edith79

Ne zrovna lehké čtení. Opravdu ponuré, brutální krimi u kterého se na spoustě míst tají dech. Jak děj postupuje a případ, který začal vcelku nenápadně, deset let starým dopisem se začíná vyjasňovat, tak se opravdu začnete bát rozuzlení. A máte proč. Perfektně zvládnutý závěr a aby toho nebylo málo, neskutečný epilog. Yrsa píše skvěle.

Tahle kniha mě naprosto vtáhla. Vůbec se mi od ní nechtělo odcházet a strašně jsem se chtěla dozvědět, kdo je ten neuvěřitelný magor, který je schopný takových zločinů. Moc pěkně vymyšlená zápletka, i když s pár nepravděpodobnými náhodami, ale já jsem spokojená. Slibná série.

Robert Bryndza vyslal do světa novou hrdinku s velmi pohnutou minulostí. To, co má Kate za sebou a s čím se musí denně vyrovnávat je opravdu drsné. A potom přijde někdo, kdo jí do té minulosti bez slitovaní vtáhne zpátky. A začíná napínavá, děsivá hra o život. Autor prostě umí psát a vytvořit tu pravou thrillerovou atmosféru. Takže za pět.

No páni...Zase super kousek ze série o Kim Stone. Tentokrát je Kim odtržena od svého týmu, ale o její kolegy rozhodně nejsme ochuzeni. Naopak. Motivy a téma knížky jsou v dnešní době aktuální a opět se ukazuje jak zvrácení někteří lidé dokáží být. Lehce mě v jedné chvíli překvapilo hloupé a nezodpovědné chování jisté postavy, ale i hloupá rozhodnutí k životu patří. Závěr knihy byl opět dechberoucí a místy až téměř dojemně ukázal, že Kim a její tým k sobě prostě patří.

Přišlo mi to jako taková jednohubka. Než jsem se nadála byl konec. Jinak však opět spokojenost. Začátek odehrávající se v nelehké době byl velmi napínavý. Když do děje vstoupil Kraus a spol. k napětí opět přibyly i vtipné momenty a hlášky. Úplný konec mě překvapil, o tom trochu nevím co si myslet. Přesto je to zase za plný počet, nelze jinak.

Jestli se někdo s postavami svých knih nepárá je to rozhodně Patricia Gibneyová. A nezáleží na tom, zda jde o oběti, podezřelé, svědky nebo vyšetřovatele samotné. Jinak řečeno, byl to opět mazec. Celkem zamotaný děj se spoustou postav a spoustou obětí, který se samozřejmě zase zajímavě rozmotá. Ze začátku mě Lottie opět trochu štvala, ale postupem času se moje pocity měnily a na konci byly emoce vůči ní opravdu velké, protože ten konec, to bylo něco.

Kam na to ten Tim chodí? Tohle bylo skvělé. Já prostě miluju ty jeho popisy prostředí. Staré stavby, budovy a jiná místa, která člověku nahání husí kůži. Tentokrát jsem vůbec neodhalila, kam se bude děj ubírat a rozuzlení mi došlo opravdu až těsně před. Za mě jeden z nejlepších dílů. Knihy z této série mě baví víc a víc.

Já chci víc takových knih. Nemohla jsem se od čtení odtrhnout. Bylo to napínavé, děsivé, místy přímo hororové. Opět se tu projevil velký talent Darcy Coates perfektně vykreslit prostředí a jeho atmosféru. Takže mi bylo, jako bych se sama prodírala temným lesem a prchala před tím co les skrývá. Závěrečné rozuzlení bylo bezva, i když jsem ho již delší dobu tušila. A když už jsem myslela, že mě nic nepřekvapí, autorka vytáhla ještě jedno eso z rukávu a já, ač jsem chtěla dát čtyři hvězdy jsem tu pátou ráda přidala.

Po prvním díle jsem byla na další osudy postav velice zvědavá. Musím konstatovat, že Pátá oběť se mi líbila méně než Čtvrtá opice, ale rozhodně mě nezklamala, protože to zase bylo totálně děsivé a zvrácené. Občas jsem musela hodně zapátrat v paměti, občas jsem se plácla do čela a řekla si: no jó. Každopádně konec mě nadzvedl že židle. Tohle si žádá dát se do dalšího dílu, protože já to prostě musím všechno vědět.

Nebylo to o nic horší než předchozí díly. Bylo to úplně stejně super. Motiv, pachatel, napětí...strašně mě to bavilo. Ze začátku mi připadalo, že tentokrát je v knize nějak moc postav, ale pak si všechno sedlo a strašně jsem si to užila.

Proč mám pocit, že takhle to být prostě nemohlo? Koncentrační tábory byly místem šíleného, nepopsatelného utrpení a hlavní postava této knihy se tu měla jako pán. Všichni, včetně esesáků mu šli na ruku, ze všech problémů se dostal, vše mu bylo odpouštěno. Tak to prostě rozhodně nemohlo fungovat. Tyto romány jsou teď náramně populární, ale já už po žádném nesáhnu. Prostě nevěřím a nemám potřebu se rozčilovat.

Zase jedna brilantní od královny detektivek. Strašně mě to bavilo. Všechny ty postavy a jejich povahy. Ten zvláštní pocit, že někdo z nich to prostě musel být a já jsem opět až do konce mimo. Vlastně jsem se přistihla, že už se ani nesnažím pachatele odhalit. Prostě si počkám na skvělý závěr. A vždy se dočkám.

Průserářka Lottie, ultrakrátké kapitoly a tentokrát pro mě téměř od začátku knihy jasný motiv a potažmo i pachatel. Takže o překvapení se tady mluvit moc nedá. Každopádně tento díl mi připadal doslova nabitý událostmi, postavami, oběťmi a zvraty. A když si člověk myslí, že Lottie už na tom v osobním životě nemůže být hůř, autorka dokáže, že v Lotiině případě beznaděj asi nemá dno. LEHKÝ SPOILER: Opět se to neobešlo bez zatáhnutí člena rodiny do případu, jen tentokrát to byla rodina Boyda. Bohužel mi přišlo až směšné, jak Grace Boydovi tvrdí jakou má intuici a přitom se vzápětí zachová jako úplná hlupačka. Tato linka příběhu byla podle mě v podstatě zbytečná.

Poslední knížka DD, která mi zbývala přečíst. Teď budu muset čekat na další nebo si dát druhé kolo. Ale ke knížce. Opravdu už nevím co stále psát, protože mně se líbily všechny knihy autora a tato není vyjímkou. Zase tu máme arogantní padouchy, kteří si myslí, že si mohou všechno dovolit a že jsou na ně všichni krátcí. Jenže to neznají Burgera, Krause a spol. Ti se dají do pátrání dnem i nocí a smyčka se začne pomalu, ale jistě stahovat. Zase za pět a hotovo.

Parádní debut autorky. Bavilo mě to od prvního do posledního písmena. Pachatel je přesně ten typ psychopata, který děsí už jen svou existencí. Takový zakomplexovaný, nenápadný hajzl. K postavám detektiva a jeho kolegyně musím říci, že jsem jim během čtení postupně přicházela na chuť a povedlo se. Takže se těším, že se s nimi opět setkám v Dokonalé kořisti.

Nedá se jinak. Zase plný počet hvězdiček. Další Josiin případ na velmi smutné téma pohřešování dítěte. Noční můra každého rodiče. Knížka je tentokrát napsaná tak trochu jinak, jakoby citlivěji a víc se věnuje pocitům všech aktérů příběhu. Přesto rukopis autorky zůstává a příběh je napínavý od začátku do konce. Navíc Josie mi víc a víc přirůstá k srdci, možná se stala mojí největší oblíbenkyní. Moc se těším na další knihy autorky. V originále má tato série již sedmnáct dílů, takže s Josií a jejím týmem ještě doufám strávím hodně času.

Úplně jsem Yrse propadla. Třetí kniha v krátkém čase a opět musím dát plný počet hvězd. Témata knih této autorky jsou hodně těžká na čtení, protože se tu zločiny bohužel vždy nějak dotýkají dětí. Tentokrát na téma šikana. Musím říct, že při popisech způsobů, jak bylo ubližováno šikanovaným dětem mi nebylo vůbec lehce u srdce. Avšak cena, kterou jejich trapiči zaplatili byla vysoká. Závěrečné rozuzlení bylo skvělé, i když ne tak šokující jako v minulém díle. I tak maximální spokojenost. A samozřejmě se už třesu na další díl.

Pro mě asi nejméně napínavý a zajímavý díl, navíc s prvky milostného románu. Tím ale nemyslím, že by knížka nebyla dobrá. Opět přináší silně narušeného pachatele, který své oběti zabíjí rafinovaně a brutálně. Zároveň tu běží druhá linka, která se týká Callanachovi minulosti a ta mě bavila také. Rozhodně se těším na pokračování osudů hlavních představitelů, i když Ava mě díky tomuto dílu začala docela štvát, takhle by se profesionál chovat neměl. Lepší čtyři hvězdy.

Nooo...Nemůžu autorce upřít, že když se člověk začte do její knihy, těžko se dá přestat. Ale mám pár výhrad. Nechápu jak to Lapena dělá, že všechny postavy (hlavně ženy) v knize jsou silně nesympatické. Opravdu tam nebyla jediná pro mě příjemná osoba. Také mi vadil ten kolovrátek podezřelých a stále stejné myšlenky a otázky. Pachatele jsem také bohužel odhalila celkem brzy. Takže tentokrát za tři, autorka umí i lépe.

Zase skvělý Bryndza. Toto je prostě sázka na jistotu. Napínavé, temné čtení. Tristan je velký sympaťák a Kate i přes veškeré klacky, které jí osud naházel pod nohy si jde nekompromisně za svým. Těším se na další případy této zvláštní dvojice. Pište Roberte, pište.