eknizky.sk komentáře u knih
Som prekvapeny, ze tu nie je ziadna recenzia. Je to uzasna poviedka, ktora vtrhne do deja kazdeho citatela. Velmi smutna a zaroven nadherna.
Urcite doporucujeme precitat. Je to najstahovanejsia vojenska kniha na nasej stranke a vieme aj preco. Tri uzasne poviedky, ktore stoja za precitanie.
Uzasna kniha, pri ktorej sa autor nehal inspirovat skutocnym pribehom jedneho so svojich priatelov. Zatial najdlhsia kniha, ktoru sme zdigitalizovali.
Dalsia z mnozstva knih, ktore sme digitalizovali a mozete si precitat. Autor kritizuje Wagnera a popisuje, ako sa od neho vzdialil. Ak si chcete precitat v com sa Nietzsche mylil, alebo jeho posudok Wagnera psychologovi tak nevahajte.
Velmi prijemna kniha. Osobne som cakal viac nabozenskeho pohladu, ale je to viac o tom co je dobre a co zle a podla autora je najvacsim problemom cloveka to, ze sa narodil. Zaujimave citanie, ktore si mozete u nas precitat.
Stretne sestnastku, ktora mu pripomina dievca z obrazu a plni si svoje sny... By som povedal, taka typicka francuzska kniha pre zeny :-)
Kto ma rad upiriu tematiku, tak si urcite pride na svoje. Velmi zaujimavy pribeh.
Vyborna kniha. Jednoduche citanie a urcite jedna z najlepsich detskych knih. Kniha vznikla povodne tak, ze Kipling rozpraval pribehy svojej dcere na dobru noc. Urcite odporucam motyla ktory dupal :-) ale aj ostatne rozpravky, ktore si mozete zdarma stiahnut.
Velmi prijemna a jednoducha kniha pre deti, ktora sa da u nas stiahnut. Prijemne citanie o pohlade psa na svet a jeho zazitkov s inymi psami.
Mna osobne tato kniha nenadchla a dost som sa pri nej nudil. Na druhej strane nieco na nej bolo, uz aj vzhladom nato, ze tato kniha priniesla autorovi slavu a ako 60 rocny mohol zavesit robotu na klinec a zacat sa zivit ako spisovatel.
Velmi dobra kniha, ktoru si mozete u nas stahnut. Kniha obsahuje niekolko vtipnych poviedok ako, Novinářství v Tennessee, Kandidátem guvernérstvi, Ukradený bílý slon, Rozmluva se zpravodajem a O literatuře mravoučných povídek.
Tuto knihu som cital v anglictine, cestine a pocuval ako audioknihu. Stale mam pocit, ze ma este neomrzela a v kontexte doby si myslim, ze je stale aktualnejsia. Aj ked kniha bola prvykrat vydana v roku 1949, tak Orwell ju napisal v roku 1948 a nazov knihy dal prehodenim poslednych dvoch cisiel. Tak ja mam pocit, ze mohol byt nazov 2084 a stale bude aktualny.
Jedna z nasich najstahovanejsich knih. Osobne som ju cital aj v cestine aj v anglictine. Milujem ceske knihy, ale bohuzial v anglictine sa mi citala ovela lepsie. Mam pocit, ze v ceskom preklade som sa niekedy stratil a v anglictine to malo vacsi dejovi spad a lepsie popisany celkovy dej knihy.
Dalsia z knih, ktore sme digitalizovali a su volne na stahnutie. Osobne opustena zena, nebola zla, ale bolo to viac zenske dielo a tak som to viac menej cital, lebo som to chcel mat precitane. Druhy pribeh Petr Grassou je urcite lepsi a ak by sa dalo dat o pol hviezdicky do celkoveho hodnotenia viac tak dam. Je to pribeh podpriemerneho maliara, ktory falsuje obrazy znamych maliarov na objednavku jedneho podvodnika a ten ich predava clenom burzoazie s vysokym ziskom.
Ak si predstavine, ze povodny rukopis Stevensonova zena spalila a to co vsetci citame je len to na co si Stevenson pocas troch najblizsich dni spomenul tak to je dokonale dielo. Velmi sa mi paci s akou lahkostou sa vyvija pribeh a nabera na napinavosti az do konca. Urcite odporucam kazdemu si stiahnut tuto knihu.