elena2054

Co říct k této knize...
Sérii s Harrym mám až na Nůž přečtenou a upřímně se musím přiznat, že se mi do Syna moc nechtělo, neboť jsem nevěřila, že bude lepší než výše zmiňovaná série.
Prvních cca. 100 stran jsem se nemohla začíst, kniha mě nebavila, nefungovala mi představivost.
Přemýšlela jsem, čím to může být a došla jsem k názoru, že za to asi může Chris Carter, jehož sérii jsem četla před touto knihou.
Chrisovi knihy mají spád od začátku čtení. Díky tomu mají o cca. 200 stran méně než Nesboovi.
V knize Syn je až přespříliš detailního popisování budov, polí, zastávek a jiných *blbostí *, díky čemuž jsem několikrát během čtení usla.
Spousta z vás tu píše o napětí a o lásce k Sonymu.
Já nepocítila ani jedno.
Mně tato kniha přišla jako kriminálka s love story zápletkou.
Sympatie jsem si k nikomu nevybudovala, možná trošku k Markusovi.
Kniha obsahuje příliš mnoho náhod, na které jakoby se hlavní aktéři spoleháli.
I přeměna Sonyho nebyla uvěřitelná po tolika letech během tak krátké doby.
Nechci knihu nikterak hanit, pouze vyslovuji svůj nazor, a ten je, že Nesbo napsal lepší a uvěřitelnější knihy, ve kterých bylo opravdové napětí s wow efektem.
Z úcty ke spisovateli a úcty k jeho práci tři hvězdy s tím, že ho budu číst i nadále. :)

Kniha zůstala v bytě po předchozí majitelce, tak jsem si ji přečetla.
Autora neznám, čili moje premiéra.
Okamžitě jsem se začetla a musím říct, že mi lezli oči z důlků z nadšení.
Fantazie fungovala perfektně, možná proto, že osobně znám jednoho, který by mohl být pachatelem.
Za mě opravdu zdařilá kniha a asi ne poslední od tohoto autora.

Tož su tu zas.
Po přečtení zatím poslední Minierovi knihy přiznávám, že jsem si musela dát čas na hodnocení a recenzi, neboť jsem měla a mám smíšené pocity.
Kniha je čtivá, hezky napsaná.
Překlad a pravopis je již horší.
A nyní k obsahu. Přemýšlela jsem nad tím, proč tato kniha vznikla. Připadalo mi, že na autora někdo tlačil, že už dlouho nevydal knihu o Martinovi. Jenže Minier asi nebyl zrovna políben múzou a tak cosi splácal. Možná, že už má sám Martina plné zuby a tak se rozhodl, že místo kriminálky či trileru napíše červenou knihovnu s detektivní zápletkou s prvky sci-fi, ať to nějak ukončí.
Něco tak neuvěřitelného a nelogického jsem nečekala.
Navíc podezřívám Miniera, že opisuje od Nesbøa. Kdo četl oba autory, jistě pochopí.
Finále byla už úplná slátanina a v mých očích celou sérii degradovala.
Škoda, no.
Nevím, zda se mám těšit na Sestry, každopádně za mě byla nejlepší Minierova kniha Zkurvený příběh.

Kniha půjčena od kolegyně ještě s Pentagramem a Přízrakem.
Levhart přečten jako první.
Knihu jsem slupla za tři dny, protože je přesně mým šálkem kávy. Styl psaní mi velice vyhovuje a hodně mi připomíná Miniera, od kterého mám s nadšením přečtené dvě knihy.
Chci tím říct, že mně je jedno, kolik má kniha stran nebo kolik je v ní jmen či postav, pro mne je důležité, zda mi skvěle funguje představivost a zda jsem součástí děje, což mi zde perfektně fungovalo.
Hlavně tehdy, když se mi vyhodily pojisty a já ve tmě slyšela divné zvuky.
Má první kniha od autora a rozhodně ne poslední. Už mám otevřen Pentagram.
Shrnutí : skvělá kniha, stran přiměřeně, postav tak akorát, děj i popis krásný, spád dobrý.
Za mě plný počet.

Byť čtu všechny Darcyiny knihy u nás přeložené, nemůžu říct, že jsem z nich unešená.
Darcy podle mě absolutně neovládá závěry a pointy.
Tato kniha je navíc vykrádačkou jiných knih či příběhů.
Při čtení jejich knih mám pocit naivity a šablony, a i když se snažila napodobit třeba Chrise Cartera, vůbec to v jejím podání nefunguje.
Námět mi připomněl případ Nizozemek v Panamě.
Některé situace jsou neuvěřitelné, jiné hodné Supermana.
Odskakování v ději rovněž nefungue, protože se tím přeruší nit budované atmosféry.
Kdo nebo co za vším stojí mi bylo jasné velmi záhy a to právě proto, že Darcy opisovala.
Chvíli jsem doufala, zda nečerpá z filmu Hory mají oči, což by možná fungovalo lépe a mohlo by se to i nazvat hororem, ovšem bohužel.
A tak můžu klidně říct, že pro mě to byl žánr dobrodružný.
Nedovysvětlení podstatné věci je rovněž špatně.
Věřím, se si kniha své příznivce najde, pro je však průměrná a žánr je zavádějící.

Pozor, text obsahuje malý spoiler!
Knihu jsem koupila v nějaké akci spolu s jinými, autora jsem neznala.
Že je to kniha ze série, jsem zjistila až během čtení.
V hodnoceních jsem se navíc dočetla, že část obsahu knihy navazuje na děj z minulých knih série, což mi názor na knihu může zkreslovat.
Kniha se mi zprvu nečetla úplně snadno, možná proto, že všechny postavy byly pro mne nové.
Co se mi na knize líbí, že autor nepotřebuje potoky krve k tomu, aby vytvořil dobrou detektivku a také to, že coby čtenář, jsem součástí vyšetřování. Autor mi netají myšlenky kolegů, takže můžu dedukovat s nimi.
Co mi na knize moc nevyhovuje, je téma pedofilie a sexuální násilí.
Každopádně mé první setkání s autorem hodnotím vysoko a nevylučuji, že si přečtu sérii celou. Ovšem chronologicky. :)

Lindu a její knížky mám ráda, ona má trochu jinou numerologii než jakou nám vnucuje většina numerologů a rádoby spisovatelů.
Musela mít hodně zajímavý život.
Děkuji Lindo. :)

Po přečtené sérii jiného autora jsem se rozhodla, že zkusím přečíst něco jiného.
Dlouho jsem hledala, až jsem narazila na tuto autorku a jelikož jsem již docela ostřílený čtenář, raději jsem si od ní koupila knihu, která je nejlépe hodnocená s tím, že pak se uvidí, zda dokoupím zbývající dvě knihy.
Při čtení mi chybělo napětí, chybělo mi cosi, co by z knihy dělalo celek. Motiv byl chudobný, tmy bylo málo, nemělo mě to čím vtánout do děje.
Smutné pro mne bylo, že pachatele jsem odhalila záhy, sama spisovatelka na něj ukazuje prstem, takže ani žádný wow efekt se u mě nekonal.
Čekala jsem něco důmyslného, někoho, kdo si hosty *vybral* již s úmyslem, že je zavraždí. Něco jako Deset malých černoušků.
Pro mne je tato detektivka průměrná a zřejmě ty další dvě už nekoupím. Dám raději šanci jinému autorovi.

Knihu jsem si půjčila od kolegyně.
Opět jsem byla z děje nadšená, opět nechybělo napětí a krásné zvraty.
Druhá kniha od autora. Prvni byl Zkurvenej příběh, který se mi líbil o něco víc.
Zjistila jsem, že Kruh je součástí trilogie, a že jsem přeskočila Mráz, takže hurá do knihovny.

Tato kniha je buď ujetá nebo geniální.
Přikláním se spíš k té druhé variantě.
Nad odkazem budu asi ještě nějakou dobu přemýšlet.

Kniha se mi líbila, vyhovovalo mi, že jsem *vypravěčka*.
Jen mi vadila tak nějak ta morální stránka.

Mně se kniha líbila, tajemno jsem cítila.
Jako proklad těžšími knihami je to skvělý relax.

Velice zajímavá kniha, místy docela naivní.

Kniha byla poměrně zajímavě napsaná jako zápisky dvou mužů, obžalovaného a svědka, dopněná o informace z médií.
Autor se snažil budovat napětí, což se mu poměrně dobře dařilo.
Doslovné vysvětlení už bylo zbytečné a motiv neuspokojivý.
Přesto čtení této knihy nebyla ztráta času.

Mé první setkání s autorkou a určitě ne poslední.
Kniha zůstala v bytě po předchozí majitelce, tak jsem ji přečetla a musím říct, že se mi líbila.
I když je obsah mnohdy naivní, trocha slaďárny neuškodí.
Navíc místo děje a čas byl pro mne vhodně zvolený.
Představivost u mě fungovala, takže spokojenost.

Dost hustá kniha, až jsem párkrát přemýšlela, zda ji vůbec dočtu .
Hezky vymyšlené a popsané.
Určitě doporučuji.

Velmi dobrá kniha a zase velice čtivá.
Není to horor, není to klasická kriminálka, není to opravdová detektivka.
Je to tradičně mnoho stran (stan knihy), které se dají přirovnat spíš k psychodramatu.
Během čtení mě občas něco i štvalo. Třeba chování psa nebo hlavních postav.
Celkový dojem mám dobrý, ale k dokonalosti to má daleko.