edith79

Záviděla jsem těm, co už četli novou Kim a teď závidím těm, co ji ještě nečetli. Jen jsem totiž knihu odložila a už je mi po celé partě vyšetřovatelů smutno a moc se těším na další pokračování. Co se týká případů obě linky byly naprosto skvělé. Musím se přiznat, že ta Bryantova mě možná bavila ještě o trošku více. Líbí se mi, že autorka vždy zavede čtenáře do pro většinu lidí netypického prostředí a ukáže mu, co všechno se bohužel na světě děje a že jsou lidé, kteří jsou schopni dát do toho všechno a bojovat za spravedlnost. A doufám, že nejenom v knížkách.

Tuhle knížku jsem si šetřila na dovolenou. První den dovolené je pryč a knížka dočtená. To jsou prostě knížky od Aleše Novotného. Vždycky mě úplně přiková k příběhu. Opět napínavé, strašidelné čtení, moc krásný styl psaní a skvělé vyústění celého děje. Já mám hodně ráda střídání dějových linií, takže jsem si to maximálně užila. A teď se budu zase těšit na další autorův počin.

Druhá kniha autorky ze série Laura a Adam. Musím říci, že povedenější než Stvůra. Začátek knihy naprosto skvělý, dramatický, napínavý a strašidelný. Atmosféra parného léta byla výborně vykreslená. Potom se to ale začalo trochu rozpadat a více než pátrání a detektivní práci se hlavní hrdinka věnovala vlastním vztahům a traumatům. Je to takové klišé, převzaté zřejmě ze zahraničí, že každý správný kriminalista, ať je to muž nebo žena, musí za sebou mít nějaké životní trauma. Takže ani Laura není vyjímkou. Jinak ovšem závěr, odhalení a motiv byli vymyšlené skvěle a konec mě nadchl. V neposlední řadě musím velmi pochválit přebal knihy. Ten je prostě úžasný.

Z mého pohledu asi nejméně povedený díl, i když pořád nadprůměr. Anotace tentokrát zněla velmi slibně a mám takový dojem, že by se z příběhu dalo vytěžit něco víc. Oproti minulému dílu se depresivní linka bohužel nezměnila a i tady se opět hodně řešily nemoci. Ty k životu patří, ale tady se mi to zdálo stále dokola omýlané. Tentokrát tedy horší čtyři hvězdy a uvidíme příště.

Kniha mě popravdě na začátku až štvala. Chování postav v čele s hlavním hrdinou mi připadalo naprosto iracionální a nelogické. Pořád se mi honilo hlavou, jak z toho autor vybruslí. A on vybruslil a celkem dobře, prostě ve svém stylu. Příběh byl na čtení docela těžký, plný emocí a pro Davida to bylo určitě psychicky nejnáročnější pátrání. Některé momenty knihy byly skvělé, nekteré lehce přitažené za vlasy, ale celkový dojem dobrý. Jen jsem tak nějak zvláštně ráda, že mám tento díl za sebou, tím pádem mi snad nic neuteklo a můžu se vrhnout na další, pro Davida už snad ne tolik osobní.

Po několika letech od přečtení teď nově audio s Miroslavem Táborským. A skvěle i napodruhé. Najdeme zde případy ještě předrevoluční (kdo by neznal spartakiadního vraha) , ale zásadní roli v této knize hraje bezesporu nechvalně proslulá prezidentská amnestie, kdy se na Nový Rok v roce 1990 otevřely brány věznic i pro spoustu nebojím se říci zrůd, které už se neměly nikdy pohybovat na svobodě. Autor dopodrobna líčí jejich řádění a nahlíží do jejich černých duší pomocí spisů, lékařských posudků a výpovědí svědků i samotných pachatelů. A je to velmi těžké čtení, avšak neskutečně zajímavé.

Tim Weaver tentokrát trochu jinak, ale pořád stejně skvěle. Tento díl proti ostatním nebyl tak zamotaný, příběh krásně ubíhal a i sám David Raker byl méně superhrdina a více obyčejný člověk, který pátrá po totožnosti svého klienta. Pátrání ho opět zavádí do míst ze kterých mrazí v kostech a to mám na knihách tohoto autora nejraději. Tajuplná atmosféra hor a dávné tajemství mě na konci ke knize doslova přikovali.

Naprosto dokonale zpracované. Četla jsem již před několika lety a mám v knihovně všechny díly této skvělé série od pana Šulce. Teď jsem si ovšem poslechla ještě jako audio v podání výborného Miroslava Táborského a opět můžu konstatovat, že z této knihy neskutečně mrazí a je to opravdu skvěle odvedená práce.

Autor stále víc přitvrzuje, takže jsem opravdu zvědavá na další knihu. Moc by mě zajímalo, jestli a jak si to Dunja konečně vyřídí s hnusákem Kimem, protože to je neskutečnej neřád. Riskův osobní život bych v knihách klidně oželela. Jeho rodina, to je tedy něco. Každopádně další díl bude asi hodně zajímavý. Těším se.

Jsem moc ráda, že mám hned k dispozici pokračování, protože ačkoliv mě tento díl ze začátku téměř vůbec nebavil, postupně to nabralo takové grády, že jsem hltala jednu kapitolu za druhou a nutně musím vědět, jak to celé dopadne.

Čtvrtý díl série a laťka je pořád hodně vysoko. Vražda mladého, bohatého muže odkrývá hodně zajímavé pozadí případu. Policie se opět za pomoci Freyji dává do práce, objevují se další zajímavé postavy a děj se pěkně zamotává, aby na konci do sebe mohlo všechno zapadnout. Yrsa opět nezklamala.

Úplně jsem Yrse propadla. Třetí kniha v krátkém čase a opět musím dát plný počet hvězd. Témata knih této autorky jsou hodně těžká na čtení, protože se tu zločiny bohužel vždy nějak dotýkají dětí. Tentokrát na téma šikana. Musím říct, že při popisech způsobů, jak bylo ubližováno šikanovaným dětem mi nebylo vůbec lehce u srdce. Avšak cena, kterou jejich trapiči zaplatili byla vysoká. Závěrečné rozuzlení bylo skvělé, i když ne tak šokující jako v minulém díle. I tak maximální spokojenost. A samozřejmě se už třesu na další díl.

Po delší době jsem sáhla po královně a zase naprosto skvělé. Moje neschopnost odhalit pachatele v knihách Agathy Christie pokračuje. Přesně tak by to ale mělo být. Pořádný šok nakonec. A šokovat umí tato dáma opravdu velmi dobře.

Ne zrovna lehké čtení. Opravdu ponuré, brutální krimi u kterého se na spoustě míst tají dech. Jak děj postupuje a případ, který začal vcelku nenápadně, deset let starým dopisem se začíná vyjasňovat, tak se opravdu začnete bát rozuzlení. A máte proč. Perfektně zvládnutý závěr a aby toho nebylo málo, neskutečný epilog. Yrsa píše skvěle.

Zajímavá kniha. Devadesátky na nás útočí ze všech stran a touto knihou jsem na nějakou dobu ukončila můj zájem o ně. Přesto mě čtení bavilo, dávkovala jsem si jen pár stránek denně a dozvěděla se ještě další zajímavé informace o dobách těsně po převratu, i o dobách pozdějších.

Tahle kniha mě naprosto vtáhla. Vůbec se mi od ní nechtělo odcházet a strašně jsem se chtěla dozvědět, kdo je ten neuvěřitelný magor, který je schopný takových zločinů. Moc pěkně vymyšlená zápletka, i když s pár nepravděpodobnými náhodami, ale já jsem spokojená. Slibná série.

Pěkná slovenská krimi. Moje druhá knížka od autora a spokojenost. Příjemná parta vraždářů, ne nepodobná té z kanceláře 141. Případ, který řeší je velmi zajímavý a děsivý, oběti přibývají a komisař se svým týmem musí napnout nejen všechny síly, ale zapojit pořádně i mozkové závity. Prostě moc dobrá kniha a čtenáře pobaví, když se zde sejde komisař Ledecký s patologem Haberou.

Moc pěkná kriminálka z krásného prostředí hor, kopců a samot. Někteří obyvatelé vesnice jsou opravdu svérázní, někteří chtějí moc a peníze a někteří chtějí jenom v klidu žít. Jenže někdo nám tu vraždí, takže místo klidu je tu vyšetřovatel Bergman a hon po stopě vraha začíná. Napínavé čtení s překvapivým koncem a motivem. Michaela Klevisová je jistota dobrého čtenářského zážitku.

Parádní díl. To filmové prostředí let minulých, ta příchuť noir hororů, to hollywoodské pozlátko...to bylo naprosto skvělé. Strašně mě to bavilo. Samozřejmě je to David Raker, takže některé situace a zápletky jsou méně uvěřitelné, ale já mu to všechno odpouštím, protože atmosféra knih Tima Weavera mě prostě vždycky dostane.

Tohle bylo velmi zajímavé. Několik případů z minulosti naší kriminalistiky. Z minulosti, ve které ještě existoval trest smrti. Trest absolutní, kontroverzní, avšak v případech uvedených v této knize dle mého názoru zasloužený, neboť zvěrstva, jakých se pachatelé dokázali dopustit jsou neskutečná. Mám na tento trest už hodně let stejný názor. Dnešní pachatelé nejtěžších zločinů se totiž bohužel nebojí ničeho.