edith79 edith79 komentáře u knih

Genesis Genesis Chris Carter

Já mám tedy krimi žánr ráda a knížky s Robertem Hunterem jsem vždycky celkem ustála. Ovšem tentokrát to bylo i na mě už celkem moc. Tahle knížka byla vážně hodně brutální a nervydrásající. Hodně moc lidské bolesti a to nejen fyzické. Carter stupňuje brutalitu takovým způsobem, že si vůbec neumím představit, kam to povede příště. Možná by bylo na čase trochu zvolnit.

20.03.2024 4 z 5

Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Napětí z této knížky přímo sálá. Pořád jsem chtěla vědět co bude dál a jak se postavy asi zachovají. Nemůžu říci, že by mi někdo z nich nějak obzvlášť přirostl k srdci, ale čtení to bylo skvělé a splnilo moje očekávání.

16.07.2020 5 z 5

Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

Tolik jsem chtěla žít v Bullerbynu. Spát na seníku, jít na nákup a desetkrát se vrátit, starat se o dědečka i o malou Kerstin,prodávat třešně a mít šedivé smrky, lovit zubry a vůbec.... Vlastně to chci pořád...

29.09.2015 5 z 5

Jeden svět Jeden svět Aleš Novotný

Co napsat? Na krimi Aleše Novotného se vždycky neskutečně těším. Těšila jsem se i tentokrát a bylo proč. Znovu napínavý, skvěle napsaný příběh. Celá série do sebe krásně zapadá. Adam se opět ocitá v centru dění, opět čelí hrůze, která prostoupila městečko Tišiny a opět se snaží přijít všemu na kloub. Ale za jakou cenu?
Zhltla jsem tu knížku na posezení a teď mi nezbývá než čekat, že možná se do Tišin budu moci ještě někdy vrátit. A budu čekat ráda.

10.12.2024 5 z 5

Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

Erika se vrátila, ale tak nějak neslaně, nemastně. Příběh začíná drsně, vypadá to na hodně zajímavé vyšetřování a navnadilo mě to hodně.
Jenže to prostě nebylo ono. Jako by tuto knížku autor napsal, aby uspokojil touhu fanoušků Eriky po jejím návratu. Nejvíc mě mrzel konec, který byl zbytečně rychlý a Erika se zachovala dle mého názoru hodně hloupě. I přes tyto moje výtky je to za čtyři hvězdy, protože jako všechny knihy autora se to četlo samo.

29.06.2023 4 z 5

Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Martin Moravec

Zajímavě pojatá kniha o tomto známém vyšetřovateli. Jeho práci sleduji dlouho a opravdu si cením jeho profesionality a také jeho upřímnosti. Je to prostě Pan vyšetřovatel. Mimoto je samozřejmě spoluscénáristou mého velmi oblíbeného seriálu, jehož název nese i tato kniha. Spousta historek, které zde pan Mareš formou rozhovoru vypráví se objevila i v seriálu a o to víc mě kniha bavila.

13.02.2023 5 z 5

Osudný slib Osudný slib Angela Marsons

Přečteno během několika hodin. A bylo to zase bezvadné čtení. Kniha se tentokrát v návaznosti na předchozí díl docela hodně věnovala samotné Kim a její složité povaze. Co se týká případu, tak ten byl opět napínavý a děsivý, i když pachatele jsem tentokrát odhalila nečekaně brzy. Tak brzy, že mě to až mrzelo. A v neposlední řadě se musím zmínit o konci knihy, protože u krimi knih běžně na konci neslzím, ale u této série už po několikáté.

27.09.2020 5 z 5

Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Co napsat? Byla to super jízda. Robert Bryndza v nejlepší formě. Jeho styl psaní mě neskutečně baví. Chci se vyhnout spoilerům, takže jen napíšu, že mi v knize nevadilo vůbec nic. Že všechno bylo tak jak má být, aby byla kniha děsivá, napínavá a aby byla varováním. Eričin tým mi přirostl k srdci, tak doufám, že se s ním opět setkám. Tentokrát Chladnokrevně.

26.11.2018 5 z 5

První krev První krev Angela Marsons

Čím dál lépe. Tenhle prequel je prostě skvělý. Sympatická Stacey, mnou milovaný, klidný a věrný Bryant a jak jinak, než na zadní se stavící Kev Dawson. A potom Kim. Když si vzpomenu na první kapitoly Němého křiku, kdy jsem si říkala, co je tohle za ženskou? Ale už tenkrát v prvním díle jsem jí přišla na chuť. První společný případ tohoto týmu byl taková klasika Angely Marsons. Napínavé pátrání, prokládané myšlenkami vraha. Toho jsem uhodla celkem brzo, nebylo to tak těžké. Celkově šla kriminální zápletka tentokrát trochu stranou na úkor seznámení s postavami a to je dobře. Na konci se pro mě konalo jedno dojemné překvapení, týkající se Kimina šéfa Woodyho. Skvělé. Není co vytknout.

28.01.2022 5 z 5

Tichá modlitba Tichá modlitba Angela Marsons

Těžko se v případě Angely Marsons píše komentář, aby se člověk neopakoval. Ale když ono to zase bylo skvělé, napínavé a nedalo se od toho odtrhnout. Námět byl originální, postavit dvě rodiny proti sobě při únosu jejich dětí je opravdu děsivá představa. Postava Kim se nám začíná díky vypjaté situaci ukazovat v pravém světle. Šedou eminenci v tomto případě jsem vytušila a mé tušení mě nezklamalo. Na konci se sice vloudila jistá nelogičnost, nad kterou jsem vrtěla hlavou, ale to se v tomto případě, plném emocí dá odpustit.

02.02.2019 5 z 5

Dokonalá tma Dokonalá tma Helen Fields

Tentokrát jsem si musela dát pauzu, než jsem se ke knížce vrátila. Vlastně jsem myslela, že ji ani nedočtu. To, že je tato série drsná vím, ale v tomhle díle toho na mě bylo nějak moc. Moc brutality, moc nemocí, moc neúcty k lidskému životu ze strany pachatelů. Opravdu se mi nechtělo číst dál. Nakonec jsem to ale dala a jsem ráda, protože závěrečné policejní akce byly super a moc mě to bavilo. Velké plus bylo, že se v tomto díle tolik neřeší vztah mezi Lucem a Avou, ale vzhledem k poslední kapitole si to v příštím díle asi vynahradíme.

14.04.2023 4 z 5

Dívka beze jména Dívka beze jména Lisa Regan

O nic horší než první díl. Od začátku napínavé a akční. Šéfka si jde nekompromisně za svým a vypadá to, že si vytvořila skvělý pracovní tým. V osobním životě ovšem dostává zase celkem slušně naloženo. A zřejmě bude hůř, protože anotace dalšího dílu slibuje opravdový mazec. Takže mi nezbývá než se do něj pustit.

01.12.2021 4 z 5

Údolí mrtvých Údolí mrtvých Tim Weaver

Tentokrát se vůbec nebudu rozpakovat dát plný počet hvězd. Druhá kniha Tima Weavera mě strašně bavila. Sériový vrah, unesené ženy a naprosto děsivé prostředí, to je to, co má správná kriminálka mít. Navíc David Raker je velmi zajímavá postava a autor nás postupně, pomalu pouští blíž k němu. Jsem ráda, že mám ještě spoustu knížek z této série před sebou.

24.05.2021 5 z 5

Mrtvé vzpomínky Mrtvé vzpomínky Angela Marsons

Mám za sebou desátý díl mé oblíbené série a opět musím, nebo prostě chci dát pět hvězd. Pohnutá minulost Kim se tu vrací stejně intenzivně jako v díle prvním, ale tady už víme daleko víc o povaze hlavní hrdinky a nezbývá než ji obdivovat pro její morální sílu a odvahu a fandit jí. Těším se na další knihy skvělé autorky.

26.12.2020 5 z 5

Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Skvělé čtení. Agathu Christie jsem dlouho neprávem opomíjela. Moje první čtenářské setkání s touto dámou ve mně zanechalo parádní dojem a rozhodně se vrhnu i na její další díla.

01.02.2018 5 z 5

Závod s časem Závod s časem Lisa Regan

To bylo tak napínavé, že se nedalo odtrhnout. Děj doslova letěl, nikde žádná hluchá místa. Opět není téměř co vytknout, snad jen, že závěrečné rozuzlení pro mě nebylo vzhledem k ději moc překvapivé, ale i tak další hodně dobrý díl série o mé oblíbené Josie.

27.02.2024 5 z 5

Vražedná temnota Vražedná temnota Lisa Regan

Tato série se pro mě houpe na vlnách. Některé díly se mi líbí moooc a některé jsou trochu slabší, přesto však vždy skvělý čtenářský zážitek.
Tentokrát pátrání zavádí Josie a její kolegy do zvláštního společenství, které se snaží tvářit, že není sektou. Avšak Josie brzy zjistí, že všechny stopy v případě vraždy mladého páru se sbíhají právě sem a že ne všichni obyvatelé tohoto společenství mluví pravdu. A tak si jde jak je jejím zvykem tvrdě za svým. Do toho ji opět pronásleduje minulost. Nevím proč, ale výsledky pátrání, motivy a závěrečné rozuzlení mě tentokrát nepřekvapili, tak nějak jsem to z předchozího děje čekala. Přesto skvělá série a další díl uvítám.

18.10.2023 4 z 5

Stvůra Stvůra Kristýna Trpková

Knížka přitahuje pozornost už svým názvem a přebalem. I anotace je velice zajímavá, ale... možný SPOILER... První mínus knihy je, že člověk co má v tomto žánru trochu načteno, odhalí vraha téměř hned. Dalším mínusem pro mě bylo nelogické chování kriminalistů, protože zatčenými se to v knize jen hemží a u každého jsou si hned stoprocentně jistí, že to byl určitě on a podle toho s ním jednají. A když se ukáže, že jsou vedle, tak jako by se nic nedělo. Takhle to podle mého názoru opravdu nechodí. A do třetice mě docela zklamal konec. To jako opravdu? Nehledě na to, že po 350ti stránkách knihy se závěrečné rozuzlení vešlo na pár stránek. Přesto musím říci, že čas strávený s touto knížkou rozhodně nepovažuji za ztracený. Četla se dobře a ústřední dvojice není špatná, takže další knížky autorky si ráda přečtu.

10.02.2022 3 z 5

Ztracený Ztracený Tim Weaver

Zase o něco lepší než předchozí díl, ale hlavně o dost uvěřitelnější. Davida Rakera mám čím dál radši, možná je to také ich formou, kterou jsou knihy v Davidově případě psané. Autor umí moc pěkně a děsivě popsat ponurá prostředí, tentokrát strašidelné staré metro. Také mě baví postava Healyho, který má s Davidem více společného, než si oba myslí. Samozřejmě se těším na další díl. Je to vážně bezva série.

27.05.2021 5 z 5

Dokonalé ticho Dokonalé ticho Helen Fields

Helen Fields se neustále překonává. Už ani nevím jakými superlativy její další knihu hodnotit. Příběh byl obrovsky napínavý, vůbec mi nedal šanci od knihy odejít. Tak zvrácené a přitom tak neskutečně zajímavé. A ty panenky...opravdu mě jímala hrůza. Moc,moc se těším na další knihu z této skvělé série.

02.12.2020 5 z 5