dostává vzkaz v láhvi, ale už se nedozvíme jestli jeho přítel ještě žije, otevřený konec této dvoudílné knihy, což si myslím je celkem škoda. Jinak plné hodnocení.
Kniha není tak obsáhlá, jak by si to tato tématika v Brně zasloužila.
Pěkně napsaná detektivka, v první části vyšetřuje Ludmila, které to moc nejde, po návratu Oldřicha z Chlumu vše pokračuje ve správných kolejích.
Pěkná dobrodružná kniha o neobvyklých námořnících, které spojí jejich kapitán Anton Lupan, který pátrá po svém zmizelém příteli.
Kniha, ač rozdělená do povídek, tak byla velice čtivá, nejlepší z knihy - povídka Kanadský Bill. Smutná, napínavá, postupně příběh krásně gradoval.
Jednotlivé příběhy knihy jsou vloženy do rámcového příběhu, který vypráví o tom, jak autor, povoláním poštovní jezdec, doprovází na své klisně Bajce skupinu čtyř gaučů, kteří několik týdnů ženou přes argentinskou pampu tisícihlavé stádo dobytčat. Na cestě zažijí strašlivé sucho i děsivou bouři, ale stádo v pořádku dopraví do cíle. Příběhy se mi líbily, autor věděl o čem píše.
Super knížka, už dlouho jsem se takhle nezasmál.